Η βαλίτσα των διακοπών: Τα outfits που μας προσφέρουν αυτοπεποίθηση κάθε στιγμή

Η βαλίτσα των διακοπών: Τα outfits που μας προσφέρουν αυτοπεποίθηση κάθε στιγμή

Με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» όλο και πιο ψηλά μέρα τη μέρα, ο χρόνος για τις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές μετράει πλέον αντίστροφα. Οι συζητήσεις με την παρέα για τον φετινό προορισμό, το κατάλυμα, τις άδειες από το γραφείο, έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά», ενώ όπως όλα δείχνουν, οι επόμενοι «καυτοί» μήνες, προμηνύονται πολλά υποσχόμενοι!

Γιατί, λοιπόν, να μην τους χαρούμε στο έπακρο; Γιατί να μην βάλουμε για λίγο τη φωνούλα της ανασφάλειας στη σίγαση, ώστε να ακούσουμε τον χτύπο που κάνει η καρδιά μας, όταν ονειρεύεται δροσερά μακροβούτια, μεσημεριανές σιέστες σε πολύχρωμες αιώρες υπό τον ήχο των κυμάτων; Με άλλα λόγια, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε στην άκρη περιττές σκέψεις και άγχη που συνδέονται με το βάρος ή το σώμα μας και να βγάλουμε προς τα έξω, την πιο αληθινή, natural και συνεπώς, ακαταμάχητη πλευρά του εαυτού μας;

Αν αναρωτιέσαι που βρίσκεται αυτό το «κομμάτι» σου, η ντουλάπα σου είναι το μέρος που πρέπει να κοιτάξεις ΑSAP. Διότι εκεί υπάρχουν όλα τα καλοκαιρινά outfits που ανεξάρτητα από τα κιλά ή τον σωματότυπό σου, αξίζουν μία θέση στη βαλίτσα των διακοπών. Τα must ρούχα και αξεσουάρ που θα σε συντροφεύσουν με αυτοπεποίθηση κάθε όμορφη καλοκαιρινή στιγμή: Από τα ηλιόλουστα πρωινά στη θάλασσα μέχρι τις βραδινές εξόδους στα λιθόστρωτα καλντερίμια του νησιού.

VALITSA MELISSA 1

Αέρινο φόρεμα ή «η λύση της τελευταίας στιγμής»

Οι στιγμές του καλοκαιριού είναι σαν την άμμο που κλείνουμε στην παλάμη μας. Νομίζουμε πως τις κρατάμε σφιχτά, αλλά πριν καν το καταλάβουμε, γλιστρούν μέσα από τα χέρια. Για να μην χάσεις, λοιπόν, «πολύτιμο» χρόνο από την πιο ξέγνοιαστη περίοδο του χρόνου, διερωτώμενη για μία ακόμη φορά.. τι να φορέσεις, οφείλεις να προσθέσεις ένα μονόχρωμο ή εμπριμέ αέρινο φόρεμα στη βαλίτσα σου. Έτσι, την επόμενη φορά που οι κολλητές ή ο αγαπημένος σου, αποφασίσουν τελευταία στιγμή να πάτε για μακαρονάδα θαλασσινών σε εκείνο το γραφικό ταβερνάκι που σας κέντρισε το ενδιαφέρον, δεν θα το σκεφτείς πολύ! Θα τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα τουρμπάνι (με το παρεό που αναφέραμε παραπάνω) και… άρον τα σανδάλια σου και περιπάτει!

Extra tip: Για σένα που δεν μπορείς ακόμη να ξεχάσεις τις διατροφικές ατασθαλίες του lockdown, να θυμάσαι πως ποτέ δεν είναι αργά να αποκτήσεις ωφέλιμες διατροφικές συνήθειες που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ακόμη πιο άνετα με τον εαυτό σου. Μία από αυτές είναι και η προσθήκη των φυτικών ινών στα γεύματά σου. Άρχισε να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά και σε ό,τι αφορά στα αγαπημένα σου ζυμαρικά, στρέψου στα ολικής άλεσης. Αλήθεια, έχεις δοκιμάσει τα ζυμαρικά Melissa ολικής άλεσης; Περιέχουν χαμηλά λιπαρά, παράγονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριoύ και αποτελούν «πλούσιες» πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στη βέλτιστη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

