Τελικά τα σωστά εσώρουχα μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα και το στυλ σου; Μία ειδικός απαντάει

Ναταλία Κατσακιώρη
Τελικά τα σωστά εσώρουχα μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα και το στυλ σου; Μία ειδικός απαντάει

Εσύ είσαι σίγουρη ότι επιλέγεις τα σωστά εσώρουχα; Μία ειδικός του ιταλικού lingerie brand Intimissimi μας δίνει όλες τις λεπτομέρειες, που θέλεις να ξέρεις, και απαντάει στις ερωτήσεις, που μπορεί ακόμα (!) να ντρέπεσαι να κάνεις στην πωλήτρια.

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε τα σωστά εσώρουχα; Αυτό είναι και ένα από τα βασικά μυστικά των πιο stylish γυναικών. Τα σωστά εσώρουχα, που δεν φαίνονται και δεν διαγράφουν, ή αντίθετα φαίνονται τόσο όσο πρέπει και τονίζουν τα σωστά σημεία, είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για κάθε γυναίκα. Εκτός, όμως, από το καθαρά fashion κομμάτι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι για τη σωστή στάση σώματος και ένα γενικότερο που στηρίζεται στη σωστή επιλογή εσωρούχων (ποιότητα, γραμμή, μέγεθος κ.ό.κ).

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες της δικής μου γενιάς (aka millennials) είχαμε μια συγκεκριμένη συστολή με την όλη διαδικασία της επιλογής των εσωρούχων μας και πηγαίναμε συνήθως πάντα στο κατάστημα με τη μαμά μας. Μπαίναμε στο δοκιμαστήριο και νομίζαμε ότι επιλέγαμε το «σωστό» εσώρουχο. Περάσαμε από πολλές εσωτερικές μάχες και άρνηση στερεοτύπων για να μπορέσουμε να ακούσουμε τους ειδικούς και να να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας σε ένα κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο πιστεύουμε. Γιατί εκτός, φυσικά, από την πρακτική πλευρά, ένα set εσώρουχα είναι κάτι πολύ παραπάνω για μία γυναίκα: είναι φροντίδα και self care, είναι θηλυκότητα και sexiness, είναι το πρώτο πράγμα που θα βάλεις το πρωί και το τελευταίο που θα βγάλεις από πάνω σου το βράδυ πριν κοιμηθείς.

Έτσι απευθυνθήκαμε στους ειδικούς και πιο συγκεκριμένα μιλήσαμε με τη Βίκυ Τσιότρα, (Eμπορική Διεύθυνση Intimissimi), που μας έλυσε όλες τις απορίες και απάντησε στις ερωτήσεις που ξέρω ότι θέλεις να κάνεις. Τι πρέπει να προσέχουμε, τι όχι, ποια εσώρουχα είναι κατάλληλα για τις ημέρες της περιόδου και τελικά τι νέο φέρνει η νέα γενιά που δεν φοβάται να πει ξεκάθαρα στην πωλήτρια τι θέλει; Όλες οι απαντήσεις παρακάτω.

Τα dos & don'ts στο shopping εσωρούχων

Ποια είναι η πιο λανθασμένη αντίληψη που έχουν οι γυναίκες όταν πάνε να αγοράσουν εσώρουχα;

Δεν θα έλεγα, ακριβώς, ότι είναι θέμα λανθασμένης αντίληψης όσο σύγχυσης όσον αφορά το μέγεθος που φοράνε και σε αυτό συντελούν πολλοί παράγοντες. Ο πιο βασικός είναι ότι τα ίδια μεγέθη, ανάμεσα σε διαφορετικές εταιρείες, έχουν διαφορά κι αυτό γιατί το ύφασμα - αν έχει ή όχι ελαστικότητα- καθώς και ο τύπος του σουτιέν – αν έχει ή όχι ενίσχυση- παίζουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή. Πολλές φορές, ακόμη και στην ίδια εταιρεία, μπορεί να χρειαζόμαστε διαφορετικά μεγέθη.

