7 θρίλερ που διαδραματίζονται στις γιορτές για να ξεστολίσεις νωρίτερα το δέντρο

Νατάσσα Σχοινά
7 θρίλερ που διαδραματίζονται στις γιορτές για να ξεστολίσεις νωρίτερα το δέντρο

Για εσένα που σου αρέσει ο τρόμος και δε φοβάσαι να το πεις.

Η εορταστική περίοδος πατροπαράδοτα χαρακτηρίζεται από χουχουλιάρικη διάθεση, ρομαντικές ταινίες και ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα για να ολοκληρωθεί η εμπειρία. Παραγωγές, όπως το «Home Alone» παίζουν κάθε χρόνο είτε στην τηλεόραση είτε στο laptop, βάζοντας το σπίτι σε ένα καθαρά πιο εορταστικό mood. Βέβαια, αυτό είναι ανάλογα τα γούστα.

Υπάρχουμε κι εμείς που απολαμβάνουμε τον τρόμο και δεν το κρύβουμε. Ξέρεις, όλες εκείνα τα θρίλερ που μας κάνουν να νιώθουμε ιδιαίτερα άβολα όταν πέφτουν οι τίτλοι και έχουμε την επόμενη μέρα να διηγούμαστε τα όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της περίπου μιάμισης ώρας.

Im Afraid Of You Season 4 GIF by A&E

Κάναμε, λοιπόν, μία λίστα με τα θρίλερ / ταινίες τρόμου που, μάλιστα, εκτυλίσσονται την περίοδο των Χριστουγέννων και κατά πάσα πιθανότητα θα σε κάνουν να κοιτάξεις με άλλο μάτι τα λαμπάκια του δέντρου. Ίσως και να τα κατεβάσεις μία ώρα αρχύτερα. Οπότε, διάλεξε ποια θες, κλείσε τα φώτα και καλή απόλαυση.

Dead End (2004)

Η υπόθεση της ταινίας είναι αυτό που λένε «Μη σου τύχει». Μία οικογένεια ετοιμάζεται να πάει σε ένα δείπνο για Παραμονή Χριστουγέννων και προσπαθεί στην πορεία να κόψει δρόμο, κάτι που αποδεικνύεται τεράστιο, μα τεράστιο λάθος.




Krampus (2015)

Αρκετά κλασική πια ταινία, το «Krampus» φέρνει στη μεγάλη οθόνη τον Ευρωπαϊκό μύθο ενός μισού δαίμονα – μισού κατσίκα τύπου που έρχεται για να βρει τα παιδιά που δεν ήταν καλά μέσα στον χρόνο. Ή αλλιώς πώς να κάνεις ένα παιδάκι να χάσει τον ύπνο του.




The Children (2008)

Τα παιδάκια είναι συνήθως τα πιο τρομακτικά στα θρίλερ. Σκέψου τώρα κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών να έχουν μολυνθεί από κάποια ασθένεια που τα κάνει να στρέφονται εναντίον των γονιών τους. Cree-py.




The Nightmare Before Christmas (1993)

Μπορεί αυτή να είναι ταινία κινουμένων σχεδίων, αλλά είναι του Tim Burton, οπότε φυσικά και θα ήταν φρικουλιάρικη. Πέρα από την πλάκα, το «The Nightmare Before Christmas» (1993), πέρα από καλό -light- θρίλερ, είναι και μία πραγματικά καλή ταινία που αξίζει να δεις.




P2 (2007)

Αν δουλεύεις τις φετινές Παραμονές -ευτυχώς των Χριστουγέννων έχει περάσει οπότε τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα-, ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα να δεις αυτήν την ταινία. Μία κοπέλα που τυχαίνει να έχει βάρδια Παραμονή Χριστουγέννων, τελειώνει και οδεύει προς το πάρκινγκ, όπου την περιμένει ένας παρανοϊκός, εμμονικός τύπος.




The Lodge (2020)

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στις ταινίες τρόμου που διαδραματίζεται κατά τη χριστουγεννιάτικη σεζόν, το «The Lodge» διηγείται μία μεταφυσική ιστορία. Μία γυναίκα πηγαίνει να πάρει τα παιδιά του αρραβωνιαστικού της για να τα μεταφέρει στην καμπίνα όπου θα περάσουν μερικές μέρες και περίεργα γεγονότα -φαινομενικά σχετιζόμενα με το παρελθόν της- αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.




Wind Chill (2007)

Η Emily Blunt μπαίνει στο αυτοκίνητο με έναν συμφοιτητή της που τον υποδύεται ο Ashton Holmes. Κάπου στη διαδρομή αποκλείονται λόγω της επέλασης του χιονιά σε έναν απομονωμένο δρόμο, την ώρα που μία απειλητική φιγούρα κάνει την εμφάνισή της. Όπου δε θες να μείνεις με το αυτοκίνητο, δηλαδή.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς

Το 2022 θα είναι η χρονιά του gaming! 5 παιχνίδια που ανυπομονούμε να παίξουμε

Ψάχνεις τι να δεις; 5 ταινίες στο Netflix για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο