Πες μου τι τύπο επιδερμίδας έχεις, να σου πω ποιο είναι το ιδανικό ντεμακιγιάζ για εσένα

Κάππη Μελίνα
Πες μου τι τύπο επιδερμίδας έχεις, να σου πω ποιο είναι το ιδανικό ντεμακιγιάζ για εσένα

Ο κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τις δικές του ανάγκες!

Σίγουρα μέχρι τώρα έχεις ακούσει ή έχεις διαβάσει πόσο σημαντικό είναι το σωστό ντεμακιγιάζ. Και η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να το ξεχνάς ποτέ αυτό. Πάντα πρέπει να ξεβάφεσαι πριν από τον ύπνο.

Ακόμα και αν δεν βάφεσαι το σμήγμα και οι ρύποι που συσσωρεύονται καθημερινά στην επιδερμίδα σου πρέπει να απομακρύνονται ώστε να διατηρήσει τη λάμψη και την υγιή της όψη! Η διαδικασία θα σου «κοστίσει» μόλις λίγα λεπτά από την καθημερινότητά σου αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει! Το δέρμα σου σταδιακά θα αποκτήσει απαλότερη υφή και θα δείχνει πιο υγιές και φωτεινό ενώ θα δρούν πολύ πιο αποτελεσματικά οι κρέμες που χρησιμοποιείς καθώς θα εισχωρούν πιο εύκολα στην επιδερμίδα σου!

Ωστόσο, πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις ποιο προϊόν σου ταιριάζει βεβαιώσου ότι ξέρεις τι τύπο δέρματος έχεις και αυτό μπορεί να στο πει με ασφάλεια μόνο ο δερματολόγος σου!

brandless dQ b1I6xm3Q unsplash


1.Λιπαρό δέρμα

Πολλές γυναίκες έχουν λιπαρό δέρμα το οποίο συχνά έχει τάση για ακμή.Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να απομακρυνθεί σωστά το μακιγιάζ και το σμήγμα.Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις micellaire τα οποία έχουν πολύ ελαφριά σύνθεση, σέβονται την ευαίσθητη επιδερμίδα και αφαιρούν απαλά το μακιγιάζ χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς.Ιδανικά, μετά το ντεμακιγιάζ καθάρισε το πρόσωπο σου με ένα ήπιο σαπούνι σε μορφή τζελ ή αφρού.

2.Κανονικό δέρμα

Οι γυναίκες με κανονικό δέρμα δεν χρειάζεται να προσέξουν ιδιαίτερα το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουν για το ντεμακιγιάζ αφού μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε micellaire, γαλάκτωμα, λάδια και balms καθαρισμού. Δοκίμασε ποιο σε εξυπηρετεί και νιώθεις ότι καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

3.Ξηρό δέρμα

Τα ξηρά δέρματα έχουν την τάση να μας «τραβάνε» κάτι που εντείνεται το χειμώνα με το κρύο.Πριν απλώσεις την πλούσια ενυδατική σου βεβαιώσου ότι έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ καθώς μπορεί να μην υποφέρεις από λιπαρότητα όμως τα καλλυντικά ταλαιπωρούν το δέρμα σου.Προτίμησε κάποιο γαλάκτωμα που είναι πιο ενυδατικά και άρα ιδανικότερα για εσένα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα σαπούνι για ξηρές επιδερμίδες.

charisse kenion uIJSFejHvf8 unsplash

SOS!

Τι να προσέξεις:

*Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα μην τρίβεις πολύ το δέρμα σου κατά το ντεμακιγιάζ και απόφυγε προϊόντα που προκαλούν θερμότητα όπως είναι τα λάδια και τα βαριά γαλακτώματα.

**Χρησιμοποίησε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ μόνο σε περίπτωση ανάγκης και στη συνέχεια ξέπλυνε το πρόσωπο σου ή ψέκασε το με ιαματικό νερό.Τα μαντηλάκια συνήθως μετατοπίζουν ένα μέρος του μακιγιάζ από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς να το αφαιρούν!

Διάβασε ακόμα: Φτιάξτε το δικό σας γαλάκτωμα με βότανα και καθαρίστε το πρόσωπό σας φυσικά!