Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα: Τι λένε τα άστρα;

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα: Τι λένε τα άστρα;

Το νέο κύμα των lockdown είναι και το κύκνειο άσμα

Η μια μετά την άλλη, πολλές ευρωπαϊκές χώρες επανέρχονται στην πολιτική του lockdown σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας του κορωναϊού, είναι ωστόσο φανερό ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλη... κλεισούρα, χώρια που η συγκεκριμένη διαχείριση δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, γιατί αν είχε δεν θα χρειαζόταν να επαναληφθεί. Εξ άλλου υπάρχει πάντα το παράδειγμα της Σουηδίας, που από την αρχή ακολούθησε ένα διαφορετικό μοντέλο και, κρίνοντας από τις εξελίξεις, μάλλον έχει δικαιωθεί.

Αστρολογικά πάντως, ο νέος γύρος περιοριστικών μέτρων σχετίζεται με το εξάγωνο Κρόνου-Χείρωνα, μια όψη που δούλεψε από την αρχή της πανδημίας αλλά σε διαφορετική μορφή. Τότε, ήταν το τετράγωνο του αστρικού Κρόνου με τον τροπικό Χείρωνα, όπως κι αν έχει όμως οι δύο πλανήτες δεν πρόκειται να ξανασυναντηθούν στο εγγύς μέλλον κι είναι η τελευταία φορά που ανταλλάσσουν τις ενέργειές τους. Το νέο κύμα των lockdown λοιπόν είναι και το κύκνειο άσμα τους.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεχιζόμενες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές δεν επιτρέπουν κανενός είδους εφησυχασμό κι εδώ το ερώτημα που προκύπτει για την Ελλάδα είναι το πόσο θα κρατήσει αυτό, σε τέτοια έκταση.

Στο ηλιακό τόξο, η σύνοδος του προχωρημένου Άρη με την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στους Διδύμους σηματοδοτεί τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά επειδή όλα τα άσχημα -όπως και τα ωραία- κάποια στιγμή τελειώνουν, η συγκεκριμένη όψη έχει γίνει ήδη αποκλίνουσα και μέσα στους επόμενους μήνες (πρακτικά μέχρι την άνοιξη) θα λήξει και η επιρροή της. Απομένει βέβαια το τετράγωνο του... ίδιου Άρη με την γενέθλια Αφροδίτη της Ελλάδας στους Ιχθύς, που πάει... πακέτο με την Σελήνη και θα μπορούσε να επεκτείνει την μακάβρια περίοδο που ζούμε, η εκτίμηση μου όμως είναι ότι αυτό το τετράγωνο έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την διέγερση των πολιτικών παθών ή/και κάποια σκάνδαλα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr