Μάσκα λάμψης από τα χεράκια σας!

Μάσκα λάμψης από τα χεράκια σας!

Μερικά απλά υλικά-και ένα μυστικό συστατικό- διωχνουν την κούραση και την θαμπάδα από το πρόσωπό σας

Η μάσκα αυτή ανήκει στην κατηγορία Peel-Off, εκείνες δηλαδή που στεροποιούνται πάνω στην επιδερμίδα όση ώρα προσφέρουν εντατική φροντίδα και μετά για να τις αφαιρέσετε απλά τραβάτε το λεπτό φιλμ που δημιουργήθηκε.


Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε: 1/2 φλιτζάνι πράσινο τσάι το οποίο δρα καταπραϋντικά, το χυμό μισού λεμονιού (το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C που δίνει λάμψη στην επιδερμίδα και κιτρικό οξύ που είναι εξαιρετικό, ήπιο απολεπιστικό,) 2 ασπράδια αυγού και το μυστικό συστατικό: 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη, που δίνουν στη μάσκα την peel-off υφή της.

Διαλύστε τη ζελατίνη στο πράσινο τσάι, ρίξτε το λεμόνι στο μείγμα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα ή ζεστάνετέ το στο μάτι της κουζίνας μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι θα επιτύχετε την τέλεια υφή της μάσκας. Το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών (τα οποία τρέφουν και συσφίγγουν το δέρμα) και αναμειγνύετε μέχρι να αποκτήσει ομοιομορφία. Πριν απλώσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας βεβαιωθείτε πως είναι σε θερμοκρασία δωματίου- αν θέλετε, μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο αλλά για λίγα λεπτά, προσέχοντας να μην πήξει (λόγω της ζελατίνης).


Απλώστε τη σε όλο το πρόσωπο με τα δάχτυλα ή με ένα καθαρό, φαρδύ πινέλο, σε μια παχιά στρώση, έτσι ώστε όταν στεγνώσει να μπορέσετε εύκολα να την αφαιρέσετε. Αφήστε την για τρία λεπτά και απλώστε μια δεύτερη στρώση και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το φιλμ τραβώντας απαλά και, αν χρειαστεί, περάστε το πρόσωπο με μια χλιαρή βρεγμένη πετσέτα για να είναι απόλυτα καθαρό. Αυτή μάσκα αφήνει την επιδερμίδα πιο σφριγηλή, ματ και λαμπερή- και ο καθρέφτης σας θα το επιβεβαιώσει.


Διαβάστε ακόμα:

5 φυσικές θεραπείες ομορφιάς που γίνονται στο λεπτό!

Φτιάξτε σπιτικό peeling κατά της κυτταρίτιδας με καφέ

Φυσική συνταγή για μακριές, πλούσιες βλεφαρίδες