Επαναφέροντας τη λάμψη στα μαλλιά και την επιδερμίδα μετά την παραμονή στο σπίτι

Επαναφέροντας τη λάμψη στα μαλλιά και την επιδερμίδα μετά την παραμονή στο σπίτι

Την άνοιξη που πέρασε δεν έκανες τις καθιερωμένες σου βόλτες και εξορμήσεις. Αντιθέτως, έμεινες σπίτι, παρέμεινες ασφαλής, έριξες τους ρυθμούς σου και χαλάρωσες αρκετά. Για την ακρίβεια, χαλάρωσες τόσο που ενδεχομένως δεν έκανες όλα όσα περιλάμβανε το ημερολόγιο της καραντίνας σου, όπως πολλή γυμναστική ή πολλά beauty rituals.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι το καλοκαίρι ήρθε δίχως να το καταλάβεις, ίσως σε άγχωσε λιγάκι και σε βρήκε ολίγον τι απροετοίμαστη. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανησυχείς. Είχες ανάγκη να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις για λίγο από τα «πρέπει» και τις «to do» λίστες, έκανες δηλαδή αυτό που χρειαζόταν ο οργανισμός σου και τα καλά νέα είναι ότι τώρα, έχεις στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο, τη διάθεση και την ενέργεια να ασχοληθείς περισσότερο με τη φροντίδα και την περιποίηση του εαυτού σου.

Για να κάνουμε πιο εύκολο αυτό το «ταξίδι» επαναφοράς, συγκεντρώσαμε για εσένα μερικές πολύτιμες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κάνεις την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου να λάμψουν ξανά, έπειτα από την παραμονή στο σπίτι.

Ιδού όλα όσα αξίζει να προσέξεις την περίοδο που διανύουμε.

Στρέψου στα beauty συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σου

Ανάλογα με την ηλικία μας, αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. Για να προσφέρεις, λοιπόν, άμεσα λάμψη και τόνωση στο δέρμα σου, είναι σημαντικό να εστιάσεις στα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς, δηλαδή εκείνα τα οποία περιέχουν τις βιταμίνες και τα στοιχεία που χρειάζεται το δέρμα σου. Αν διανύεις ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής σου ή πλησιάζεις τα πρώτα «-άντα», τότε μερικά από τα beauty συστατικά που αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ ομορφιάς σου είναι το υαλουρανικό οξύ, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Β5, ο ψευδάργυρος, το γλυκολικό οξύ που θα σου χαρίσει μια πιο λεία επιδερμίδα και η ρετινόλη. Αν δεν γνωρίζεις τη ρετινόλη, να αναφέρουμε πως θεωρείται η «βασίλισσα» της αντιγήρανσης, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να είσαι προσεκτική με την εφαρμογή της. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ενδέχεται να την ερεθίσει, ενώ καλό είναι να τη χρησιμοποιείς τη νύχτα διότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το δέρμα σου σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία.

mallia melissa 2

Δώσε βάση στη διατροφή σου και πες «ναι» στις φυτικές ίνες

Ο καλύτερος τρόπος για να επαναφέρεις τη λάμψη στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου είναι ενδεχομένως το να φροντίζεις να καταναλώνεις καθημερινά πολύ νερό και τρόφιμα που περιέχουν συστατικά που φέρονται να ευνοούν την υγεία του δέρματος και της τρίχας, όπως για παράδειγμα φυτικές ίνες, που μπορείς να βρεις σε φρούτα και τρόφιμα ολικής άλεσης, όπως για παράδειγμα τα ζυμαρικά ολικής άλεσης. Μπορεί να μην το γνώριζες όμως, οι φυτικές ίνες επιτρέπουν στο πεπτικό σου σύστημα να απορροφά πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που καταναλώνεις, πολλά από τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών σου, όπως η βιταμίνη C.

