Εσύ ήξερες ότι το Manifest είχε ακυρωθεί πριν γίνει Νο1 στο Netflix;

Νατάσσα Σχοινά
Εσύ ήξερες ότι το Manifest είχε ακυρωθεί πριν γίνει Νο1 στο Netflix;

Η σειρά που όλοι βλέπουν τώρα στη διάσημη πλατφόρμα, μερικούς μήνες πριν ακυρώθηκε από το NBC.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά τα τελευταία χρόνια σειρές ακυρώνονται, τις αγοράζει το Netflix και γίνονται Νο1. Τρανό παράδειγμα ο Lucifer που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο και, μόλις μπήκε στη διάσημη πλατφόρμα, έγινε η νέα εμμονή των θεατών, χωρίς να μπορεί κανείς να καταλάβει με ποιο σκεπτικό κάποιος δε θα έδινε το πράσινο φως να συνεχίσει.

Τις τελευταίες ημέρες, φιγουράρει στην πρώτη θέση του Netflix μία άλλη σειρά που το αρχικό κανάλι της δεν ήθελε πια στο δυναμικό της καταλήγοντας να την ακυρώσει: το «Manifest».



Τι είναι το Manifest

Το Manifest διηγείται την ιστορία των επιβατών της πτήσης 828 που ξεκίνησαν από την Jamaica για τη Νέα Υόρκη και, όταν προσγειώθηκαν, ενημερώθηκαν ότι έχουν περάσει 5μιση χρόνια από την απογείωση του αεροσκάφους. Οι επιβαίνοντες αρχίζουν να παρατηρούν κάποια «καλέσματα», φωνές που τους προειδοποιούν ή τους δίνουν γνώση για καταστάσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα ήξεραν.

Η σειρά έχει πολύ καλές ερμηνείες, βασιζόμενη σε ένα cast που έχει επιλεχθεί ιδανικά για τους ρόλους του. Η σκηνοθεσία είναι πολύ έξυπνη και συνδυαστικά με τη μουσική ντύνει με το απαραίτητο μυστήριο τις σκηνές που πρέπει. Αρκετοί, μάλιστα, το συγκρίνουν με το «Lost», λόγω των φαινομενικά μεταφυσικών του στοιχείων και τη συσχέτιση με πτήση.



Τελικά, μήπως φταίει η τηλεόραση;

Για πρώτη φορά, το Manifest προβλήθηκε στην τηλεόραση το 2018 στο NBC, όμως, μετά την τρίτη σεζόν το 2021, το δίκτυο αποφάσισε να ακυρώσει τη σειρά. Τότε, το Netflix άδραξε την ευκαιρία, την αγόρασε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς και το Manifest βρήκε τη θέση του στο Νο1 της διάσημης πλατφόρμας. Βλέποντας την επιτυχία, το Netflix αποφάσισε να το ανανεώσει για μία τέταρτη και τελευταία σεζόν, η οποία θα περιλαμβάνει 20 επεισόδια.

manifest netflix2

Γιατί, όμως, στην τηλεόραση δεν είχε τόση επιτυχία που να το κρατήσουν, αλλά μόλις προστέθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα έγινε No1; Όταν έχουν ήδη προβληθεί τρεις σεζόν, δεν μπορείς εύκολα να κατηγορήσεις την παραγωγή ότι δεν πίστεψε στο concept. Ίσως, τελικά, η απάντηση βρίσκεται και στο γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος -ειδικά των νεότερων ηλικιών- απομακρύνεται από την τηλεόραση και στρέφει όλη του την προσοχή στο Internet. Οπότε μία σειρά μπορεί εσφαλμένα να καταδικαστεί η να μη φτάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της στο ένα Μέσο, γιατί πολύ απλά το κοινό του βρίσκεται στο άλλο Μέσο.

Σε κάθε περίπτωση, το Manifest κοιτάει από περίοπτη θέση όλους τους υπόλοιπους συναγωνιστές του και το κοινό της Ελλάδας φαίνεται πως έχει βρει το νέο του κόλλημα.

Season 1 Ben GIF by NBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Matrix Resurrections έπαψε να είναι Matrix

Το «Valeria» του Netflix είναι ό,τι δεν κατάφερε να γίνει το «And Just Like That»

10 ταινίες του 2021 που πρέπει να δεις - Πάνε κατευθείαν για Όσκαρ