Jacquemus: Ο σχεδιαστής που έχει λατρέψει το Instagram!

Κάππη Μελίνα
Jacquemus: Ο σχεδιαστής που έχει λατρέψει το Instagram!

Το ίδιο και εμείς!

Γεννημένος στο Mallemort ένα χωριό της Γαλλίας που άφησε για να ακολουθήσει το όνειρο του ο Simon Porte Jacquemus αν και μόλις 29 ετών έχει καταφέρει να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας, και όχι μόνο, πάνω του!

Το brand του, Jacquemus που οφείλει το όνομα του στη μητέρα του σχεδιαστή καθώς προέρχεται από το όνομα της, πρωτοεμφανίστηκε το 2009 όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ταλέντο και τη δημιουργικότητα του προκειμένου να ξεπεράσει το θάνατό της.Την πρώτη του συλλογή την δημοσιοποίησε στο Facebook καθώς δεν διέθετε ούτε το budget αλλά ούτε και τις γνωριμίες για να μπορέσει να την επικοινωνήσει διαφορετικά. Για αρκετό καιρό συντηρούσε το όνειρό του με τα χρήματα που κέρδιζε από διαγωνισμούς ανάδειξης σχεδιαστών όπως το Hyeres Festival και το ANDAM Prize.


https://www.instagram.com/p/BuD-eZbhZvE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά σε τόσο ξεχωριστούς και ταλαντούχους ανθρώπους η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει με αποκορύφωμα την επιτυχία που είχε το show που παρουσίασε στην Προβηγκία τον Ιούνιο ανάμεσα σε χωράφια γεμάτα με υπέροχες λεβάντες και ένα τοπίο πλημμυρισμένο με χρώματα ακριβώς όπως τα ρούχα της συλλογής του! Οι παστέλ ρομαντικές αποχρώσεις σε συνδυασμό με τα άψογα υφάσματά του και τις θηλυκές γραμμές συνετέλεσαν για να δημιουργηθεί ένα πραγματικό καλοκαιρινό όνειρο που θα θυμόμαστε για καιρό!

Τα κομμάτια-σύμβολο για εκείνον είναι εκ διαμέτρου αντίθετα μεταξύ τους, τα υπερμεγέθη ψάθινα καπέλα για τα οποία και έγινε γνωστός και οι μικροσκοπικές του τσάντες που το Instagram έχει λατρέψει!


https://www.instagram.com/p/B16oLUEDgF5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/B6tRdFODLzj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Στην τελευταία του επίδειξη περπάτησαν μερικά από τα διασημότερα μοντέλα όπως η Bella και η Gigi Hadid, η Doutzen Kroes ενώ την έναρξη έκανε η πάντα εντυπωσιακή Laetitia Casta! Ο Simon Porte Jacquemus φαίνεται να είναι πολύ συνειδητοποιημένος για το χώρο στον οποίο αυτή τη στιγμή διαπρέπει και γνωρίζει ότι ένα άρτιο αποτέλεσμα απαιτεί πολλές ώρες σκληρής δουλειάς.Όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαχειριστεί εξάλλου αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα αυτοδημιούργητου ανθρώπου που όσα κατέκτησε τα οφείλει στο ταλέντο και την εργατικότητα του!


https://www.instagram.com/p/B7gFmzZjVJH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Και μπορεί οι πρόσφατες δηλώσεις του επιδέχονται πολλών ερμηνειών ως προς τα μελλοντικά του σχέδια, εμείς όμως ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να κάνει αυτό στο οποίο είναι τόσο καλός και ανυπομονούμε για την επόμενη συλλογή του!

Διάβασε ακόμα:SAG Awards 2020: Οι καλύτερες εμφανίσεις της λαμπερής βραδιάς