Σωστή οργάνωση στη δουλειά πριν τις γιορτές σημαίνει επαγγελματική επιτυχία – Πώς θα τα καταφέρεις

Μαρία Ροδίτη
Σωστή οργάνωση στη δουλειά πριν τις γιορτές σημαίνει επαγγελματική επιτυχία – Πώς θα τα καταφέρεις

Δες τα 6 tips που θα σε βοηθήσουν να περάσεις τέλεια Χριστούγεννα, χωρίς άγχη και εκκρεμότητες στη δουλειά. Και όχι μόνο!

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών. Σίγουρα κι εσύ ετοιμάζεσαι να πάρεις την άδειά σου, είτε την εβδομάδα των Χριστουγέννων, είτε τις μέρες της Πρωτοχρονιάς για να ξεκουραστείς επιτέλους. Καταλαβαίνω ότι αδημονείς και πίστεψέ με! Και εγώ σε αυτό το mood είμαι.

Πριν, όμως, φύγεις από το γραφείο σου και ευχηθείς «καλά Χριστούγεννα» στους συναδέλφους σου, πριν κλείσεις και αποχαιρετήσεις τον υπολογιστή σου, καλό είναι να βάλεις και μια τάξη στη δουλειά σου για να ξεκινήσει όμορφα η νέα χρονιά. Ναι, λέω για τότε που θα επιστρέψεις!

kariera2

Career goals: 6 στόχοι που πρέπει να θέσεις για τη νέα χρονιά

Mini ανασκόπηση πριν τις γιορτές

Εννοώντας να βάλεις μια τάξη στη δουλειά σου θέλω να πω να κάνεις μια μικρή ανασκόπηση του έτους. Να δεις τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου, αλλά και να μην αφήσεις καμία μα καμία εκκρεμότητα για το νέο έτος.

Ξέρεις γιατί; Διότι θα έχεις τον νου σου εκεί και δεν θα απολαύσεις πραγματικά τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ξεκίνα, λοιπόν, με τα παρακάτω tips, «ξεκαθάρισε» τα πράγματα στη δουλειά σου και ζήσ’το φέτος τα Χριστούγεννα!

via GIPHY

Τα μυστικά για να ξεκινήσει η νέα χρονιά στη δουλειά σου μόνο με επιτυχίες

#1 Κατάγραψε τα επιτεύγματά σου (και γιόρτασέ τα)

Οι τρελοί ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την κούραση μάς κάνουν συχνά να ξεχνάμε να πούμε «μπράβο» στον εαυτό μας για όσα έχουμε καταφέρει στον επαγγελματικό τομέα. Φέτος, λοιπόν, κάνε ένα βήμα παραπέρα, κατάγραψε όσα κατάφερες μέσα στη χρονιά και γιόρτασέ τα.

Αξίζει να είσαι περήφανη για τη σκληρή δουλειά που… έριξες και -γιατί όχι- να ζητήσεις με το νέο έτος μια αύξηση, μια προαγωγή ή να ψάξεις για ακόμα καλύτερη δουλειά.



#2 Κάνε προσθήκες και διορθώσεις στο βιογραφικό σου ακόμα κι αν δεν ψάχνεις για δουλειά

Κάθε χρόνος που περνά μάς μαθαίνει και κάτι. Μας εξελίσσει στη δουλειά μας. Κάθε τέλος του έτους, λοιπόν, καλό είναι να ανανεώνεις το βιογραφικό σου, ώστε… να είσαι έτοιμη όταν χρειαστεί να το στείλεις σε μια άλλη εταιρεία. Δεν θες να τρέχεις τελευταία στιγμή να κάνεις διορθώσεις, άλλωστε. Έτσι δεν είναι;

#3 «Καθάρισε» τα εισερχόμενα e-mails σου

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να γυρνάς από διακοπές και να βρίσκεις το mail σου έτοιμο να «σκάσει» από τα μηνύματα. Τι να κάνεις, λοιπόν; Πριν την άδειά σου για τα Χριστούγεννα κάνε μια εκκαθάριση και διάβασε ή σβήσε όσα δεν χρειάζεσαι.

Περίμενε! Σου έχω κι άλλα tips στην gallery!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μην κατηγορείς τους άλλους! Δες πώς σαμποτάρεις μόνη σου τον εαυτό σου

Είσαι σπάταλη; 3 εύκολοι τρόποι για να μαζέψεις χρήματα εν όψει εορτών