To 2024 θα μπορείς να πετάς κι εσύ με το αυτοκίνητό σου

To 2024 θα μπορείς να πετάς κι εσύ με το αυτοκίνητό σου

Το λασνάρισμα του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου ευρείας κυκλοφορίας είναι γεγονός!

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων XPeng αποκάλυψε την ιδέα του για ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα μπορούσε επίσης να οδηγεί και στο δρόμο, ένα μοντέλο που η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το 2024.

Η XPeng αποκάλυψε τις αποδόσεις του άγνωστου ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος στην ετήσια 1024 Tech Day, όπου παρουσιάζει τις τελευταίες καινοτομίες της.

Πολύ μπροστά η Βαρκελώνη! Βάλε το αυτοκίνητο στο parking και θα έχεις δωρεάν μετακίνηση στην πόλη

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο με ικανότητα οδήγησης δημιουργείται από τη θυγατρική HT Aero για την αστική αερομετακίνηση (UAM) της εταιρείας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα οχημάτων UAM, τα HT Aero θα μπορούν να λειτουργούν τόσο στον ουρανό όσο και στον δρόμο και θα έχουν έναν αναδιπλούμενο μηχανισμό διπλού ρότορα που το μετατρέπει από κανονικό αυτοκίνητο σε ιπτάμενη μηχανή. Οι αποδόσεις δείχνουν ότι το όχημα θα είναι εξοπλισμένο με τιμόνι για οδήγηση και έναν μόνο μοχλό για πτήση.


https://www.instagram.com/p/CVt8fwlli-3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Xpeng στοχεύει να ορίσει μια τιμή λιανικής λιγότερο από 1.000.000 κινεζικά γιουάν (£ 114.000) για το όχημα. Το όχημα θα περιλαμβάνει ένα σύστημα περιβαλλοντικής αντίληψης που μπορεί να αξιολογήσει το περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί με ασφάλεια στον επιθυμητό προορισμό. Ενώ θα ελέγχεται χειροκίνητα, ένας αλγόριθμος αντίληψης και ελέγχου πτήσης θα βοηθήσει τον πιλότο να αποφύγει τα εμπόδια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η Xpeng σχεδιάζει να πουλήσει το όχημα απευθείας στους καταναλωτές και το βλέπει να λειτουργεί σε αστικό περιβάλλον. Το όχημα είναι μια εξέλιξη του προηγούμενου διθέσιου ιπτάμενου αυτοκινήτου της εταιρείας, του Traveler X2, που αναπτύχθηκε επίσης από την HT Aero.



«Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τεχνολογίες αιχμής σε μοντέλα μαζικής παραγωγής προς όφελος των πελατών μας», δήλωσε ο He Xiaopeng, Διευθύνων Σύμβουλος της XPeng.

Δες το αυτοκίνητο στη gallery που ακολουθεί...

Πηγή φωτογραφιών: dezeen.com