Αυτό είναι το μυστικό για τη μακροζωία (+ 2 δικά μου tips)

Άννα Πρέλεβιτς
Αυτό είναι το μυστικό για τη μακροζωία (+ 2 δικά μου tips)

Και κάπου εδώ ταιριάζει το εξής:«Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο»!

Το πίστευα πολύ πριν γίνει επιστημονικά αποδεδειγμένο και χαίρομαι πολύ που βγήκε και επίσημη έρευνα! Μερικές φορές νιώθω πως η κοινωνία μας το κρατάει σαν κάποιο επτασφράγιστο μυστικό, οπότε διάδωσέ το και εσύ όσο περισσότερο μπορείς!

Έρευνα του Γέιλ απέδειξε ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και έχουν έως και 55% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα. Η εξήγηση που έδωσαν ήταν ότι οι απαισιόδοξοι προτιμούν να συναναστρέφονται με επίσης απαισιόδοξους ανθρώπους, απελπίζονται εύκολα και δεν διασκεδάζουν. Σαν να λέμε, αρνητική ενέργεια παντού! Επομένως, όσοι θέλουν να μετρούν τριψήφιο αριθμό ετών, θα πρέπει να υιοθετήσουν έναν αισιόδοξο τρόπο ζωής.

Πολλά είναι αυτά που μας προσφέρουν χαρά καθημερινά αλλά μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θέλεις να γκρινιάξεις! Πριν από μερικά χρόνια θα σου έλεγα «δεν πειράζει» αλλά τώρα θα σου πω «στάματα, πειράζει!»

IMG 2357 Facetune 15 10 2019 17 53 43

Δεν είναι δύσκολο. Ξεκίνα προσπαθώντας να μην ασχολείσαι με δυσάρεστα/άσχημα θέματα/ειδήσεις και μία συμβουλή από εμένα: .. Να αποφεύγεις τις χαιρέκακες παρέες που ΠΑΝΤΑ έχουν να πουν κάτι αρνητικό για κάποιον. Και μία δεύτερη συμβουλή, που μου λέει από μικρή ο μπαμπάς μου, «let it go” .. ό,τι σε ενοχλεί ή ενόχλησε άστο να φύγει .. μην κοιτάς ποτέ το παρελθόν .. ούτε καν το μέλλον .. κοίτα το ΣΗΜΕΡΑ, το ΤΩΡΑ και απόλαυσε αυτά που σου έχει δώσει η ζωή!

Μπήκε ο νέος χρόνος, νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή για κάποιες ουσιαστικές αλλαγές που θα σε κάνουν καλύτερη και ακόμα πιο χαρούμενη! Και ΟΛΑ ξεκινάνε από εσένα!

Smile and be happy! Μία ζωή έχουμε .. μία!