9 άγνωστοι τροπικοί προορισμοί για να κλείσεις εισιτήρια εδώ και τώρα

Μαρία Ροδίτη
9 άγνωστοι τροπικοί προορισμοί για να κλείσεις εισιτήρια εδώ και τώρα

Υπάρχουν τροπικοί προορισμοί που ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει. Υπάρχουν κι εκείνοι όμως που είναι κρυμμένα «διαμάντια».

Δυο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στερηθήκαμε πολύ τα ταξίδια. Η αλήθεια να λέγεται! Οι πτήσεις και το scrolling σε προσφορές και τροπικούς προορισμούς ξεχάστηκαν για ένα μεγάλο διάστημα, όμως τώρα – που τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται- ήρθε η ώρα να βάλεις και πάλι στο πλάνο ένα μεγάλο ταξίδι.

Και όταν λέω μεγάλο ταξίδι δεν αναφέρομαι μόνο σε πολύ γνωστούς τροπικούς προορισμούς, όπως είναι η Χαβάη, οι Μαλδίβες ή τα νησιά Μπόρα-Μπόρα. Μιλώ για μικρότερα νησιά και τροπικούς παράδεισους που είναι εξίσου όμορφοι και με λιγότερη κοσμοσυρροή.

taxidi kina3

3 ταξίδια που θα έκανα ξανά και ξανά (και ξανά!) στη ζωή μου

Πριν, λοιπόν, αρχίσεις την έρευνα στο διαδίκτυο, ρίξε μια ματιά σε 9 μικρά, τροπικά νησιά που πιθανότατα δεν γνωρίζεις, αλλά… μόλις τα δεις θα τα ερωτευτείς. Και μετά, ναι! Μπορείς να αρχίσεις να φτιάχνεις τη βαλίτσα σου!

Οι 9 τροπικοί παράδεισοι που αγνοούσες

#1 Μαυρίκιος

https://www.instagram.com/p/CMO5rtrgUyY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πρόκειται για νησί του Ινδικού ωκεανού γεμάτο με εκπληκτικές παραλίες και πλούσια τροπική βλάστηση. Αν βρεθείς εκεί, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Troux aux Cerfs για να θαυμάσεις την εκπληκτική θέα του ηφαιστειακού κρατήρα. Επιπλέον, ο Μαυρίκιος είναι γνωστός για τους βοτανικούς κήπους του και ειδικά για τον βοτανικό κήπο, Pamplemousses.

#2 Τουβαλού

Το Τουβαλού είναι κράτος του Ειρηνικού ωκεανού και βρίσκεται κοντά στα νησιά Φίτζι. Δεν είναι τόσο γνωστό μέρος, οπότε… αν αναζητάς την ηρεμία σου, εδώ είσαι! Στο Τουβαλού μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο και τις διακοπές σου χωρίς να κυκλοφορεί γύρω σου τουριστών.

#3 Siargao

https://www.instagram.com/p/CZOy0VWp8K0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Siargao είναι νησί των Φιλιππίνων διάσημο για τα… τεράστια κύματά του. Γι’ αυτό, άλλωστε, προσελκύει surfers από κάθε γωνιά του πλανήτη και κάθε εποχή του χρόνου. Εκτός από το surf, το Siargao είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή του και τα ζωηρά πάρτι, άρα και για τον νέο κόσμο που συγκεντρώνει. Άσε που είναι ένας πολύ οικονομικός τουριστικός προορισμός.

#4 Bonaire

Νησί στην Καραϊβική και κορυφαίος προορισμός για όσους αγαπούν τις καταδύσεις. Το Bonaire είναι ένα μέρος με προστατευμένη άγρια ζωή, που περιμένει τους τουρίστες να τη λατρέψουν. Αν, μάλιστα, είσαι και άνθρωπος με οικολογική συνείδηση θα αγαπήσεις το Bonaire, μιας και προσεγγίζει τον αειφόρο τουρισμό και σέβεται τους υγρότοπους που είναι διάσπαρτοι.



#5 Tobago

Αν αναζητάς ένα τροπικό καταφύγιο, επισκέψου το Tobago. Αυτό το νησί βρίσκεται στην Καραϊβική και διαθέτει ένα από τα παλαιότερα δάση στο δυτικό ημισφαίριο του πλανήτη. Σαν τουρίστας, εδώ θα έρθεις σε στενή επαφή με τη φύση και θα θαυμάσεις εντυπωσιακά, άγρια πουλιά.

Περίμενε! Στην gallery θα δεις κι άλλους 4 τροπικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