Έλα να παίξουμε... 6 απολαυστικά co-op games για να παίζεις όλη μέρα με την παρέα στο σπίτι

Νατάσσα Σχοινά
Έλα να παίξουμε... 6 απολαυστικά co-op games για να παίζεις όλη μέρα με την παρέα στο σπίτι

Γιατί, όταν έχεις παρέα, κάνεις και περισσότερο χαβαλέ.

Πρώτη μέρα του χρόνου σήμερα και το πιο πιθανό είναι είτε να νιώθεις κούραση από το χτεσινό ξενύχτι είτε λόγω αυτού να βρίσκεσαι σε υπερένταση. Δεν ξέρω αν ανήκεις στους ανθρώπους που θέτουν και ακολουθούν resolutions, αλλά και θετική να είναι η απάντηση, σήμερα παραμένει μία μέρα που θα αφιερώσεις στους δικούς σου ανθρώπους. Αυτό, βέβαια, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Και τι εννοώ…

Θα σε πάω σε έναν διαφορετικό λίγο πιο ψηφιακό χώρο, αυτόν του gaming. Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια στις κονσόλες και θες να αφιερώσεις μερικές ώρες τώρα που μπορείς πριν αρχίσει πάλι η δουλειά και το κάθε μέρα στο γραφείο, ακολουθεί μία λίστα όχι απλά για ωραία games, αλλά για ωραία co-op games. Δηλαδή αυτά τα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις μαζί με κάποιον.

Video Games Game GIF by Call of Duty

Αυτά τα παιχνίδια είναι σούπερ γιατί μπορείς να κάνεις ένα πράγμα: χαβαλέ. Έχεις τον συμπαίκτη ή αντίπαλό σου να κάθεται ακριβώς δίπλα σου και σχολιάζετε ταυτόχρονα τι πρέπει να κάνετε, συνεννοήσεις, trash talking, κλπ. Έπος.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι μπορείτε να παίξετε.

A Way Out

Φανταστικό παιχνίδι. Το παίξαμε με το boyfriend τότε και κάναμε δύο συνεργάτες εγκληματίες που προσπαθούν να βρουν τρόπο να δραπετεύσουν από τη φυλακή. Και περιπέτεια και story. Ό,τι πρέπει είτε αν το παίξεις με φίλο είτε με οικογένεια είτε με σχέση.




The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Από τα πιο κινηματογραφικά παιχνίδια ever, με πολύ καλά γραφικά και την επιλογή να παίξουν πολλοί παίκτες για να χειριστούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που μπαίνει κάτω από τη γη και ανακαλύπτει ένα είδος όντος που δε φανταζόταν ότι υπήρχε. Αν δεν είσαι ο τύπος που απλά θέλει να πυροβολεί και να σκοτώνει κακούς, θα το απολαύσεις από την αρχή μέχρι το τέλος.




Mortal Kombat 11

Εντάξει, όχι co-op υπό την έννοια ότι συνεργάζεστε, αλλά υπό την έννοια του ότι κάθεστε μαζί σε έναν καναπέ και πλακώνεστε στην οθόνη. Το MK είναι καθαρά για ξύλο. Θα δεις και τα stories των χαρακτήρων, αλλά, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ΞΥΛΟ.




Halo: The Master Chief Collection

Αν λατρεύετε τις μηχανές, τους πυροβολισμούς και τα διαστημικά, ξεκινήστε το Halo. Δέχεται δύο παίκτες τοπικά και τέσσερις online και γενικά μπορεί να γίνει δουλειά με μία παρέα σε δράση.




Don't Starve Together: Console Edition

Πιο παιδικό στα σχέδια, ωστόσο καμία μα καμία σχέση στην ιστορία. Σε κυνηγάνε ό,τι πλάσματα μπορείς να φανταστείς, κάνει και split η οθόνη για να παίζετε κυριολεκτικά παράλληλα και, αν και δεν το περιμένεις, αγχώνεσαι. Και τσαντίζεσαι.




Tony Hawks Pro Skater 1 + 2

Είστε λίγο ανταγωνιστικοί με την παρέα και το απολαμβάνετε και καλά κάνετε; Ανεβείτε πάνω στο skateboard και αποδείξτε τέλος πάντων ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος κάνει τα καλύτερα κόλπα για να κάνει ρεκόρ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 video games που θα σε κλείσουν στο σπίτι όλο το σαββατοκύριακο

3 video games για εσένα που είσαι ανταγωνιστική και λατρεύεις το μυστήριο