6 παιχνίδια που θα είχε το Squid Game αν γυριζόταν στην Ελλάδα

Νατάσσα Σχοινά
6 παιχνίδια που θα είχε το Squid Game αν γυριζόταν στην Ελλάδα

Ποια παιχνίδια που παίζαμε μικροί θα μπορούσαν να είναι πίστες του Squid Game;

Μέχρι σήμερα έχεις μάθει πια για το Squid Game. Βάσει του γεγονότος ότι έσπασε τα ταμεία και ότι πλέον είναι και επίσημα η No1 most watched σειρά του Netflix, οι πιθανότητες είναι με το να την έχεις δει. Αλλά και αυτό να μην είναι το σενάριο, ξέρεις τι γίνεται, γιατί όλοι το συζητάνε.

Αυτά τα θανατερά και ολοφάνερα απάνθρωπα παιχνίδια του καλαμαριού έγιναν trending topic. Μέχρι που διοργανώνονται και στην πραγματικότητα στο Κορεατικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Abu Dhabi -φυσικά χωρίς το δολοφονικό κομμάτι και αντί για το χρηματικό έπαθλο οι νικητές παίρνουν μία φόρμα όπως αυτές της σειράς-.



Τι είναι τελικά το Squid Game και γιατί έχει γίνει φαινόμενο σε όλον τον πλανήτη

Τι θα γινόταν, όμως, αν το Squid Game λάμβανε χώρα στην Ελλάδα; Ποια παιχνίδια θα μπορούσαν να συμμετάσχουν;

#1 Κρυφτό

Ακούγεται πολύ απλό εκ πρώτης, αλλά ακόμα και ένα τόσο απλό φαινομενικά πράγμα μπορεί να επιτελέσει τον επιθυμητό ρόλο. Φαντάσου, π.χ. στη θέση αυτού που μετράει να είναι ένας φρουρός, να υπάρχει μία τεράστια έκταση για να μπορούν οι παίκτες να κρυφτούν και οι πρώτοι 20 που βρίσκει λόγω της κακής τους κρυψώνας να χάνουν.

Imaceleb GIF by I'm A Celebrity

#2 Η μικρή Ελένη

Η μικρή Ελένη έχει έτοιμο το τραγουδάκι της, σαν και το πρώτο παιχνίδι του Squid Game, οπότε με τη μία λύσαμε το θέμα της μουσικής υπόκρουσης. Κατά τα λοιπά, η μικρή Ελένη βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο από ανθρώπους που πιάνονται χέρι-χέρι και, μόλις τελειώσει το τραγουδάκι, πρέπει να πιάσει ένα παιδί και με κλειστά τα μάτια να μαντέψει ποιος είναι. Στον κόσμο του καλαμαριού θα μπορούσε φερ’ειπείν κάποιος να προσπαθεί να ονοματίσει σωστά τους συμπαίκτες του μέσα σε χρονικό πλαίσιο.

#3 Χαλασμένο Τηλέφωνο

Θυμάσαι τότε που έπαιζες χαλασμένο τηλέφωνο και προσπαθούσε ο διπλανός σου να καταλάβει αν άκουσε σωστά αυτό που του είπες ψιθυριστά στο αυτί; Ε, λοιπόν, αυτό είναι ένα αρκετά ιντριγκαδόρικο παιχνίδι, αφού το τι είπε ο πρώτος και το τι άκουσε ο τελευταίος μπορεί να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Πάλι με δύο ομάδες, ο φρουρός μπορεί να δίνει σε χαρτάκι τη λέξη στον πρώτο και ο στόχος να είναι ο τελευταίος να την πει σωστά για να μη χαθεί ο παίκτης της ομάδας.

jimmy fallon whisper GIF

#4 Μακριά Γαϊδούρα

Οι παίκτες στοιχίζονται κολλητά και σκυφτοί ο ένας πίσω από τον άλλον. Οι υπόλοιποι παίρνουν φόρα και πηδούν από πάνω τους. Στόχος είναι να φτάσουν στην πλάτη του πρώτου ή όσο πιο κοντά σε αυτήν γίνεται. Αυτός που είναι πιο μακριά, χάνει.

#5 Κορώνα ή γράμματα

50-50 οι πιθανότητες του να ζήσεις ή όχι. Ένα παιχνίδι που φτιάχτηκε καθαρά για να αναδείξει την τύχη σου, χωρίς να μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα -φαινομενικά-. Σε ένα πιθανό Squid Game, θα ήταν από τα γρήγορα παιχνίδια.

night footage GIF

#6 Άρρωστος

Πατροπαράδοτο παιχνίδι με μπάλες, που θέλει τους παίκτες που συμμετέχουν να πετάνε ο ένας στον άλλον την μπάλα. Ο παίκτης που δε θα καταφέρει να πιάσει την μπάλα και του πέσει από τα χέρια, γίνεται άρρωστος. Την επόμενη που θα του πέσει είναι λίγο άρρωστος, μετά πολύ άρρωστος, μετά πάει στο νοσοκομείο, μετά κάνει εγχείρηση, μετά πηγαίνει στον τάφο και μετά γίνεται και βρικόλακας. Κατάλαβες.

Το «Squid Game» No1 σε πάνω από 90 χώρες! Η γκάφα που αναγκάζεται να διορθώσει