Τελικά είναι υπέροχο που μεγαλώνουμε!

Κάππη Μελίνα
Τελικά είναι υπέροχο που μεγαλώνουμε!

Συμφωνείς;


Λένε ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός μικρός, μεγάλος δεν έχει σημασία. Όσο τα χρόνια περνούν οι στιγμές που βιώνουμε και οι εμπειρίες που αποκτούμε είναι μοναδικές και αναντικατάστατες! Αυτό που μετράει στο τέλος δεν είναι αν ήταν καλές ή κακές αλλά ότι υπήρξαν, όπως υπήρξαν και οι άνθρωποι με τους οποίους τις μοιραστήκαμε.



Συχνά, αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν ήμασταν ξανά 16, όμως αλήθεια θα θυσίαζες όσα έχεις ζήσει για να είσαι απλά μερικά χρόνια νεότερη; Εγώ πάντως όχι!



matias difabio 6JMuq6L5CJc unsplash




Μεγαλώνοντας το μόνο που χάνεις είναι ίσως η νεανική σου όψη. Σκέψου όμως όλα αυτά που κερδίζεις, γιατί τα κερδίζεις μόνη σου, κάθε μέρα που ζεις, που ξυπνάς γεμάτη νέα όνειρα και στόχους.Καθημερινά, είσαι μια νέα καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, πιο δυνατή, πιο σίγουρη, σε αγαπάς και σε φροντίζεις περισσότερο γιατί πια ξέρεις πώς να το κάνεις! Ξέρεις τι χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη, και γνωρίζεις πώς να διεκδικήσεις αυτό που σου λείπει, έχεις εμπιστοσύνη σε εσένα, σε σέβεσαι, σε εκτιμάς και σε αγαπάς πραγματικά όχι με την αφέλεια και την αθωότητα που σε αγαπούσες κάποτε αλλά με ειλικρίνεια και αλήθεια.



kelsey chance ZrhtQyGFG6s unsplash


Το πόσο υπέροχο είναι που μεγαλώνεις το βλέπεις στους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, στα μάτια των παιδιών που απέκτησες, στις φιλίες που πλέον είναι ειλικρινείς και ουσιαστικές, σε όσα με τόσο κόπο κατάφερες και σε όλα εκείνα τα υπέροχα που θα έρθουν.

Το μόνο που μετράει είναι να ζεις όσο πιο έντονα την κάθε στιγμή, να τη ρουφάς μέχρι τέλους ενώ αναγνωρίζεις και σέβεσαι τη μοναδικότητά της. Να ταξιδεύεις όσο πιο πολύ μπορείς, να χορεύεις, να διασκεδάζεις, να διαβάζεις ωραία βιβλία, να κάνεις βόλτες σε νέα μέρη.Να ζεις ένα παρόν που θα σου προσφέρει ένα παρελθόν για το οποίο θα είσαι περήφανη και ένα μέλλον που θα ανυπομονείς να ζήσεις!



Γιατί τις ομορφότερες στιγμές σου δεν τις έχεις ζήσει ακόμα!



Για το τέλος θα κρατήσω τους υπέροχους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση του Γιάννη Ρίτσου:



"Η πιο όμορφη θάλασσα

είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει

Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα

Τις πιο όμορφες μέρες μας

δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα

Κι αυτό που θέλω να σου πω

το πιο όμορφο απ’ όλα,

δε στο `χω πει ακόμα."



Περιμένω τη γνώμη σου, τις ερωτήσεις σου και ό,τι άλλο θες να μοιραστείς μαζί μου στο προσωπικό μου account sto Instagram



Διάβασε ακόμα:Sweet like chocolate! Ναι, έχουμε τα πιο ωραία σοκολατί χρώματα μαλλιών