Πάσχα 2020! Η ευκαιρία μας να αλλάξουμε!

Κάππη Μελίνα
Πάσχα 2020! Η ευκαιρία μας να αλλάξουμε!

Αυτό το Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό!

Για τους περισσότερους από εμάς το Πάσχα συνοδευόταν πάντα από λουλούδια που άνθιζαν, όμορφες εικόνες γεμάτες χρώματα, τις μυρωδιές της άνοιξης και φυσικά τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Λίγο καιρό πριν κανείς και τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά ή μάλλον σχεδόν όλα!

Γιατί τα λουλούδια και φέτος άνθισαν και η άνοιξη ήρθε και αυτό είναι η πιο αισιόδοξη απόδειξη ότι η ζωή γύρω μας αλλά και μέσα μας συνεχίζεται και το οφείλουμε σε όλους μας να συνεχιστεί σε εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη ζωή, σε εκείνους που εργάζονται παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν αλλά και όλους τους υπόλοιπους που αλλάξαμε την καθημερινότητα μας και το κάναμε πρώτα από όλα για να προστατέψουμε όσους αγαπάμε.

Αυτή τη φορά έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε περισσότερη ώρα με τα παιδιά μας, τον/την σύντροφο μας και το κυριότερο, με τον εαυτό μας. Ίσως ήρθε η στιγμή να αναλογιστούμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, η ευκαιρία μας ως κοινωνία αλλά και σε προσωπικό επίπεδο να δούμε επιτέλους το περιεχόμενο και να σταματήσουμε να αρκούμαστε στο περιτύλιγμα.

Είναι η πρώτη φορά που στρέψαμε όλη την προσοχή μας στην επιστημονική κοινότητα και το έργο της, αφήσαμε πίσω τα επιφανειακά και τα πρόσκαιρα, αναζητήσαμε τόσο έντονα την ανθρώπινη επαφή και έναν περίπατο στο πάρκο πράγματα τόσο δεδομένα σε καιρούς κανονικότητας που είχαμε ξεχάσει την αξία και τη μοναδικότητα τους.

Το Πάσχα αποτελείται από δύο μέρη την εβδομάδα των παθών και την Ανάσταση το ένα ως συνέχεια του άλλου και άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Έτσι θα γίνει και αυτή τη φορά, γιατί η ζωή σε κάθε μορφή και έκφανση της πάντα νικάει και θα συνεχίσει να το κάνει.

Για αυτό κρατήστε τις αγκαλιές που δε θα δώσετε φέτος και σας υπόσχομαι ότι μετά από όλο αυτό θα είναι διαφορετικές, πιο όμορφες, πιο ουσιαστικές, πιο αληθινές!

Καλό Πάσχα!

Για ό,τι θες να μοιραστείς μαζί μου βρες με στο προσωπικό μου προφίλ στο Instagram!

Διάβασε ακόμα:Πώς θα ξεκινήσεις το πλέξιμο τις μέρες που βρίσκεσαι στο σπίτι (video)