6 σπίτια σε ταινίες και σειρές που είχαν κομβικό ρόλο στο αποτέλεσμα

Νατάσσα Σχοινά
6 σπίτια σε ταινίες και σειρές που είχαν κομβικό ρόλο στο αποτέλεσμα

Οι σχεδιαστές παραγωγής έκαναν σίγουρα εξαιρετική δουλειά στην επιλογή.

Ο χώρος στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία μίας ταινίας ή μίας σειράς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι οι εικόνες που θα φτάσουν στους θεατές, η φωτογραφία που θα διηγηθεί το δικό της κομμάτι της ιστορίας και που θα βοηθήσει στην υποβολή των συναισθημάτων των ηθοποιών και της γενικότερης ατμόσφαιρας.

Πολλά είναι τα σπίτια που ανά διαστήματα έχουν τραβήξει την προσοχή του κοινού, αλλά μερικά έχουν ξεχωρίσει λίγο περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Parasite (2019)

Η ταινία που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2020 γυρίστηκε στο σπίτι μίας πλούσιας οικογένειας στη Νότιο Κορέα. Οι χώροι που βλέπουμε στην ταινία, ωστόσο, είναι μία σειρά από σετ βασισμένα στα σχέδια του σκηνοθέτη Bong Joon-Ho και στο δημιουργικό αποτέλεσμα του σχεδιαστή παραγωγής Lee Ha Jun.



The Power of the Dog (2021)

Το φετινό φαβορί Όσκαρ στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας χάρισε -δικαίως- και μία υποψηφιότητα για σχεδιασμό παραγωγής στον Grant Major. Με σύμμαχο τα σκοτεινά φώτα, ο δημιουργός σχεδίασε όλο το ράντσο στη Νέα Ζηλανδία στο επίκεντρο της ταινίας με στόχο να αποπνέει καταπίεση και δυστυχία.



The Favourite (2018)

Μία έπαυλη του 17ου αιώνα στην Αγγλία μεταμορφώθηκε στο σετ της ταινίας The Favourite. Η σχεδιάστρια παραγωγής Fiona Crombie κράτησε τη βάση του κτιρίου, εκμεταλλεύτηκε τον φυσικό του φωτισμό και την ιδιαίτερη διακόσμηση και πρόσθεσε λεπτομέρειες, όπως μυστικούς διαδρόμους και μία τεράστια πρόσοψη.



Ex Machina (2014)

Το σπίτι της ταινίας Ex Machina ήταν ουσιαστικά μία επιλογή τριών διαφορετικών τοποθεσιών από τον σχεδιαστή παραγωγής Mark Digby. Η μία ήταν σε ένα ξενοδοχείο που περιλαμβάνει καμπίνες στη Νορβηγία που έχουν σχεδιάσει οι Jensen & Skodvin Architects. Η δεύτερη είναι σχεδιασμένη από τους ίδιους αρχιτέκτονες και πρόκειται για ένα σπίτι πάνω σε γκρεμό, ενώ η τρίτη ήταν υπόγεια σουίτα που κατασκευάστηκε στα Pinewood Studios στην Αγγλία.



The Girl Before (2021 - )

Η μινιμαλιστική Ιαπωνική αρχιτεκτονική έχει πολλούς φανς και, κάπως έτσι, ο σχεδιαστής παραγωγής Jon Henson βρήκε αυτό το ιδιαίτερο σπίτι ενός υπνοδωματίου για το The Girl Before και το έκανε να αποπνέει πότε την αίσθηση μίας ανακούφισης και πότε μίας φυλακής. Το εξωτερικό, ωστόσο, κατασκευάστηκε ειδικά για τη σύντομη σειρά.



James Bond: Diamonds Are Forever (1971)

Το σπίτι που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία James Bond: Diamonds Are Forever σχεδιάστηκε to 1968 από τον αρχιτέκτονα John Lautner στο Palm Springs για τον Αμερικανό σχεδιαστή Arthur Elrod. Χαρακτηριστική σκηνή αποτελεί όταν ο Sean Connery μπαίνει στην πισίνα του σπιτιού που μοιάζει με μισοφέγγαρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bridgerton: Το κακό σενάριο επιβεβαιώθηκε - Ο βασικός πρωταγωνιστής λείπει από τη 2η σεζόν

Τι να δεις στο Netflix τώρα που θα έχεις χρόνο μέσα στο τριήμερο

You Netflix: Άρχισαν τα γυρίσματα της 4ης σεζόν - Η πρώτη φωτογραφία