O Shatner είναι ακόμη ο Captain Kirk του Star Trek! Απογειώνεται στο διάστημα στα 90 του

Νατάσσα Σχοινά
O Shatner είναι ακόμη ο Captain Kirk του Star Trek! Απογειώνεται στο διάστημα στα 90 του

Τόσα χρόνια, ο William Shatner ταξίδευε στο διάστημα στο Star Trek. Τώρα, το κάνει στην πραγματικότητα.

Σε ένα διαστημικό σκάφος θα επιβιβαστεί σήμερα 13 Οκτωβρίου περίπου στις 3.30 μ.μ. ο William Shatner, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός στις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού για τον ρόλο του Captain Kirk. Ο 90χρονος ηθοποιός θα εκτοξευθεί από το Texas με τη βοήθεια του μεγάλου Star Trek fan Jeff Bezos για ένα ταξίδι στο διάστημα που θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.

Η διαστημική εταιρία του Bezos, Blue Origin, θα προσφέρει στον ηθοποιό και στο υπόλοιπο team μία σύντομη εμπειρία έλλειψης βαρύτητας καθώς θα ακολουθήσει μία πορεία υψομέτρου που θα ανέβει περί τα 100 χιλιόμετρα. Φτάνοντας στον τελικό προορισμό, θα μπορέσει να αντικρίσει την καμπυλότητα της γης μέσα από τα μεγάλα παράθυρα του σκάφους.



Μαζί του θα βρεθούν η vice president της Blue Origin, Audrey Powers, ο συνιδρυτής της Planet (μία εταιρεία που παρέχει δεδομένα και φωτογραφίες της Γης) και ένας executive της γαλλικής healthcare εταιρείας Dassault Systèmes Glen de Vries.

Η προετοιμασία για την πτήση

Η ομάδα έπρεπε, φυσικά, να περάσει μία διαδικασία αξιολόγησης πριν να δοθεί το πράσινο φως για την εκκίνηση του σκάφους. «Το #NewShepard πήρε το πράσινο φως για εκκίνηση! Η ομάδα της αποστολής έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση ετοιμότητας πτήσης πριν το #NS18. Αυτό είναι το τελευταίο μας ραντεβού με τους μηχανικούς και την ομάδα του ελέγχου πτήσης για να διασφαλίσουμε ότι όλα μας τα συστήματα είναι όπως πρέπει πριν την εκτόξευση»

Οι postcards των επιβατών

Η ομάδα μπήκε, μάλιστα, στη διαδικασία να φτιάξει postcards πριν την πτήση. «Ειδική διανομή: Οι αστροναύτες του #NS18 έβαλαν το στυλό στα postcards πριν την πτήση τους. Όταν μεταβούν στους ουρανούς, θα πάνε με τόλμη εκεί όπου κανένας άλλος μεταφορέας αλληλογραφίας δεν έχει ξαναπάει»

Ποιος είναι ο William Shatner

Ο William Shatner είναι Καναδός ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός, σκηνοθέτης και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1931 και επί 70 δεκαετίες ασχολείται ενεργά με την υποκριτική. Αν και κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξαν αρκετές συμμετοχές, όπως «Boston Legal», «T.J.Hooker», «Judgement at Nuremberg», «The Fugitive», που τον έφεραν στο προσκήνιο, ο ρόλος που τον χαρακτήρισε δεν ήταν άλλος από αυτόν του Captain James T Kirk στις τηλεοπτικές σειρές και στις ταινίες Star Trek -τις οποίες ισχυρίζεται ότι δεν έχει δει ποτέ!-.



Συνέχισε παρακάτω για να δεις περισσότερο φωτογραφικό υλικό της πτήσης που θα κάνει τον Shatner τον πιο ηλικιωμένο άνθρωπο που ταξιδεύει στο διάστημα.