5 video games που θα σε κλείσουν στο σπίτι όλο το σαββατοκύριακο

Νατάσσα Σχοινά
5 video games που θα σε κλείσουν στο σπίτι όλο το σαββατοκύριακο

Το gaming δεν είναι μόνο για αγόρια. Τα κορίτσια μερικές φορές παθιάζονται πολύ περισσότερο.

Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά ένα βράδυ του lockdown. Είχα μόλις γυρίσει στο σπίτι από μία σύντομη βόλτα στέλνοντας το «6». Πολύ κουρασμένη δεν ήμουν. Το προηγούμενο βράδυ είχα κοιμηθεί αρκετά νωρίς -that’s a new- και είχα αρκετή ενέργεια για όλη τη μέρα.

Έκανα γυμναστική, οργάνωσα όλη την ντουλάπα μου από την αρχή, έγραψα μία θριλεροϊστορία -γιατί φυσικά και είμαι horror lover- και εντελώς ξαφνικά κατέληξα να παίζω στην κονσόλα από τις 8 το βράδυ μέχρι τα χαράματα. Περί τις 5 το πρωί υπολογίζω ότι κοιμήθηκα.

Επιτέλους βόλτες κι εκδρομές: 8 τραγούδια κάνουν το road trip σου αξέχαστο - Pump up the volume!

Όχι ότι ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Σε άδειες και ρεπό ή όταν η μέρα είναι λίγο πιο χαλαρή, κάποιο παιχνίδι θα βρω να ασχοληθώ.

Video Game GIF by Fall Guys

Πάνω απ' όλα το story

Μου αρέσει να ζω τις ιστορίες τους. Το story είναι πολύ σημαντικό. Όπως και η ανάλυση και η σκηνοθεσία. Δεν είμαι τόσο των καθαρά shooting games, αν και απολαμβάνω το shooting ως μέρος του παιχνιδιού. Και, ακριβώς επειδή λατρεύω τις ταινίες, «καίγομαι» με τα καλά video games.

Θερινό σινεμά στο μπαλκόνι: 6 ταινίες για τα καλύτερα βράδια του καλοκαιριού

Αν αρχίσεις να παίζεις -κάτι που να σου αρέσει-, θα καταλάβεις πολύ καλά το συναίσθημα. Αυτό το «10 λεπτά ακόμη» που γίνεται 1, 2, 3, 4 ώρες. Δε θα μπορείς να το σταματήσεις. Θα θες απλά να δεις τι γίνεται παρακάτω. Και να σου τα αντίο στον ύπνο σου.

Οι επιλογές γενικά είναι αρκετές, όμως, στη δική μου την κατάταξη, κάποια έχουν ξεχωρίσει λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Τα 5 video games που θα σε κλείσουν στο σπίτι το σαββατοκύριακο:

  1. Assassin’s Creed

best video games

Κλασική επιλογή για κάθε gamer του πλανήτη, το AC έχει εξερεύνηση, μάχες, ωραίους διαλόγους και φανταστικά τοπία -και γραφικά-. Έχω μία μικρή αδυναμία στο Odyssey λόγω χώρας aka Αρχαία Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το Valhalla υστερεί. Open-world, δηλαδή μπορείς να εξερευνήσεις τα πάντα, άσε που μαθαίνεις και πολλά κομμάτια της ιστορίας αφού οι άνθρωποι της παραγωγής του παιχνιδιού ενδιαφέρονται για την απεικόνιση των πραγμάτων σε όσο πιο πιστό βαθμό γίνεται.



  1. Resident Evil

best video games2

Αν είσαι fan του universe, σίγουρα έχεις παίξει ήδη το Village και με νιώθεις όταν γράφω ότι πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια τρόπου που έχουν κυκλοφορήσει. Το έπαιξα μέσα στις δύο πρώτες ημέρες που κυκλοφόρησε, μπήκα στην ατμόσφαιρά του, ήθελα να καταστρέψω αυτό το απερίγραπτα φρικιαστικό χωριό με τα τερατοδημιουργήματά του. Θα κλείσω λέγοντας: «Ha ha ha yummy» #creepybabyalert.



  1. The Witcher

best video games7

Αφήνοντας το Cyberpunk και όλη τη σύγχυση που δημιούργησε το λανσάρισμά του, το Witcher είναι απλά έπος. Ο Gerard of Rivia -που πλέον τον βλέπεις και στην ομώνυμη σειρά- είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες παιχνιδιού. Έχει τα πάνω του και τα κάτω του, πολεμάει σε top fighter επίπεδο με ανθρώπους και τέρατα και παίρνει -ή καλύτερα παίρνεις- αποφάσεις που θα κρίνουν τη συνέχεια της ιστορίας.



  1. Red Dead Redemption

best video games8

Ατελείωτοι χαρακτήρες, ατμόσφαιρα εποχής και διάλογοι που θα κάνουν τις ταινίες να ωχριούν δημιουργούν ένα must-play παιχνίδι. Εσύ τι θα διάλεγες αν έπρεπε να αποφασίσεις ανάμεσα στα ιδανικά σου και σε αυτούς που σε μεγάλωσαν; Ο Arthur Morgan κάνει το απόλυτο και πιο περιπετειώδες ταξίδι στην Δύση του Blackwater.



  1. The Last of Us

best video games6

Το The Last of Us, πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι και επίκαιρο λόγω εποχής. Διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά το ξέσπασμα μίας πανδημίας και σου ανεβάζει παλμούς με τους μολυσμένους που τρέχουν non-stop από παντού για να σε πιάσουν στα χέρια τους. Έχω χάσει μερικά χρόνια ζωής στην πορεία, αλλά χαλάλι!



***Honorary Title***




Υ.Γ.
Μπορεί να μην είμαι τόσο των καθαρά στρατηγικών παιχνιδιών, αλλά το Battlefield ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο του επεισόδιο, «Battlefield 2042», και κάπως με έψησε. Ειδικά όταν διάβασα ότι μέσα στο αποκαλυπτικό του σκηνικό υποστηρίζει μάχες 64-128 παικτών με συγκεκριμένες ικανότητες.