Λίγο πριν «φύγει» το 2020, θυμάμαι τα 20 σπουδαία πράγματα που έμαθα τα τελευταία χρόνια!

Άννα Πρέλεβιτς
Λίγο πριν «φύγει» το 2020, θυμάμαι τα 20 σπουδαία πράγματα που έμαθα τα τελευταία χρόνια!

Γεια σας κορίτσια μου!

Σήμερα είχα πολύ ανάγκη να μετατρέψω τις σκέψεις μου σε λέξεις διότι τις προάλλες είχα μία κουβέντα με τις φίλες μου και λέγαμε πόσο ωραίο θα ήταν αν από το σχολείο ακόμα μας μάθαιναν το πόσο ωραίο είναι να μεγαλώνεις σε αντίθεση με τη κοινωνία που μας τρομάζει!


Εγώ αγαπώ να μεγαλώνω. Από μικρή το είχα, γιατί όποτε έσβηνα τα κεράκια μου, πάντα μου άρεσε περισσότερο αυτή η «Άννα» από την Άννα της προηγούμενης χρονιάς! Ένιωθα ότι εξελίσσομαι...

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής υπάρχον στιγμές που σκέφτομαι, «Μακάρι αυτό να το γνώριζα στα 20 μου» ή «Μακάρι τότε να είχα ακούσει τη μαμά μου», αλλά ξέρω πως μόνο με τον χρόνο και μέσα από προσωπικές εμπειρίες μαθαίνεις.

Αυτό που θα βρείτε παρακάτω είναι μια λίστα με τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα από εμένα, από τους άλλους, από την ίδια τη ζωή με το πέρασμα του χρόνου. Τα περισσότερα τα γνωρίζετε, απλώς μερικές φορές τα ξεχνάμε, ε και είπα μιας και μπαίνει η καινούρια χρόνια να σας τα θυμίσω και να κάνετε λίγο count your blessings!

prelevits ti emathe



1. Δεν υπάρχουν «λάθη».
Είναι η πιο δύσκολη λέξη που έπρεπε να αφαιρέσω από το λεξιλόγιο μου. Από μικρή είχα το σύνδρομο της καλής μαθήτριας. Ήθελα πάντα όλα τα τα κάνω τέλεια. Ε δεν γίνεται!
Δεν υπάρχουν λάθη, υπάρχουν επιλογές που γίνονται εμπειρίες, συνήθως εμπειρίες ζωής που θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι στην προσωπική μας εξέλιξη και την προσωπική μας ευτυχία.
2. Αγαπώ πιο ουσιαστικά, πιο βαθιά, πιο δυνατά, πιο αληθινά.
3. Δεν με «τσακίζει» πια η προδοσία. Χαστούκια πολλά, από φίλες, συναδέλφους, από σχέσεις. Συμβαίνει όμως κάτι μαγικό: Πλέον μπορώ να ξεχωρίζω τους ανθρώπους διαμάντια με τη μία!
4. Struggle is good. Όπως μου έλεγε ο προπονητής μου κάποτε. Δεν υπάρχει δεν μπορώ. Υπάρχει δεν θέλω.
5. Μην παραπονιέσαι. Πόσο χάσιμο χρόνου.
6. Να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς. Εάν δεν έχεις οικογένεια, δημιούργησε μια. Οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή είναι μόνο επισκέπτες. Η οικογένεια είναι για μία ζωή.
7. Μη ξεκινάς μία σχέση εάν δεν είσαι ερωτευμένη.Το έχω κάνει, με την ιδέα ότι «ας δούμε πού θα πάει.» Δεν είναι ωραίο ούτε για εσένα ούτε για τον άλλον.
8. Αφού πιάσαμε τις σχέσεις .. Μην αγνοείς τις «κόκκινές σημαίες» που φαίνονται από την αρχή της σχέσης γιατί για αυτές τις κόκκινες σημαίες θα χωρίσεις στο τέλος. Συζήτα τες από την αρχή και αν δεν βγάζεις άκρη ΦΥΓΕ.
9. Να είσαι ευγνώμων. Να λες ευχαριστώ σε όλους και για όλα.
10. Μη σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα! (Δεν το έχω καταφέρει στο 100% αλλά το δουλεύω. Είναι δύσκολο!)
11. Να παίρνεις περισσότερο ρίσκα. Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μην πάρεις ρίσκο.
12. Να θυμάσαι πως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται.
13. Να είσαι ευγενικός. ( Έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους να προσβάλλουν τους άλλους και να νομίζουν ότι είναι καλύτεροι.)
14. Να μαθαίνεις κάθε μέρα. Δεν χρειάζεσαι να διαβάζεις ένα βιβλίο την ημέρα για να πεις ότι έμαθες κάτι. Να μαθαίνεις από τα λάθη σου και από τα λάθη των γύρω. Να είσαι ανοιχτή στο τι μπορείς να μάθεις από αυτούς.
15. Μην κρίνεις. Δυσκολάκι λίγο για εμένα! Εδώ και ένα χρόνο μπορώ να πω ότι το έχω φτιάξει αρκετά. Έκρινα πολύ τους κακούς ανθρώπους, τους αχάριστους. Τελικά έχω καταλήξει πως δεν έχουμε ιδέα πώς μεγάλωσαν αυτοί οι άνθρωποι για να έχουν αυτές τις συμπεριφορές και τι πέρασαν στη ζωή τους για να έχουν διαμορφώσει αυτόν τον άσχημο χαρακτήρα.
16. Να δίνεις ανιδιοτελώς.
17. Μην εστιάζεις στο παρελθόν. Το κάνουμε όλοι.. και εγώ. Μάθε να συγχωρείς, να συγχωρείς όμως και τον εαυτό σου και να τα βλέπεις όλα σαν μαθήματα για ένα πιο χαρούμενο σήμερα και αύριο!
18. Να βασίζεσαι πάνω σου. Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να ξέρεις πως εάν θέλεις, μπορείς να τα λύσεις όλα μόνος σου!
19. Μάθε να νιώθεις άνετα με το «άβολο.» Μόνο με το άβολο και τις αλλαγές εξελισσόμαστε.
20. Να χαίρεσαι με τα μικρά πράγματα. Πόσο κλισέ αλλά παιδιά .. πόσο αλήθεια!

Κλείνοντας,θα δανειστώ τη φράση του Σωκράτη που είπε: «Ξέρω ένα πράγμα: ότι δεν ξέρω τίποτα» και αυτό κορίτσια μου είναι κάτι που με ενθουσιάζει πολύ!

Καλές γιορτές σε όλες! Με Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία για τις οικογένειες και το σπιτικό σας. Τα καλύτερα έρχονται ;-)

Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά!



Περιμένω να ακούσω τα σχόλιά σου στο instagram μου !