Ο Οιωνός και άλλες 12 εμβληματικές ταινίες που το 2022 γίνονται 20 ετών

Νατάσσα Σχοινά
Ο Οιωνός και άλλες 12 εμβληματικές ταινίες που το 2022 γίνονται 20 ετών

Έχεις συνειδητοποιήσει πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που κυκλοφόρησαν οι αγαπημένες σου ταινίες;

Διάβαζα τη «Lilith» του George MacDonald τις προάλλες. Ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας με σαφείς μεταφυσικές και θρησκευτικές αναφορές. Την ώρα που έφτασαν σε ένα απόσπασμα, ξαφνικά μού ήρθε συνειρμικά στο μυαλό η ταινία «Οιωνός» με τον Mel Gibson και τον Joaquin Phoenix. Είναι ίσως από εκείνες τις φορές που κάποια ανάμνηση σχετική πυροδοτήθηκε, το ένα έφερε το άλλο και κατέληξα να βλέπω ξανά την ταινία στις 11 το βράδυ -Γιατί έτσι αργά είναι η σωστή ώρα για ταινίες τρόμου-.



Καθώς την έψαχνα λίγο στην Google συνειδητοποίησα κάτι που δεν είχα νιώσει μέχρι τότε. Ο Οιωνός σε λίγο κλείνει 20 χρόνια! Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2002, συγκέντρωσε 408 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και είναι σήμερα μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες που έχει ο κινηματογράφος.

7 θρίλερ που διαδραματίζονται στις γιορτές για να ξεστολίσεις νωρίτερα το δέντρο

Οι ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2002 και γίνονται 20 ετών το 2022

Κάπως έτσι, άρχισα να αναρωτιέμαι ποιες άλλες ταινίες κυκλοφόρησαν το 2002, ώστε το 2022 να γίνουν 20 ετών. Και βρήκα αρκετές από τις πιο γνωστές που συζητάμε μέχρι σήμερα σε κάθε κατηγορία. Ίσως γι’ αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουμε καμιά φορά πώς περνάνε τα χρόνια. Γιατί πολύ απλά συζητάμε γεγονότα του παρελθόντος, οπότε ουσιαστικά δε φεύγουν ποτέ από το μυαλό και την επικαιρότητα.

Στη συνέχεια, λοιπόν, θα βρεις άλλες 12 διάσημες και εμβληματικές ταινίες που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2022 και ετοιμάζονται να σβήσουν κεράκια με την αλλαγή της χρονιάς.

Πάμε να τις δούμε…

Maid In Manhattan



Harry Potter and the Chamber of Secrets



8 Mile



A Walk To Remember



The Ring



Panic Room




Δες τις υπόλοιπες 6 στην gallery παρακάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 superhero movies της Marvel που πρέπει να δεις με την παρέα στις γιορτές

Οι πραγματικοί άνθρωποι πίσω από τους ήρωες του Harry Potter

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς