Queen.gr αποκλειστικό: τρέξαμε στο 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και σας τα λέμε όλα

Queen.gr αποκλειστικό: τρέξαμε στο 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και σας τα λέμε όλα

Το Queen.gr έτρεξε σαν τη γαζέλα και τερμάτισε περήφανo και καμαρωτό στο 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Ξεχάστε τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, αφήστε τις κραιπάλες, κάντε λίγο αποχή από τα μπουζούκια και τα χιπστερικά μπαρ και πείτε όχι στη χοληστερίνη και τα ζουμερά hamburger. Η νέα τάση προστάζει ως νέο "little black dress" ένα lifestyle υγιεινό, αθλητικό γεμάτο από βιταμίνη C και goji berries και απαλλαγμένο από περιττά άγχη όπως το καλοχτενισμένο μαλλί και τα περίτεχνα ψηλοτάκουνα. Φυσικά και τα θέλουμε όλα αυτά και πολλά παραπάνω, αλλά σα new years resolution για το 2013 αποφασίσαμε να βάλουμε το fitness, τις αθλοπαιδιές και κάθε λογής αθλητισμό που καθαρίζει το μυαλό μας και μας γεμίζει ενέργεια.

Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή διοργανώθηκε για πρώτη φορά ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Η ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης ήταν πολύ μεγάλη και περισσότεροι από 5.000 δρομείς συμμετείχαν στο γεγονός κατακλύζοντας την πρωτεύουσα με χαρούμενες φάτσες, χαμόγελα, ποδήλατα και εορταστικό κλίμα. Χιλιάδες απλοί άνθρωποι άδραξαν την ευκαιρία να βγουν από τα σπίτια τους και να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης, τρέχοντας σε μια αλλιώτικη Αθήνα με δρόμους χωρίς αυτοκίνητα. Μετά από την περυσινή επιτυχία, δεν υπήρχε περίπτωση να μην οργανωθεί και φέτος κάτι αντίστοιχο και εμείς με μεγάλη μας χαρά δηλώσαμε συμμετοχή σε ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτό για κάθε έναν από εμάς με τα άγχη της καθημερινότητας, τις υποχρεώσεις και το βαρύ πρόγραμμα που αρνούμαστε να αλλάξουμε. Η δέσμευση πως θα τρέξουμε ο ένας πλάι στον άλλο είναι μία υπόσχεση στον εαυτό μας πως αυτή η Κυριακή του ανήκει, είναι ένα κίνητρο να ξυπνήσουμε πρωί, να προπονηθούμε, να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες, να ανακαλύψουμε τις αντοχές μας και για μία φορά να τσιτώσουμε τα όριά μας και να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Ο ανταγωνισμός δίνει τη θέση του στο συναγωνισμό και οι συμμαθητές από το Πανεπιστήμιο, οι συνεργάτες στη δουλειά, το αγόρι μας, οι κολλητές μας γινόμαστε μία ομάδα με ένα κοινό στόχο: μία πόλη έτσι όπως την έχουμε ονειρευτεί για εμάς και τα παιδιά μας.

Aπό τη χθεσινή μέρα κρατάμε τη συλλογική προσπάθεια, το άγχος (γιατί πάντα υπάρχει), τις χιλιάδες του κόσμου που κατέκλυσαν τους αθηναϊκούς δρόμους, τους φίλους και γνωστούς, τους αμέτρητους εθελοντές που μας δρόσισαν με τα νερά και τα ισοτονικά ποτά, τη συγκίνηση του τερματισμού, το 28'' στα 5 km και το μπράβο στον εαυτό μας και στην Αθήνα μας γιατί όταν το θέλει μας βγάζει ασπροπρόσωπους!

Ραντεβού του χρόνου!

Διαβάστε επίσης:

Το Queen.gr χόρεψε Harlem Shake και το κουνήσαμε καλύτερα από όλους

Φτιάξαμε το πιο οικονομικό industrial τραπεζάκι με παλέτες και σας το παρουσιάζουμε