Beauty menu: Γιατί οι φυτικές ίνες αποτελούν το «κλειδί» για μια όμορφη επιδερμίδα

Beauty menu: Γιατί οι φυτικές ίνες αποτελούν το «κλειδί» για μια όμορφη επιδερμίδα

Λένε πως η πραγματική ομορφιά έρχεται από μέσα μας και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με αυτή την άποψη.

Το δέρμα είναι ο καθρέφτης της υγείας μας και αυτό σημαίνει πως ό,τι τρώμε καθημερινά, δεν επηρεάζει μόνο την υγεία μας, αλλά έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην όψη της επιδερμίδας μας.

Επειδή, λοιπόν, η πρόληψη είναι ο καλύτερος και πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τη φθορά του χρόνου και τη περιβαλλοντική ρύπανση, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στο τι βάζεις στο πιάτο σου. Καλές οι κρέμες περιποίησης και τα serums όμως, αν δεν προσέχεις τι βάζεις στο σώμα σου, δεν θα έχεις το λαμπερό και όμορφο αποτέλεσμα που θέλεις στο δέρμα σου.

Υπάρχουν πολλές τροφές οι οποίες φέρονται να ευνοούν την υγεία και την ελαστικότητα της επιδερμίδας όμως, για εμάς -και φυσικά τους ειδικούς- οι φυτικές ίνες αποτελούν το «κλειδί» για μια όμορφη επιδερμίδα. Ακόμη, λοιπόν, και αν φέτος δεν πρόλαβες να φροντίσεις καταλλήλως τη διατροφή και το δέρμα σου, υπάρχει ακόμη χρόνος να αναβαθμίσεις το διατροφικό σου μενού και να δεις ξανά την επιδερμίδα σου να λάμπει.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις γιατί οι φυτικές ίνες και δη τα προϊόντα ολικής άλεσης, αξίζουν μια θέση στο καθημερινό, διατροφικό σου μενού και ποια είναι τα τρόφιμα που θα στις προσφέρουν και μάλιστα, στις απαραίτητες ποσότητες. Το σίγουρο είναι ότι όπως όλα δείχνουν, ήρθε η ώρα να πεις και εσύ «ναι» στα ζυμαρικά ολικής άλεσης!

beauty menu 1

Ώρα να εντάξεις στο μενού ομορφιάς σου τις φυτικές ίνες

Ακούς και διαβάζεις παντού για τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ινών και των προϊόντων ολικής άλεσης για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι φυτικές ίνες ωφελούν την υγεία του εντέρου και μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος και να μειώσουμε τη χοληστερόλη. Αλήθεια όμως, ήξερες πως μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες και για την ομορφιά σου;

Πράγματι, σύμφωνα με έρευνες, οι φυτικές ίνες αυξάνουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών από τον οργανισμό σου. Για την ακρίβεια, αν η διατροφή σου δεν είναι «πλούσια» σε φυτικές ίνες, τότε η βιταμίνη C και το κολλαγόνο που τόσο πολύ έχει ανάγκη το δέρμα σου για να λάμπει, ενδέχεται να μην σου προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και αυτό διότι οι φυτικές ίνες επιτρέπουν στο πεπτικό σου σύστημα να απορροφά πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις τροφές.

beauty menu 2

Να σημειώσουμε, λοιπόν, ότι τα αντιοξειδωτικά φέρονται να ενισχύουν τη «μάχη» ενάντια στο οξειδωτικό στρες και συγκεκριμένα, τις ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος! Τι άλλο αξίζει να γνωρίζεις για τις φυτικές ίνες; Ότι ενισχύουν την προσπάθεια του οργανισμού σου να αποβάλλει τις τοξίνες -οι οποίες, μεταξύ άλλων, μπορούν να σου προκαλέσουν ακμή και να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας σου.

beauty menu 3

Βάλε στο τραπέζι σου τα προϊόντα ολικής άλεσης

Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις ορισμένες διατροφικές αλλαγές και να εντάξεις στο καθημερινό σου μενού περισσότερες φυτικές ίνες. Δοκίμασε να καταναλώνεις πιο πολλά φρούτα και λαχανικά και βάλε στο τραπέζι σου προϊόντα ολικής άλεσης. Είναι πολύ απλό να το πετύχεις.

Για παράδειγμα, άρχισε στο εξής να καταναλώνεις περισσότερα ζυμαρικά ολικής άλεσης, όπως τα αγαπημένα σου Melissa με το σκούρο χρώμα. Γιατί; Διότι παράγονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού και εκτός από τη μοναδική τους γεύση, έχουν χαμηλά λιπαρά και είναι πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών οι οποίες συμβάλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συνεπώς, στην καλύτερη απορρόφηση των απαραίτητων για το δέρμα σου θρεπτικών συστατικών. Τα ζυμαρικά Melissa ολικής άλεσης είναι ιδανικά για μία ισορροπημένη διατροφή και θα αποτελέσουν την ιδανική βάση για τα θρεπτικά, απολαυστικά και ελαφριά καλοκαιρινά πιάτα σου, είτε επιλέξεις το σπαγγέτι είτε προτιμήσεις το λιγκουίνι, τις πέννες ριγέ, το κοφτό ή στριφτό μακαρόνι, το φιογκάκι και μεταξύ άλλων, το κριθαράκι. Σε ό,τι αφορά στα αγαπημένα σου ζυμαρικά, όλα «παίζουν» πλέον στην κατηγορία της ολικής άλεσης.

beauty menu 4

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, οι φυτικές ίνες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής που μπορεί να ευνοήσει και την ομορφιά μας. Φρόντισε, λοιπόν, να λαμβάνεις τις απαραίτητες ποσότητες, δηλαδή 25 γραμμάρια φυτικών ινών σε ημερήσια βάση. Με τόσες επιλογές, δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο φαντάζει!

#melissapasta #giatieimastemakaronades