Career goals: 6 στόχοι που πρέπει να θέσεις για τη νέα χρονιά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Career goals: 6 στόχοι που πρέπει να θέσεις για τη νέα χρονιά

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για γίνει καλύτερη η επαγγελματική σου ζωή το 2022.

Ένα πολύ δύσκολο έτος πλησιάζει προς το τέλος του και η αλήθεια είναι πως ανυπομονούμε για το 2022. Αρκετές από εμάς αναζητούν ιδέες και θέτουν ήδη νέους επαγγελματικούς στόχους για την επερχόμενη χρονιά. Είναι υπέροχο συναίσθημα να παίρνεις (συχνά λυτρωτικές) αποφάσεις ενώ είναι ταυτόχρονα ένας τρόπος για να υποδεχθείς τη νέα χρονιά με αισιοδοξία.

Μη φοβάσαι να διεκδικείς καλύτερες συνθήκες εργασίας και να απαιτείς αυτό που θεωρείς ότι είναι καλύτερο και δίκαιο για εσένα. Κάνε focus λοιπόν στην καριέρα σου θέτοντας ορισμένους ρεαλιστικούς στόχους που θέλεις πραγματικά να επιτύχεις κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις 8 προτάσεις που θα κάνουν λίγο καλύτερη την επαγγελματική σου ζωή το 2022.

6 στόχοι για τη νέα χρονιά

kariera2

1) Υιοθέτησε πιο υγιεινές συνήθειες στο γραφείο

Ο εργασιακός χώρος είναι το μέρος στο οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες καθημερινά. Προσπάθησε να σκεφτείς πέντε απλούς τρόπους για να παραμείνεις πιο υγιείς στη δουλειά. Μία ιδέα είναι να παίρνεις μαζί σου σε τάπερ υγιεινά γεύματα. Να πίνεις περισσότερο νερό. Να βάλεις μαξιλάρι στην καρέκλα σου και να βελτιώσεις την στάση του σώματος.

2) Μάθε μια νέα δεξιότητα

Δοκίμασε να μάθεις κάτι στο οποίο δεν τα κατάφερνες και τόσο καλά ή ήσουν εντελώς άσχετη.

3) Διάβασε ένα βιβλίο σχετικό με την επαγγελματική σου ζωή

Στην αγορά θα βρεις υπέροχες επιλογές για αυτοβελτίωση και διαχείριση του άγχους. Τα βιβλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος χαλάρωσης ενώ τις περισσότερες φορές είναι παράλληλα διδακτικά.

biblio1

Robin Sharma-Το κλαμπ των 5 π.μ.

biblio2

Allan & Barbara Pease-Η γλώσσα του σώματος στην εργασία και την καριέρα

4) Φτιάξε προφίλ στο LinkedIn

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιείται πολύ σε ολόκληρο τον κόσμο και θα τη βρεις μπροστά σου σίγουρα στο μέλλον. Αν δν έχεις ήδη προφίλ, δοκίμασε να φτιάξεις ένα και να συμπληρώσεις όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την επαγγελματική σου ζωή.

5) Βελτίωσε τη σχέση με τους συναδέλφους σου

Μπορείτε να ορίσετε μια ημέρα ως «Ημέρα ομαδικού πνεύματος» κατά την οποία θα ανταλλάζετε απόψεις και θα συζητάτε για προβλήματα της δουλειάς. Είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος για να έρθετε πιο κοντά και να δέσετε σαν ομάδα.

6) Καθάρισε το γραφείο και τον υπολογιστή σου

Ξεφορτώσου αρχεία και πράγματα τα οποία γέμιζαν άσκοπα το γραφείο και τη μνήμη του υπολογιστή σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

kariera

Νιώθεις πως κάτι σου κόβει τα φτερά επαγγελματικά; 5 τρόποι για να κοιτάς μόνο μπροστά



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μην κατηγορείς τους άλλους! Δες πώς σαμποτάρεις μόνη σου τον εαυτό σου

5 λόγοι που το επάγγελμα δεν καθορίζει την ταυτότητα και την αξία σου