Το Παρίσι μέσα από τα δικά μου μάτια

Άννα Πρέλεβιτς
Το Παρίσι μέσα από τα δικά μου μάτια

We will always have Paris!

10 χρόνια μετά ξανά στο Παρίσι.

Πως περνάνε έτσι τα χρόνια.. σα να μην πέρασε μία μέρα .. Για κάποιο λόγο σε αυτή την πόλη δεν με ενοχλεί τίποτα. Ούτε οι κόρνες των αυτοκινήτων, ούτε οι σειρήνες της αστυνομίας, ούτε η βροχή και το κρύο, ακόμα και η μυρωδιά του τσιγάρου (γιατί δεν είδα έναν να μην καπνίζει) δεν με ενοχλεί στο Παρίσι! Πού είσαι τζίνι μου να μου χαρίσεις μία ευχή για να ξαναβρεθώ εκεί τώρα;!

Τρεις μέρες, πολλά αξιοθέατα, café latte και macaroons, ατελείωτες βόλτες με την αδερφή μου, Τέα (που ζει στο Λονδίνο), ήταν αρκετά για να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις που θα με κάνουν να ερωτεύομαι αυτή την πόλη ξανά και ξανά όποτε την σκέφτομαι. Αχ, για να μη ξεχάσω της γαλλικές κρέπες που τις πουλάνε μέχρι και στο δρόμο.. θα μπορούσα όλη μέρα να είμαι με μία crêpe στο χέρι!

Μοιράζομαι μαζί σου μερικά στιγμιότυπα από το ταξίδι μου:

1. Ταξίδι με το Eurostar

Eurostar copy

Το ήξερες πως υπάρχει τραίνο που σε παει από το Λονδίνο στο Παρίσι μέσα σε 2 ώρες; Δεν υπάρχει το ταξίδι αυτό. Τόσο εύκολο και άνετο. Μερικές φορές πρέπει να βιώσεις κάτι πραγματικά καλό για να καταλάβεις πόσο χάλια είναι η εναλλακτική λύση. Σε αυτή την περίπτωση να πετάς με αεροπλάνο. Με το Eurostar δεν υπάρχουν ουρές, δεν υπάρχει ταλαιπωρία. Περνάς security (χωρίς να βγάζεις από τις βαλίτσες σου όοολα τα υγρά κάτω από 100 ml) , μπαίνεις στο τραίνο με την βαλίτσα σου ΚΥΡΙΑ και μετά από 2 ώρες είσαι στο κέντρο του Παρισιού. Οπότε την επόμενη φορά που θα είσαι Λονδίνο για διακοπές, μπορείς να πεταχτείς μέχρι το Παρίσι αυθημερόν ;-)

2. Πρώτη στάση Monmartre

Monmartre

Την πρώτη μέρα ΔΕΝ πήγαμε Πύργο του Άιφελ. Ω ναι! Η πρώτη μέρα προοριζόταν για την εκμάθηση του Γαλλικού ιμπρεσιονισμού στο Παρίσι. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου στυλ ζωγραφικής και είμαι γενικά ερωτευμένη με εκείνη την εποχή, τον μποέμικο τρόπο ζωής και τον πολιτισμό στα τέλη του 19ου αιώνα. (Photo Monmartre spiti) Το πιο ιδιαίτερο μέρος για μένα ήταν το σπίτι όπου έζησαν ο Vincent και ο Theo van Gogh, κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που ο Vincent πέρασε στο Παρίσι.

3. Η θέα

Thea hotel

Το πρώτο βράδυ με την Τέα κοιμηθήκαμε με ανοιχτές κουρτίνες για να ξυπνήσουμε με ΑΥΤΗ τη θέα. Όπως στις ταινίες. Το να ξυπνάς και να βλέπεις έναν ροζ ουρανό και τον Πύργο του Άιφελ ήταν το απόλυτο όνειρο και έπρεπε να πείσω τον αυτό να αποχωριστό το παράθυρο μου και να κατέβω για πρωινό!

4. Επίσκεψη στο Λούβρο

louvro prelevits

Δεν έχεις παει Παρίσι εάν δεν επισκεφτείς το πιο όμορφο μουσείο του κόσμου. Η αλήθεια είναι πως ως κλασική τουρίστρια με το που μπήκα στο μουσείο μανιωδώς έτρεξα να δω τη Mona Lisa (μη νομίζεις είναι περίπου 20 λεπτά περπάτημα). Μείναμε στο Λούβρο περίπου 3.5 ώρες .. τα είδαμε (σχεδόν) όλα. Εάν δεν είσαι πολύ φαν των μουσείων μία εναλλακτική λύση για να μην χάνεις πολύ χρόνο είναι να δεις τα 10 πιο διάσημα εκθέματα του μουσείου. (υπάρχει online μία λίστα)

5. Last Day

breakfast

Η τελευταία μου μέρα στο Παρίσι ξεκίνησε με ένα από τα καλύτερα πρωινά και τον πιο καταπληκτικό καφέ της ζωή μου ( και δεν πίνω καφέ!) . Πρωινό στο Carette λοιπόν κοντά στο Trocadero.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω πως λατρεύω το Laduree και δεν το αλλάζω με κανένα άλλο μαγαζί σε όποια πόλη και αν βρίσκομαι, απλά το Carette σίγουρα έγινε το δεύτερο αγαπημένο μου μαγαζί στο Παρίσι.

prelevits parisi

Θα μπορούσα να γράφω μία εβδομάδα για όλα αυτά που κατάφερα να κάνω στο Παρίσι μέσα σε 3 μέρες. Γιατί μπορείς να κάνεις ΠΑΡΑ πολλά!

Ανεβάζω κάποιες ακόμα φώτος για να πάρετε ιδέες αν επισκεφτείτε σύντομα την πιο ερωτική πόλη της Ευρώπης. Είχε δίκιο η Audrey Hepburn όταν είπε πως .. Paris is ALWAYS a good idea. Au revoir ! Εις το επανιδείν αγαπημένη μου πόλη! <3


Υ.γ Μπορείς να μου στέλνεις στο Instagram ό,τι θες να συζητάμε μέσα από το... Annalyzing.