Η Ιταλία είναι παράδεισος και... κοντινός προορισμός! 10 μέρη που αξίζει να επισκεφθείς

Μαρία Ροδίτη
Η Ιταλία είναι παράδεισος και... κοντινός προορισμός! 10 μέρη που αξίζει να επισκεφθείς

Θα χρειαστείς μόλις 2 ώρες με το αεροπλάνο για να βρεθείς στη γειτονική χώρα και – πίστεψέ με- θα περάσεις αξέχαστες στιγμές!

Η πρώτη φορά που ταξίδεψα με αεροπλάνο ήταν πριν ακριβώς από 10 χρόνια και όταν πήγα πενθήμερη εκδρομή στην Γ’ Λυκείου. Οι επιλογές που μας είχαν δώσει οι καθηγητές του σχολείου για το ταξίδι μας ήταν τρεις: Παρίσι, Ρώμη, Γιάννενα (ξεκάθαρα η τρίτη επιλογή ήταν… χαμένη από χέρι εξ αρχής).

Η πλειοψηφία, λοιπόν, ψήφισε δαγκωτό Ρώμη κι έτσι ένα πρωινό ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε για τη γειτονική Ιταλία. Ήξερα, είχα ακούσει και είχα δει ότι πρόκειται για μια πολύ όμορφη χώρα, με πολλά αξιοθέατα, φύση και λιχουδιές. Το διαπίστωσα, όμως, και όταν προσγειώθηκα σ’ αυτόν τον όμορφο τόπο.

xenodoxeio luxury

To Instagram ψήφισε! Αυτά είναι τα ωραιότερα 5στερα ξενοδοχεία (photos)

Η Ρώμη… ανεπανάληπτη. Ευτυχώς, δεν μείναμε μόνο στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και το ταξίδι μας περιλάμβανε επίσκεψη και περιήγηση στη Σιένα και το χωριό Σαν Τζιμινιάνο. Υπέροχα, μεσαιωνικής αισθητικής μέρη, που το μάτι δεν χόρταινε να βλέπει. Κάπως έτσι, λοιπόν, αποφάσισα σήμερα να κάνω ένα… mini διαδικτυακό tour στην Ιταλία και σε 10 περιοχές της στις οποίες σύντομα θέλω να βρεθώ. Έλα κι εσύ «μαζί» μου να τις ανακαλύψεις!

#1 Βενετία

https://www.instagram.com/p/CZ9TFT7qZBb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια βόλτα με γόνδολα στα κανάλια της Βενετίας και σε έναν περίπατο με παγωτό στο χέρι (ναι, και τον χειμώνα) θαυμάζοντας το υπέροχο τοπίο;

#2 Τορίνο

https://www.instagram.com/p/CZ1zO2kKNFa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη βόρεια Ιταλία βρίσκεται η πρωτεύουσα του Πεδεμόντιου, το Τορίνο. Ετοιμάσου να το ερωτευτείς! Η κλασική αρχιτεκτονική του, τα υπέροχα τοπία, τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα και η φανταστική κουζίνα του θα σε κάνουν… να θέλεις να δώσεις μια μικρή παράταση στη διαμονή σου εκεί. Α, μην ξεχάσεις να πάρεις πολλές σοκολάτες φεύγοντας. Το Τορίνο είναι γνωστό για την παραγωγή σοκολάτας!

#3 Ρώμη

fontana di trevi

Θα πήγαινα ξανά και ξανά στη Ρώμη! Οι λόγοι; Πολλοί. Μια περιήγηση στο Βατικανό είναι must άπαξ και βρεθείς στην πόλη. Θα χρειαστείς σχεδόν 4 ώρες να το γυρίσεις, ίσως κουραστείς λίγο, αλλά θα φύγεις «γεμάτη» από εκεί μέσα. Μην ξεχάσεις μια βόλτα στη Fontana Di Trevi και την καθιερωμένη ευχή την ώρα που πετάς ένα κέρμα. Εμένα η ευχή μου δεν βγήκε ποτέ (#truestory), αλλά ξέρω άλλους που… τα κατάφεραν!

#4 Νάπολη

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, που φημίζεται για τις υπέροχες πίτσες της, είναι η Νάπολη. Αν ταξιδέψεις εκεί, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς ιστορικούς χώρους της πόλης, όπως η Πομπηία.



#5 Παλέρμο

Το Παλέρμο είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σικελίας και αξίζει να την επισκεφθείς! Περιηγήσου στους δρόμους του ιστορικού κέντρου και πάρε μια πρώτη γεύση από τα αξιοθέατα του Παλέρμο. Μη φύγεις χωρίς να επισκεφθείς το Παλάτι των Νορμανδών και το Teatro Massimo, το τρίτο μεγαλύτερο θέατρο στην Ευρώπη!

Περίμενε! Στην gallery θα δεις κι άλλα 5 υπέροχα μέρη της Ιταλίας που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