Oscar Ready: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα Όσκαρ για να μην πιαστείς αδιάβαστη

Oscar Ready: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα Όσκαρ για να μην πιαστείς αδιάβαστη

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει!

Ένας από τους λόγους που αγαπώ ακόμα περισσότερο τον φετινό χειμώνα είναι πως φέτος τα Όσκαρ θα γίνουν στις 9 Φεβρουαρίου -καταχείμωνο! Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και έχω προετοιμαστεί κατάλληλα για το γεγονός του χειμώνα. Θα μαζευτούμε όλες και θα ξενυχτήσουμε για να παρακολουθήσουμε – ταρά τα τααααα – την 92η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, «απευθείας από το Λος Άντζελες, κυρίες και κύριοι» - φυσικά μέσω της Cosmote TV, από το σαλόνι του σπιτιού μου. Το ένδυμα στη δική μας τελετή δεν έχει σημασία: Όποιος θέλει φοράει τουαλέτα, όποιος θέλει φοράει πιτζάμες!

Αυτό που έχει σημασία, είναι να είμαστε διαβασμένοι. Τι σημαίνει «να είμαστε διαβασμένοι»; Σημαίνει να γνωρίζουμε πολύ καλά όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα Όσκαρ - και τα φετινά, αλλά και την ιστορία τους. Για παράδειγμα, η ταινία που έχει κάνει φέτος τη μεγάλη διαφορά, την έκπληξη – προ των βραβείων, προς το παρόν – είναι τα «Παράσιτα», η νοτιοκορεατική ταινία του Μπονγκ Τζουν – χο. Αναμένω με μεγάλη προσμονή να την παρακολουθήσω από τα κανάλια COSMOTE CINEMA, όμως μέχρι τότε και διαβάζοντας διάφορα, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως το σπίτι γύρω από το οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, πρόκειται εξολοκλήρου για σκηνικό!

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε πως φέτος το Rocketman, που προβάλλεται από το pop up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, όπως και πέρυσι το Bohemian Rhapsody, αποτελούν βιογραφικές ταινίες μεγάλων σταρ της μουσικής: Φέτος στα Όσκαρ βλέπουμε τη ζωή του Έλτον Τζον, πέρυσι είδαμε τη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι, μια ταινία για την οποία είχε κερδίσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου ο πρωταγωνιστής Ράμι Μάλεκ. Ο οποίος Ράμι Μάλεκ, φέτος, θα ανέβει πρώτος – πρώτος στη σκηνή για να ανοίξει την τελετή. Εν απουσία κεντρικού παρουσιαστή για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Μάλεκ και οι υπόλοιποι τρεις ηθοποιοί που κέρδισαν πέρυσι Όσκαρ (η Ολίβια Κόλμαν – που έγινε «δικιά μας» λόγω του ρόλου της στην ταινία «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, ο Μαρχεσάλα Άλι και η Ρετζίνα Κινγκ) θα μας καλησπερίσουν στη φετινή τελετή.

4444

Μπορεί η Ακαδημία και η παραγωγή της τελετής να αποφάσισαν πως είναι καλύτερα χωρίς παρουσιαστή, εγώ όμως δεν μπορώ να ξεχάσω την υπέρτατη σέλφι της Έλεν ντε Τζένερις στα Όσκαρ του 2014 με τον Μπράντλεϊ Κούπερ, την Τζένιφερ Λόρενς, την Μέριλ Στριπ, την Τζούλια Ρόμπερτς, τον Κέβιν Σπέισι πριν τον αποβάλει το Χόλιγουντ, αλλά και τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί, που ήταν ακόμη ζευγάρι… Ο Μπραντ Πιτ, από όλους αυτούς, θα είναι φέτος πάλι στα Όσκαρ, μεγάλος πρωταγωνιστής και φαβορί για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Συμμετοχή σε ταινία που αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον ένα αγαλματάκι έχει και ο Μπράντλεϊ Κούπερ, που είναι ένας από τους παραγωγούς του Joker.

666

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε για τα φετινά Όσκαρ; Θα πραγματοποιηθούν στο Ντόλμπι Θίατερ (πρώην Κόντακ) του Λος Άντζελες. Το περίφημο «αγαλματάκι» επιχρυσωμένο, από χαλκό και κασσίτερο, έχει ύψος 34 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 4 κιλά! Υποψήφιες για τα βραβεία είναι όλες οι ταινίες που έκαναν πρεμιέρα την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή από την 1η Γενάρη μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2019. Μη χάσεις την 92η τελετή απονομής των βραβείων OSCAR®, ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV την Κυριακή 9/2. Συντονίσου από τις 23.00 στην εκπομπή OSCARSNight με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και εκλεκτούς καλεσμένους για όλες τις εξελίξεις.

Από τις 23.30 δες ζωντανά τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί και το pre show στη 1.30πμ με αποκορύφωμα την Τελετή Απονομής στις 03.00πμ που μπορείς να απολαύσεις στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή στο COSMOTE CINEMA 2HD με live σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη & τη Χριστίνα Μπίθα απευθείας από το Λος Άντζελες. Την έχασες; Κανένα πρόβλημα. Απόλαυσέ την στις 10/2 στις 21.00 στο COSMOTE CINEMA 1HD με ελληνικούς υπότιτλους.

Γιατί αν το ενδιαφέρον μας κερδίζουν αυτά καθαυτά τα βραβεία, το κόκκινο χαλί και οι παρουσίες εκεί, κατά καιρούς, κλέβουν την παράσταση: Ποιος μπορεί να ξεχάσει «το πόδι» της Αντζελίνας Τζολί στα Όσκαρ του 2012;