Great Expectations: Το βιβλίο του Dickens γίνεται σειρά με την Olivia Colman πρωταγωνίστρια

Νατάσσα Σχοινά
Great Expectations: Το βιβλίο του Dickens γίνεται σειρά με την Olivia Colman πρωταγωνίστρια

Το νέο δημιούργημα του BBC και του FX έρχεται με πολλές υποσχέσεις.

Αν έχεις διαβάσει το «Great Expectations» του Charles Dickens, σίγουρα θυμάσαι μία από τις πιο εικονικές φράσεις που έχουν γραφτεί ποτέ στη λογοτεχνία: «Την αγάπησα ενάντια στη λογική, ενάντια στη βεβαιότητα, ενάντια στην ηρεμία, ενάντια στην ελπίδα, ενάντια στην ευτυχία, ενάντια σε κάθε αποθάρρυνση που θα μπορούσε να υπάρξει». Αποτελεί τη 13η νουβέλα του Άγγλου συγγραφέα, η οποία δημοσιεύτηκε από τον Δεκέμβριο του 1860 μέχρι τον Αύγουστο του 1861 στο περιοδικό του Dickens «All the Year Round».

Το εμβληματικό αυτό έργο του συγγραφέα ετοιμάζεται τώρα να φτάσει στη μικρή οθόνη, με το FX να συνεργάζεται με το BBC για το λανσάρισμα της ομώνυμης σειράς. Στο βασικό cast, έχει ήδη κλείσει να είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Olivia Colman στον ρόλο της Miss Havisham, ενώ πολλά ακόμη ονόματα της υποκριτικής έχουν επιβεβαιωθεί να συμπληρώνουν την ομάδα. Ο Fionn Whitehead υποδύεται τον Pip, ο Matt Berry τον κύριο Pumblechuck, o Johnny Harris τον Magwitch, η Shalom Brune-Franklin την Estella, o Owen McDonnell τον Sean και ο Ashley Thomas τον Jaggers.



Ο Steven Knight στο σενάριο και στην παραγωγή

Οι βλέψεις για την επιτυχία της σειράς γίνονται ακόμα μεγαλύτερες γνωρίζοντας πως ο Steven Knight, ο σεναριογράφος των «Peaky Blinders», έχει αναλάβει και στη συγκεκριμένη παραγωγή το σενάριο αλλά και τον ρόλο του executive παραγωγού. Ο δημιουργός, επίσης, βρίσκεται πίσω από το «A Christmas Carol» του BBC -οπότε έχει ξαναδουλέψει πάνω στα βιβλία του Dickens- αλλά και ταινίες, όπως «Locke» (2013) και «Spencer» (2021).

Στις θέσεις των executive παραγωγών βρίσκονται και ο κολοσσός του Hollywood Ridley Scott και ο Tom Hardy, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν τόσο ο Knight όσο και το BBC.

great expectations bbc series9

Θα δούμε και τα υπόλοιπα έργα του Dickens στη μικρή οθόνη;

Καθώς το ΒΒC -και το κοινό- έμεινε ευχαριστημένο από την πρώτη του συνεργασία με τον Knight για το «A Christmas Carol» και εφόσον και η δεύτερη μεταφορά χαίρει των ίδιων διθυραμβικών κριτικών ξεπερνώντας τον προκάτοχό του, δηλαδή τη mini series που κυκλοφόρησε 2011-2012, δεν αποκλείεται και τα υπόλοιπα έργα του Dickens να παίρνουν σιγά-σιγά σειρά.

Το τρέιλερ της σειράς που κυκλοφόρησε πριν από μία δεκαετία:



Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 έργα του Charles Dickens που διαβάζουμε ξανά και ξανά στην ενήλικη ζωή μας

Oscars 2022 Σκηνοθεσία: Το «Dune» είναι το μεγαλύτερο σνομπάρισμα μετά το «Inception»

The Woman In The House Across The Street From The Girl In The Window: Τελικά, αξίζει;