MELISSA 2 QUEEN

Ένα παρεό για δεκάδες διαφορετικά look

Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές επιλογές που μπορούμε να φορέσουμε πάνω από το μαγιό μας, όπως ένα καφτάνι, μία ολόσωμη φόρμα-σορτσάκι, ένα εκκεντρικό κιμονό. Ωστόσο, όσα trends κι αν περάσουν, κανένα δεν θα «εκθρονίσει» τη διαχρονική αξία του παρεό, του αξεσουάρ που μας σύστησαν οι μαμάδες μας και μεγαλώνοντας, αγαπήσαμε και εμείς οι ίδιες. Η επιτυχία του δεν οφείλεται μόνο στα εξωτικά και άκρως καλοκαιρινά μοτίβα που αποτυπώνει, αλλά στα περιθώρια που μας δίνει να «παίξουμε» με το στυλ και την εικόνα μας, δημιουργώντας με απλές κινήσεις διαφορετικά ρούχα. Αλήθεια, ήξερες ότι με ένα παρεό μεγάλου μεγέθους, μπορείς να δημιουργήσεις ένα one shoulder ή strapless φόρεμα, μία maxi φούστα ή πολλά και διαφορετικά top; Μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα σου αποκαλύψει αμέτρητα σχέδια, για να επιλέξεις αυτό που «αγκαλιάζει» με κομψότητα το σώμα και δη τις καμπύλες σου.

VALITSA MELISSA 2

Το Day & Night ολόσωμο που πάει παντού

Πριν βιαστείς να προσθέσεις ένα ακόμη μπικίνι στη συλλογή σου, μήπως να το σκεφτείς ξανά; Σίγουρα ένα επιπλέον σετ «πάνω-κάτω» δεν είναι ποτέ περιττό, ωστόσο τα ολόσωμα swimwear είναι εκείνα που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το σώμα μας, με τον πιο fashion τρόπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα τελευταία χρόνια, τα ολόσωμα κερδίζουν όλο και περισσότερες θαυμάστριες, αφού μας προσφέρουν ανεπανάληπτη άνεση και πολλά διαφορετικά σύνολα, τα οποία μας συντροφεύουν από το πρωί έως αργά το βράδυ. Μην διστάσεις, λοιπόν, να μετατρέψεις το ολόσωμο μαγιό σου σε top, συνδυάζοντας το με μία αέρινη μονόχρωμη φούστα ή μία φαρδιά culotte, δημιουργώντας ένα look που ανταποκρίνεται σε όλες τις ώρες της ημέρας.

VALITSA MELISSA 3

Το κλασικό και must button down πουκάμισο

Όπως κάθε fashion queenette που σέβεται τον εαυτό της έτσι και εσύ, σίγουρα διαθέτεις στην ντουλάπα σου ένα πουκάμισο «λάφυρο» από τις κρεμάστρες του μπαμπά ή του αγαπημένου σου και το οποίο είναι το must item που αξίζει να προσθέσεις στη βαλίτσα σου, δίχως δεύτερη σκέψη. Όχι μόνο μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το χιλιοφορεμένο καφτάνι που επιλέγουμε για τα μπάνια μας, αλλά μπορεί να δεθεί και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μετατραπεί σε ένα κομψό εξώπλατο (φορώντας το ανάποδα και δένοντας φιόγκο τα μανίκια), σε strapless top για βραδινές εμφανίσεις ή σε ένα off shoulder, που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις για την ευρηματικότητά σου.

Ό, τι από τα παραπάνω και αν συμπεριλάβεις τελικά στη βαλίτσα των διακοπών σου, σημασία έχει να σε εκφράζει και να φέρνει στην επιφάνεια τον πιο άνετο και cool εαυτό σου! Κλείνοντας, να θυμάσαι πως το ίδιο ισχύει και για τη διατροφή σου. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ακολουθήσεις μία παρόμοια στρατηγική και σε αυτή την περίπτωση, επενδύοντας σε πιο ανάλαφρες και natural τροφές, φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης όπως τα ζυμαρικά Melissa ολικής άλεσης, που συμβαδίζουν απόλυτα με τις απαιτήσεις του καλοκαιριού και μίας ισορροπημένης διατροφής.

#melissapasta #giatieimastemakaronades