Γι’ αυτό αν έδινα μια συμβουλή θα ήταν, ακόμη και όταν γνωρίζουμε το μέγεθός μας, να δοκιμάζουμε τα σουτιέν που πρόκειται να αγοράσουμε και να μην απορρίπτουμε έναν τύπο σουτιέν μόνο βλέποντάς το. Πολλές φορές έχει συμβεί η πελάτισσα μπαίνοντας στο δοκιμαστήριο να επιλεγεί αυτό που της προτείναμε και όχι αυτό που αρχικά της άρεσε. Αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζουμε την εφαρμογή των σουτιέν και σας προτείνουμε το κατάλληλο. Εμπιστευτείτε μας.

Μπορείτε να μας πείτε 4-5 βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέχει η κάθε γυναίκα για τη σωστή επιλογή σουτιέν;

Εκτός από την ποιότητα, που είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουμε, δίνουμε μεγάλη σημασία στην εφαρμογή και στα εξής τρία σημεία: Τιράντες-Cups- Πλάτη!

Τιράντες: Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χαλαρές, ούτε πολύ σφιχτές. Προτείνουμε αυτές που αυξομειώνουν, ώστε να έχουμε το περιθώριο να τις ανοίξουμε σε περίπτωση που μας ενοχλούν και το αντίθετο. Ανάλογα με το μέγεθος, οι τιράντες στα σουτιέν πρέπει να είναι πιο φαρδιές και ενισχυμένες για να μην «κόβουν» και να μη μας κάνουν ενοχλητικά σημάδια.

Cups: Σε κάθε περίπτωση και μέγεθος η cup πρέπει να αγκαλιάζει το στήθος και να δημιουργεί μια φυσική καμπύλη χωρίς να πιέζει.

Πλάτη: Πρέπει να αισθανόμαστε άνετο το σουτιέν, χωρίς να πιέζει. Ανάλογα το μέγεθος, η πλάτη πρέπει να είναι πιο φαρδιά και ενισχυμένη ώστε να παρέχει καλή στήριξη και άνετη εφαρμογή. Ιδανικά θα πρέπει να κουμπώνει στο μεσαίο γαντζάκι ώστε να έχουμε περιθώριο να το αυξομειώσουμε.

LPR53686.jpg

Υπάρχουν συγκεκριμένες συλλογές εσωρούχων για τις ημέρες της περιόδου; Τι εσώρουχα θα προτείνατε για αυτήν τη δύσκολη εβδομάδα του μήνα;

Σουτιέν που ενώ παρέχουν στήριξη είναι μαλακά και άνετα, χωρίς μπανέλα. Μπορεί να είναι βαμβακερά ή από δαντέλα και προσχηματισμένη cup όπως τα Lara, Claudia, Sylvia. Αγαπημένα μας σλιπ που προτείνουμε γι’ αυτές τις μέρες είναι τα full back cotton-lace που αγκαλιάζουν το σώμα, χωρίς ωστόσο να διαγράφουν, επιτρέποντάς μας να φορέσουμε τα αγαπημένα μας υφασμάτινα παντελόνια.

LPR53755.jpg

Τα curvy και τα petite κορίτσια,αντίστοιχα, συχνά δυσκολεύονται να βρουν εσώρουχα που να τους ταιριάζουν. Δώστε μας κάποια tips για κάθε σωματότυπο.

Ισχύουν και για τους δυο σωματότυπους!

Tip1: Να είναι ανοιχτές στις προτάσεις της πωλήτριας που τις εξυπηρετεί, να μπουν στο δοκιμαστήριο και να δοκιμάσουν τα σουτιέν που τους προτείνει.

Τip2: Να αισθάνονται άνετα! Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσουμε αρκετά σουτιέν για να καταλήξουμε στο κατάλληλο. Έχουμε πολλά μοντέλα που στη κρεμάστρα ενδεχομένως να φαίνονται ίδια αλλά στην πραγματικότητα έχουν διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και θα τα αντιληφθούμε μόνο δοκιμάζοντάς τα. Ένα tip για τα curvy girls που έχει να κάνει με το μυστικό για την καλή στήριξη, είναι η σωστή εφαρμογή που αγκαλιάζει τις καμπύλες. Τα petite κορίτσια, ανάλογα βέβαια και με το αποτέλεσμα που επιθυμούν οι ίδιες, πρέπει να επιλέγουν σουτιέν που είναι λεπτά ανάμεσα στο στήθος, είτε προτιμούν σουτιέν με ελαφριά ενίσχυση είτε όχι.

