Πριν μπει η νέα χρονιά, έχω να σου πω κάτι πολύ σημαντικό!

Άννα Πρέλεβιτς
Πριν μπει η νέα χρονιά, έχω να σου πω κάτι πολύ σημαντικό!

Καλά Χριστούγεννα!

Λίγες σελίδες έμειναν για να τελειώσει το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου 2018 και φαντάζομαι ήδη έχεις σκεφτεί κάποιους “στόχους” για το 2019. Καταρχάς, το ήξερες πως το 80% των ανθρώπων που θέτει τους στόχους της νέας χρονιάς αποτυγχάνει; Ω ναι, μόλις το googlara! Κατά δεύτερον πιστεύω έχω βρει τους 3 βασικότερους λόγους:

  1. Δημιουργείται με βάση αυτό που μας έχει πει κάποιος άλλος (ή η κοινωνία).
  2. Δεν είναι σαφής (και είναι λίιιγο υπερβολικό).
  3. Δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο για την επίτευξη του resolution.

Σήκωσε το χέρι σου εάν έχεις σκεφτεί ποτέ ένα τρελό υπερβολικά φιλόδοξο resolution τύπου “θα τρέξω τρίαθλο”, “θα γράψω βιβλίο”, “θα ταξιδέψω σε όλον το κόσμο.” Μόνο για να καταλάβεις ένα μήνα μετά πως εεε ναι τελικά … δεν.. Εγώ σίγουρα σηκώνω χέρι αυτή τη στιγμή!

resolutions 2019 prelevits

Για αυτό τα τελευταία χρόνια θέτω μικρότερους στόχους.

Κάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις και εσύ. Και αν πετύχεις τον πρώτο στόχο, μετά θέτεις ένα δεύτερο, λιγουλάκι πιο μεγάλο!

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως δεν χρειάζεται να μπει το νέο έτος για να κάνεις κάποιο νέο ξεκίνημα. Όποιο και αν είναι αυτό. Νέα ξεκινήματα μπορείς να κάνεις κάθε μέρα. Αρκεί μόνο να κάνεις ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ. Γιατί πολύ απλά το πρώτο βήμα θα σου δείξει ότι αφού έγινε η αρχή, αυτό που φοβόσουν, ίσως να ήταν τελικά μια ψεύτικη κούκλα που έσπασε.

Έχω κάνει ΠΑΡΑ πολλά “πρώτα βήματα.” Μακάρι να είχα κάνει ακόμα περισσότερα αλλά οκ, ήμουν πιο μικρή, φοβόμουν αρκετά και προτιμούσα το σιγουράκι, την "ασφάλεια"… Θέλω να ξέρεις, όμως, πως πλέον, κάθε φορά που κάνω ένα νέο “πρώτο βήμα” κάπου, φοβάμαι πολύ λιγότερο, μου είναι πιο εύκολο, πιο συναρπαστικό και πλέον πολύ πιο διασκεδαστικό! Α, το απολαμβάνω κιόλας!

Σίγουρα, για να μην το παίζω έξυπνη, θέλει θάρρος το πρώτο βήμα, θέλει δύναμη, θέλει αγάπη, πειθαρχία και πίστη. Μπορεί το πρώτο βήμα να φέρει ακόμα και δάκρυα .. αλλά δεν έγινε κάτι! Συνεχίζουμε! Μην το φοβάσαι, άλλωστε δεν είσαι μόνη σου σ’ αυτή την διαδικασία και ό,τι και να γίνει ΜΟΝΟ καλό σου κάνει ;-)

Καλή χρονιά σε όλους, ευχή μου φέτος να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο ατομικά προς το καλύτερο στο πνεύμα κ στην ψυχή <3

xx

Υ.γ Μπορείς να μου στέλνεις στο Instagram ό,τι θες να συζητάμε μέσα από το... Annalyzing.