Daniel Lee: O νέος σχεδιαστής που κατακτά τον χώρο της μόδας

Κάππη Μελίνα
Daniel Lee: O νέος σχεδιαστής που κατακτά τον χώρο της μόδας

Μάθε πρώτη για εκείνον.

Ο Daniel Lee στα Fashion Awards που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία μεταξύ των οποίων και αυτό του σχεδιαστή της χρονιάς!

Ο νεαρός Βρετανός σχεδιαστής που ανέλαβε τα ηνία του Oίκου Bottega Veneta πριν από μόλις 18 μήνες έχει καταφέρει να μετατρέψει τον πάντα διαχρονικό αλλά λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό Oίκο Μόδας σε «It» label! Ο διάδοχος του Tomas Maier μετά από 17 χρόνια δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έβγαλε την εταιρεία στο φως καθώς μέσα σε λίγους μήνες δημιούργησε νέα προϊόντα πολλά από τα οποία είναι ήδη περιζήτητα όπως η τσάντα Pouch και τα Padded σανδάλια και μας έκανε να αδημονούμε για το επόμενο show του ενώ το Instagram δείχνει ότι μπόρεσε να κάνει το σήμα γνωστό πέρα από τα στενά σύνορα του κόσμου της μόδας.

Bottega Veneta F19 122

Η επιτυχία όμως δεν ήταν τόσο ξαφνική! Μετά τη συνεργασία του με μεγάλους Οίκους όπως Maison Margiela, Donna Karan, Balenciaga και Céline το 2012 όπου και εργάστηκε ως director της ready-to-wear σειράς, το να βρεθεί στο τιμόνι του Οίκου Bottega Veneta ήταν απλά η φυσική εξέλιξη της πορείας και του ταλέντου του.

Όταν ανέλαβε ο Lee η ready-to-wear σειρά αντιπροσώπευε μόλις το 15% των πωλήσεων κάτι που του έδινε τεράστια σχεδιαστική ελευθερία καθώς η επιβίωση του brand δε στηριζόταν εκεί. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η νέα πνοή που έδωσε στον Οίκο όχι μόνο δεν ήταν ζημιογόνα αλλά αντιθέτως επέφερε τεράστια αύξηση στις πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο.

Bottega Veneta F19 077

Όραμα του Lee είναι να επαναφέρει την κομψότητα που χαρακτηρίζει το ιταλικό στυλ δημιουργώντας signature κομμάτια, διαχρονικής ποιότητας και καινοτόμα σχεδιαστικά.Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να εδραιωθεί και να πραγματοποιήσει το στόχο του αν και προς το παρόν έχει μόνο θετικούς οιωνούς!

Διάβασε ακόμα: Ποια top models φόρεσαν δημιουργίες Celia Kritharioti στα χθεσινά British Fashion Awards;