Είσαι σπάταλη; 3 εύκολοι τρόποι για να μαζέψεις χρήματα εν όψει εορτών

Είσαι σπάταλη; 3 εύκολοι τρόποι για να μαζέψεις χρήματα εν όψει εορτών

4 εύκολοι τρόποι για να μπορέσεις να φυλάξεις τα χρήματά σου και να κάνεις οικονομία (τώρα και για πάντα!).

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον μια βασική ιδέα για το τι πρέπει να κάνουμε με τα χρήματά μας: Οικονομία!

Ξοδεύουμε όμως περισσότερα από όσα κερδίζουμε και αυτό είναι μια συνήθεια (και μανία πολλές φορές) που πρέπει να σταματήσουμε για πολλούς και διάφορους λόγους! Αν και όλες ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο «να γνωρίζουμε» και «να πράττουμε».

xrimata online1 2

Σου λείπουν ευρώ; 5 εύκολοι τρόποι για να βγάζεις χρήματα από... τον καναπέ σου!

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2020, το 63% των Αμερικανών δηλώνουν ότι ζουν ίσα ίσα με τα χρήματα που βγάζουν, ειδικά από τότε που εμφανίστηκε ο COVID-19 στη ζωή μας. Αυτά τα στατιστικά είναι τρομακτικά, αλλά η ουσία είναι η εξής: οι περισσότεροι από εμάς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο με τα χρήματά μας. Μπορεί να είναι δύσκολο να αρχίσουμε να κάνουμε αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη, όμως μερικές φορές δεν χρειάζεται να κάνουμε οικονομία συγκεντρώνοντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αλλά κάτι πολύ πολύ μικρότερο, που όμως θα κάνει την αρχή!

Κι επειδή έρχονται Χριστούγεννα και θέλεις να κάνεις τα ψώνια σου σαν άνθρωπος, να πας -γιατί όχι;- το ταξίδι σου και να απολαύσεις τις γιορτές όπως τους πρέπει, εδώ σου έχουμε 3 εύκολους τρόπους για να μπορέσεις να φυλάξεις τα χρήματά σου και να κάνεις οικονομία (τώρα και για πάντα!).

1. Παρακολούθησε τι ξοδεύεις και κατάγραφέ το σ' ένα χαρτί

Μπορεί να έχεις κατεβάσει στο κινητό σου πολλά apps που δείχνουν όσα ξοδεύεις σε real time όμως πόσα από αυτά σ΄έχουν κάνει να καταφέρεις να κάνεις οικονομία; Μάλλον κανένα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτελεσματικό από το «τεφτέρι», ένα μικρό σημειωματάριο που να καταγράφεις αμέσως τι εισπράττεις και πόσα χρήματα ξοδεύεις. Ναι μπορεί να σου φαίνεται κουραστικό, αλλά είναι τόσο εντυπωσιακό. Δοκιμάστε το για μια ή δύο εβδομάδες και δες διαφορά.



2. Προσπάθησε να μην ξοδέψεις τίποτα (δες το σαν challenge)

Ένας μήνας χωρίς δαπάνες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρεις τις συνήθειές σου και να εξοικονομήσεις γρήγορα κάποια επιπλέον μετρητά. Η ιδέα είναι ότι για έναν ολόκληρο μήνα (από τώρα μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη δηλαδή) δεν ξοδεύεις χρήματα εκτός από μερικά απαραίτητα πράγματα, όπως ενοίκιο, μεταφορικά και βασικά είδη για το σούπερ μάρκετ.



3. Διάβασε (ή άκου) ένα θέμα που σχετίζεται με την εξοικονόμηση χρημάτων κάθε εβδομάδα

Μπορεί στο σχολείο να μάθαμε για την οικιακή οικονομία όμως πόσοι από εμάς μεγαλώνοντας τα κάναμε όλα αυτά πράξη; Βάλε λοιπόν τον εαυτό σου στη διαδικασία να μαθαίνει κάτι νέο όσον αφορά τα χρήματα και κάντο κάθε εβδομάδα. Διάβασε ένα άρθρο σχετικά με τις επενδύσεις για παράδειγμα, άκου ένα podcast για ακίνητα ή πάρε ένα βασικό βιβλίο προσωπικής χρηματοδότησης. Θα δεις με άλλο μάτι την οικονομία αλλά και το πορτοφόλι σου!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξυπνα tricks για να μη βγεις ποτέ εκτός προϋπολογισμού και να αποταμιεύσεις περισσότερα χρήματα

Θέλεις αύξηση μισθού; 5 tips για να τη ζητήσεις και να την πάρεις