LPR53762.jpg
LPR53693.jpg

Προτάσεις από τις συλλογές της Intimissimi. Curvy: Elena, Sofia / Petite: Emma, Tiziana, Giorgia.

Εσώρουχα και κορίτσια στην εφηβεία: ένα μεγάλο ζήτημα. Με τι στυλ εσώρουχα θεωρείτε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει μία έφηβος, ώστε να αρχίσει να καταλαβαίνει σιγά-σιγά το σώμα της;

Η σειρά που εμπιστεύομαι απόλυτα και συστήνω ανεπιφύλακτα γι’ αυτήν την ηλικία είναι η Natural Cotton 65. Τα πρώτα σουτιέν μιας έφηβης θα μπορούσαν να είναι τα σουτιέν Emma τρίγωνο χωρίς ενίσχυση και μπανέλα, Tiziana τρίγωνο προσχηματισμένο, Bellissima αλλά και Lara.

EFHBEIA_.jpg

Τρίγωνα Σουτιέν Tiziana

Τελικά υπάρχουν αόρατα εσώρουχα; Εσώρουχα που να μην φαίνονται και να μην διαγράφουν;

Τα τελευταία χρόνια η Intimissmi έχει ασχοληθεί πολύ με τα εσώρουχα, που δεν διαγράφουν. Με στόχο τη δημιουργία προϊόντων με τέτοιες προδιαγραφές, πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα παραγωγής στην Ιταλία, πολλές δοκιμές με ειδικούς και εξειδικευμένα μηχανήματα με αποτέλεσμα τα εσώρουχα χωρίς ραφές. Τα αόρατα εσώρουχα του brand είναι γεγονός και είναι ανθεκτικά, σταθερά και άνετα προσφέροντας ένα effect second skin. Στην ίδια λογική είναι και τα strapless, αλλά και τα διάφορα αξεσουάρ όπως το new body tape, τα οποία επιτρέπουν στις γυναίκες να αισθάνονται ελεύθερες και να φοράνε τα ρούχα που επιθυμούν.

Προτάσεις από τις συλλογές του ιταλικού lingerie brand: Invisible Lara, strapless, slip laser cut, shaping line.

LPR53746.jpg
LPR53741.jpg

Τι μπορεί να προκαλέσει στη στάση του σώματός μας και γενικά στην ευεξία μας η λάθος επιλογή εσωρούχων; Μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο ζωής μας;

Η σωστή επιλογή σουτιέν βοηθάει στη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος, αποτρέπει τη χαλάρωση του στήθους και ειδικά όσον αφορά στο μεγάλο στήθος, αποτρέπει την καταπόνηση του αυχένα και των ώμων. Υπάρχουν γυναίκες που υποφέρουν από χρόνιους πόνους στη σπονδυλική στήλη αλλά και στη θωρακική κοιλότητα λόγω της κακής στήριξης του στήθους και της έντονης πίεσης στα πλάγια των πνευμόνων. Άρα, ναι, η λάθος επιλογή εσωρούχων μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα και την υγεία μιας γυναίκας!

STASH-SWMATOS.jpg

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών όταν αγοράζουν εσώρουχα;

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ταμπού! Βλέπουμε, συνεχώς, γυναίκες δυναμικές, απελευθερωμένες και χωρίς ταμπού, οι οποίες έρχονται στα καταστήματά μας για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη τους χωρίς να μιλάνε σιγά, χωρίς να ντρέπονται. Θέλουν να είναι σέξι, θα έρθουν και θα το ζητήσουν ακριβώς έτσι!

XRISTINA-MPOMPA-VALENTINE'S-PINK-LINGERIE.jpg

Η Χριστίνα Μπόμπα φοράει σετ εσωρούχων από τη συλλογή «Fearless Femininity»