Extend your summer: Γιατί το καλοκαίρι σου αξίζει να ξεκινήσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο

Extend your summer: Γιατί το καλοκαίρι σου αξίζει να ξεκινήσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο

Αρκεί να αναλογιστείς πόσα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα πήγαν χαμένα στο παρελθόν.

Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην έναρξη του φετινού καλοκαιριού, οι συζητήσεις ανάμεσα σε εσένα και τους φίλους σου, σχετικά με τις φετινές διακοπές σας, έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά». Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος φιλονικείτε ασταμάτητα για το αν θα κάνετε road trip ή island hopping, αν θα μείνετε σε camping ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, αν θα καταλήξετε στο Ιόνιο, το Αιγαίο ή την Πελοπόννησο. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, όπου και αν καταλήξετε τελικά, το σίγουρο είναι πως για μία ακόμη χρονιά θα ξεκαλοκαιριάσετε μαζί, για αυτό άλλωστε θα περάσετε σούπερ. Ωστόσο, επειδή οι μέρες μέχρι να βγείτε επίσημα στην καλοκαιρινή σας άδεια από το γραφείο είναι αρκετές, μήπως να μπαίνατε ήδη σε mood διακοπών;

Αρκεί να αναλογιστείς πόσα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα πήγαν χαμένα στο παρελθόν, επειδή αποφάσισες να μείνεις στο σπίτι παρέα με το air-condition, για να κατανοήσεις τη σημασία του να μην περιμένεις τον Αύγουστο για να ζήσεις το καλοκαίρι σου. Διότι αν το καλοσκεφτείς, ξεκινώντας από το επόμενο Σαββατοκύριακο τις εξορμήσεις στα παραδεισένια μέρη της ελληνικής επαρχίας, όχι μόνο θα επεκτείνεις το καλοκαίρι σου, αλλά όταν με το καλό μπει ο Σεπτέμβρης, θα έχεις συγκεντρώσεις πολλές ξέγνοιαστες, ηλιόλουστες αναμνήσεις για να σου κάνουν παρέα -και παρηγοριά- τον χειμώνα. Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, από πού μπορείς να ξεκινήσεις τις φετινές καλοκαιρινές αποδράσεις σου, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές προτάσεις που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και αξίζει να τις προτείνεις στην παρέα σου.

Στην Κύθνο για ατελείωτες περαντζάδες με την παρέα στα στενά καλντερίμια

Η Κύθνος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα που η πρωτεύουσα γίνεται «καμίνι». Πρόκειται για ένα μικρό νησί ανάμεσα στην Κέα και τη Σέριφο, το οποίο απέχει μόλις τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και λιγότερο από δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου. Τα δύο μεγαλύτερα χωριά του νησιού είναι η Χώρα ή Μεσσαριά και η Δρυοπίδα ή Σύλλακας, εκεί όπου μπορείς να απολαύσεις ατελείωτες περαντζάδες στα ολόλευκα σοκάκια, να ανακαλύψεις γραφικά καφέ και παραδοσιακά ταβερνάκια, στα οποία μπορείς να απολαύσεις ντόπια εδέσματα, όπως η θερμιώτικη τυρόπιτα, το σφουγγάτο, τα μαριναρισμένα λιαστά ψάρια, μαζί με εκλεκτό ντόπιο κρασί. Η Κύθνος έχει παραπάνω από 90 όρμους, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι προσβάσιμοι με το αυτοκίνητο. Οι παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς είναι η διάσημη Κολώνα, εκεί όπου μία λωρίδα άμμου χωρίζει τη θάλασσα στη μέση, τα Μαρτινάκια, η Επισκοπή και η Απόκρουση, δηλαδή οι μόνες οργανωμένες παραλίες του νησιού, τα Λουτρά με τα θερμά, πεντακάθαρα, διάφανα νερά, η «παραμυθένια» Αγία Ειρήνη και ο Άγιος Δημήτριος με τη χοντρή άμμο και τα αρμυρίκια, τα οποία σε προσκαλούν να περάσεις όλη μέρα δίπλα από το κύμα.

fotis-fotopoulos-ujDvxfzU_VU-unsplash-(1).jpg

Στην Άνδρο για να ζήσεις ένα κινηματογραφικό τριήμερο που μοιάζει με παραμύθι

Όσες από εμάς έχουμε παρακολουθήσει την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία», θυμόμαστε ακόμη τα επικά πλάνα από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Άνδρου, εκεί όπου τα κύματα έσκαγαν με δύναμη πάνω στα βράχια. Για τον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο, η Άνδρος ήταν η «βασίλισσα» των Κυκλάδων και αρκεί μία σύντομη, τριήμερη επίσκεψη, για να καταλάβουμε τους λόγους που αποφάσισε να της προσφέρει έναν τόσο μεγαλειώδη τίτλο. Πρόκειται για ένα μέρος μοναδικής, ακατέργαστης ομορφιάς, έναν τόπο ταπεινό και αριστοκρατικό ταυτόχρονα, ο οποίος θα σε γοητεύσει με τα νεοκλασικά αρχοντικά, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τις γραφικές πλατείες που συνθέτουν ένα κυριολεκτικά κινηματογραφικό σκηνικό! Η ακτογραμμή της Άνδρου είναι πολύπλευρη και «πλούσια» σε φυσικό κάλλος, ενώ θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης σε οργανωμένες, αλλά και πιο δυσπρόσιτες και απόμερες παραλίες. Αυτές που αξίζουν σίγουρα την επίσκεψή σου είναι η παραδεισένια ακτή «Της Γριάς το Πήδημα», η παράλια Βιτάλι με τα κρυστάλλινα νερά, η δημοφιλής Πίσω Γυάλια, η Άχλα και φυσικά, ο μαγικός κόλπος Κυπρί, εκεί όπου η χρυσή, ζεστή αμμουδιά συναντά το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

greek-1609957_960_720.jpg

Στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι για να νιώσεις η «βασίλισσα» του φετινού καλοκαιριού

Φέτος το καλοκαίρι θέλεις να ανακαλύψεις την queenette που κρύβεται μέσα σου; Τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν απευθείας στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, εκεί όπου οι κατάφυτες πλαγιές της Αργολίδας «αγκαλιάζουν» τη Μεσόγειο, εκεί όπου η πολυτέλεια συνδυάζεται με την αυθεντική φιλοξενία της Πελοποννήσου και μπορείς να απολαύσεις τις πιο ονειρικές διακοπές, παραμένοντας εντός budget. Το Πόρτο Χέλι απέχει σχεδόν τρεις ώρες από την Αθήνα και πρόκειται για έναν προορισμό που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πώς θα αξιοποιήσεις τις μέρες σου. Μπορείς να μην κάνεις τίποτα απολύτως, να επιδοθείς σε θαλάσσια σπορ ή σε βουτιές στην ιππασία, να χορτάσεις από καλό φαγητό και ξέφρενες νυχτερινές εξόδους, να επισκεφθείς γειτονικά μέρη όπως το Κρανίδι και η Ερμιόνη, αφού, έτσι και αλλιώς το Πόρτο Χέλι κρύβει έναν ξεχωριστό «θησαυρό», μία πρωτόγνωρη εμπειρία, για όποιον ξέρει να ψάχνει. Στα must see της περιοχής συγκαταλέγονται ο βοτσαλωτός κόλπος Βερβερόντα, η πευκόφυτη παραλία Κορακιά, η πανέμορφη ακτή που έχει θέα στο νησάκι «Κουνούπι» και ο μικρός, ειδυλλιακός κόλπος της Χινίτσας.

richard-hewat-ZPRdY6vFZg8-unsplash-(2).jpg

Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν αποφασίσεις να επισκεφθείς για την πρώτη σου καλοκαιρινή απόδραση με την παρέα, μην ξεχάσεις να βάλεις στη βαλίτσα σου μία μάσκα θαλάσσης, έναν αναπνευστήρα και ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα, για να εξερευνήσεις τις κρυφές γωνίες του βυθού. Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και σε προσκαλεί να το ζήσεις όπως πραγματικά σου αξίζει.