mallia melissa 3

Ποια άλλα τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνες που αξίζουν την προσοχή σου και αξίζει να συνδυάσεις με τα Melissa ολικής άλεσης με το υπέροχο σκούρο χρώμα που θα ετοιμάζεις στο εξής; Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά όπως τα εσπεριδοειδή, το φραγκοστάφυλο, τα ακτινίδια, το σπανάκι, τα σπαράγγια, το μπρόκολο και καυτερές πιπεριές που αποτελούν σημαντικές πηγές βιταμίνης C -και η οποία, όπως είναι γνωστό, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, καλό είναι να εντάξεις στη διατροφή σου καροτενοειδή, δηλαδή τρόφιμα όπως τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα, τα μάνγκο και την παπάγια, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά για τον άνθρωπο και έχουν αποδεδειγμένες φωτοπροστατευτικές ιδιότητες και μεταξύ άλλων, τρόφιμα που περιέχουν λινολεϊκό οξύ (Ω6 λιπαρά οξέα), όπως το έλαιο σόγιας, τα καρύδια, το σουσάμι, το αβοκάντο, ο σολομός και το τοφού. Και αυτό διότι τα Ω6 λιπαρά οξέα φέρονται να καταπολεμούν την ξηρότητα του δέρματος και να το τονώνουν, ενώ μεταξύ άλλων να συμβάλλουν στην υγεία και την καλύτερη εμφάνιση των νυχιών και των μαλλιών.

melissa 4

Κάνε την απολέπιση μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας ομορφιάς σου

Για να προσφέρεις, βέβαια, στην επιδερμίδα σου λάμψη, πρέπει να την ανανεώνεις -κυριολεκτικά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, καλό είναι να έχεις πάντα στο μπάνιο σου μερικά απολεπιστικά προϊόντα. Ακόμη και ένα απλό, σπιτικό scrub με μαύρη ζάχαρη, μέλι και κάποιο αιθέριο έλαιο μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου και να κάνει την ενυδατική σου κρέμα ή το αντηλιακό σου, να απορροφηθούν καλύτερα και πιο άμεσα από το δέρμα σου.

Μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς τα αντηλιακά και τα ενυδατικά σπρέι σου

Για να έχεις μια λαμπερή επιδερμίδα, πρέπει πρώτα να φροντίσεις πως είναι υγιής. Αυτό σημαίνει πως εκτός από τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς και τα θρεπτικά για το δέρμα σου συστατικά, είναι σημαντικό να προστατεύεις κάθε ημέρα το δέρμα σου από την ηλιακή ακτινοβολία. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ότι ή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι ο Νο1 παράγοντας γήρανσης του δέρματος. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις πάντα στην τσάντα σου αντηλιακά για το πρόσωπο, το σώμα και φυσικά, τα μαλλιά σου. Επιπλέον, για να χαρίζεις στο δέρμα σου έξτρα λάμψη στη στιγμή, δοκίμασε να έχεις μαζί σου και ένα body mist, δηλαδή ένα ενυδατικό σπρέι σώματος χωρίς αλκοόλ που θα τονώνει και θα δροσίζει άμεσα την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι και θα την κάνει να δείχνει και να είναι πιο λεία και απαλή.

Μην ξεχνάς να «κλειδώνεις» την υγρασία

Τέλος, ένα αποτελεσματικό και εύκολο tip για να επαναφέρεις τη λάμψη στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου είναι να μην ξεχνάς να τα ενυδατώνεις… την κατάλληλη στιγμή. Δηλαδή ακριβώς τη στιγμή που βγαίνεις από το μπάνιο και προτού πιάσεις την πετσέτα. Αν εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα στο σώμα σου και το ενυδατικό σπρέι στα μαλλιά σου όσο είναι ακόμη νωπά ή υγρά, θα «κλειδώσεις» την υγρασία στο εσωτερικό τους. Έτσι θα ενυδατωθούν σε βάθος και θα δείχνουν πιο λαμπερά, λεία και υγιή.

melissa mallia 5

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, θα βγεις στην παραλία και θα απολαύσεις τις βόλτες σου με την πιο όμορφη φυσική λάμψη. Ακόμη και αν το καλοκαίρι σε βρήκε απροετοίμαστη, ακόμη και αν δεν έφτιαξες ούτε μία DIY μάσκα ομορφιάς τις ημέρες που έμεινες σπίτι, έχεις κάθε λόγο να απολαύσεις με αυτοπεποίθηση το καλοκαίρι. Μερικά tips αρκούν για να επαναφέρεις τη λάμψη σου. Βάλε τα ζυμαρικά Melissa ολικής άλεσης στο τραπέζι σου, φρόντισε τα serums σου να περιέχουν τις κατάλληλες βιταμίνες, μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση και να φοράς το αντηλιακό σου και όλα θα πάνε καλά!

#melissapasta #giatieimastemakaronades