Είσαι φουντουκιά-σολομός ή μήπως καλαμιά-κουκουβάγια;

Είσαι φουντουκιά-σολομός ή μήπως καλαμιά-κουκουβάγια;

Δες πότε γεννήθηκες και βρες το Κέλτικο ζώδιό σου

Το Κελτικό έτος χωρίζεται στους δεκατρείς μήνες του σεληνιακού ημερολογίου που αντικατοπτρίζει τους κύκλους της Σελήνης, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με ένα ιερό δέντρο για τους Δρυίδες. Αυτοί κωδικοποίησαν τα μυστήρια των δέντρων σε ένα μυστικό αλφάβητο, γνωστό ως Ogham, σαν προσφορά στον Κέλτικο θεό της Ποίησης, Ogma.
Σε κάθε μήνα αντιστοιχεί ένα δέντρο, ένα γράμμα της αλφαβήτου, ένα ζώο - Θεός, ένας Κελτικός Θεός κι ένα πέτρωμα. Οι Δρυίδες πίστευαν ότι η καταγωγή των ανθρώπων προήλθε από τα δέντρα και γι' αυτό κάθε δένδρο κατέχει μια συγκεκριμένη μαγική ιδιότητα.

Παρακάτω θα βρεις το δέντρο, το ζώο, το λίθο και τον πλανήτη που συνδέεται με το μήνα και την ημερομηνία γέννησής σου. Καλή αναζήτηση!

Σημύδα 24 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Simuda

Σύμφωνα με την Κέλτικη αστρολογία έχεις γεννηθεί στο μήνα της Σημύδας. Η Σημύδα είναι το πρώτο δέντρο που βγάζει φύλλα κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι η στιγμή της αναγέννησης, της έναρξης, περισυλλογής και των νέων ξεκινημάτων. Έχεις μια ξεκάθαρη, αξιόπιστη προσωπικότητα, με ισχυρό μυαλό. Κάνεις τους γύρω σου να αισθάνονται ανανεωμένοι, ολοκαίνουργιοι και γεμάτοι ενέργεια. Η αποστολή σου στη ζωή είναι να βοηθήσεις τους άλλους στην απομάκρυνση όλης της «ακαταστασίας» και της «βρωμιάς» που έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν στέρεες βάσεις.
Ζώο: Ελάφι
Το ζώο που αντιστοιχεί σε σένα είναι το Ελάφι. Είσαι άνθρωπος πολύ περήφανος, ειλικρινής και ανεξάρτητος, με ένα αέρα μεγαλείου και υπερηφάνειας. Είσαι πολύ ευαίσθητος/η, έχεις οξυμένη την έκτη αίσθηση και συχνά θέλεις να αλλάξεις την εμφάνισή σου ή να μεταμορφωθείς εξωτερικά αν κρίνεις ότι χρειάζεται. Λατρεύεις την περιπέτεια, να κάνεις νέα ξεκινήματα και ταξίδια για να γνωρίσεις και να δεις όλες τις ομορφιές της γης.
Ταιριάζεις με: Φώκια, Ενυδρίδα, Χήνα
Το πέτρωμά σου είναι ο λευκός Κρύσταλλος, μια πνευματική πέτρα.
Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι...

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr