Ποιο είναι το χρονικό περιθώριο που πρέπει να δώσεις σε κάποιον περιμένοντας απάντηση στο μήνυμά σου

Ποιο είναι το χρονικό περιθώριο που πρέπει να δώσεις σε κάποιον περιμένοντας απάντηση στο μήνυμά σου

Πότε καταντάει όντως ανόητο να περιμένουμε κάποιον να επικοινωνήσει μαζί μας μετά το πρώτο ραντεβού;

Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω το πρώτο μου ραντεβού με τον Α., το οποίο ολοκληρώθηκε με εμένα να μπαίνω απρόθυμα στο αυτοκίνητό μου, έχοντας ένα ανόητο, διάπλατο χαμόγελο, ζητωκραυγάζοντας μέσα μου από χαρά και ενθουσιασμό. Όχι μόνο επειδή η συνάντησή μας είχε όλα όσα περιλαμβάνει ένα ιδανικό πρώτο ραντεβού, δηλαδή cheeseburger και τηγανιτές πατάτες, βόλτες με το αυτοκίνητο, μουσική υπόκρουση με τη φωνή του Bowie, την Αθήνα φωτισμένη «πιάτο» μπροστά μας, αμήχανα αγγίγματα πολλά υποσχόμενα, βολικές στιγμές σιωπής, ασταμάτητα γέλια και ένα απρόσμενο πρώτο φιλί, αλλά διότι όπως όλα έδειχναν θα επαναλαμβανόταν πολύ, πολύ σύντομα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το δεύτερο 24ωρο μετά τον αποχωρισμό μας, το κινητό είχε γίνει πλέον μία προέκταση του εαυτού μου, αφού περίμενα στωικά τη στιγμή που ο Α. θα μου επιβεβαίωνε πως ισχύει η πρόταση του για την επόμενη έξοδό μας. Ειλικρινά, δεν μπορώ και δεν θέλω να θυμάμαι πώς πέρασαν εκείνες οι δύο ημέρες μέχρι να μου στείλει. Παρόλα αυτά, μπορώ να ανακαλέσω ξεκάθαρα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, τον εαυτό μου σε εμβρυακή στάση κάτω από τα σκεπάσματα να κοιτάει επίμονα την οθόνη του κινητού, προσπαθώντας τηλεπαθητικά (;) να παρακινήσει τον Α. να επικοινωνήσει μαζί μου. Και κάποια στιγμή, έλαβα επιτέλους την πολυπόθητη ειδοποίηση στο κινητό μου, εκεί που δεν το περίμενα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, βέβαια, εγώ είχα απελπιστεί όσο η Gigi από το «He's Just Not That Into You», η οποία έπειτα το πρώτο της ραντεβού με τον Conor, του αφήνει το εξής μήνυμα στον τηλεφωνητή, «σκεφτόμουν πως δεν είχα νέα σου και αυτό που θέλω να πω είναι πως έτσι και αλλιώς είναι εντελώς ανόητο για μία κοπέλα να περιμένει το τηλεφώνημα ενός αγοριού». Και επιστρέφοντας στο σήμερα και την πραγματική ζωή, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ: Πότε καταντάει όντως ανόητο να περιμένουμε κάποιον να επικοινωνήσει μαζί μας μετά το πρώτο ραντεβού;

Πόσες ημέρες αξίζει να περιμένεις ένα μήνυμα πριν γίνεις και εσύ μία Gigi

Κακά τα ψέματα. Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το άγχος και την ακατανίκητη πρεμούρα που μας κυριεύουν, όταν περιμένουμε μήνυμα από τον άλλο, έπειτα από το πρώτο ή το δεύτερο ραντεβού μας. Και μπορεί να υπάρχει ο χρυσός κανόνας των τριών ημερών, στον οποίο συγκλίνουν οι περισσότεροι, όμως δεν είναι απαράβατος και –καλώς ή κακώς- δεν ισχύει για όλους απόλυτα. Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος, άγραφος κανόνας, τον οποίο κανείς δεν μπορεί να καταρρίψει: Αν κάποιος ενδιαφέρεται αρκετά για εσένα, θα κινήσει γη και ουρανό, θα φέρει τούμπα το πρόγραμμά του, θα επεκτείνει το καθιερωμένο 24ωρο για να κερδίσει λίγο χρόνο μαζί σου. Ακόμη και αν αργήσει αδικαιολόγητα πολύ να το κάνει, τουλάχιστον θα σκαρφιστεί μία καλή δικαιολογία, θα απολογηθεί για την αργοπορία του και θα φροντίσει την επόμενη φορά να είναι λίγο πιο συνεπής απέναντί σου. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, άλλωστε, είναι πόσες μέρες έχεις εσύ τη διάθεση να περιμένεις. Και καλό θα ήταν, αυτό το χρονικό περιθώριο να μην ξεπερνάει τη μία εβδομάδα.

pexels-ivan-190168.jpg

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, πως βγήκατε το πρώτο σας ραντεβού, όλα ήταν ονειρικά και από τη στιγμή που χωριστήκατε δεν έχεις λάβει κανένα μήνυμα στο κινητό σου. Τι πρέπει να κάνεις; Κι όμως, την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα τη γνωρίζεις ήδη, αφού όπως λέει και ο σοφός λαός, «αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό...», υποθέτω πως ξέρεις τη συνέχεια. Με λίγα λόγια, αν εκείνος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί σου, αλλά έχετε ήδη προγραμματίσει το επόμενο ραντεβού σας, μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να ρωτήσεις αν ισχύει η πρόταση για το επερχόμενο ραντεβού σας, ώστε να ξέρεις πώς θα οργανώσεις το πρόγραμμά σου. Από την απάντησή του θα καταλάβεις αν άξιζε όντως να περιμένεις μήνυμά του όλες τις προηγούμενες μέρες, ενώ θα ξεκαθαρίσεις με συνοπτικές διαδικασίες το ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει μεταξύ σας. Σε κάθε περίπτωση, υπομένοντας την απουσία του και περιμένοντας υπομονετικά ένα μήνυμά του, ενώ «τρώγεσαι» με τα ρούχα σου, να είσαι σίγουρη πως δεν θα σε οδηγήσει πουθενά.

pexels-andrea-piacquadio-3772514.jpg

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάποιος αργεί –επιδεικτικά- να επικοινωνήσει μαζί σου

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν αναρίθμητοι σημαντικοί ή ασήμαντοι λόγοι για τους οποίους κάποιος καθυστερεί -σχεδόν επιδεικτικά- να επικοινωνήσει μαζί σου. Ωστόσο, αν μέχρι πρότινος επικοινωνούσατε κάθε μέρα, όλη μέρα, τότε η σιωπή του έχει πολλά περισσότερα να σου πει, από ότι ένα μήνυμά του. Ναι. Μερικές φορές τυχαίνει να λάβουμε ένα μήνυμα, να το δούμε και να το αγνοήσουμε, επειδή αισθανόμαστε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να απαντήσουμε. Αν, όμως, η κατάλληλη στιγμή δεν έρχεται ποτέ, πάει να πει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας ή τέλος πάντων, δεν μας ενδιαφέρει αρκετά ώστε να θυμηθούμε να απαντήσουμε έγκαιρα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, αν η επικοινωνία σας ήταν σποραδική από την αρχή, η συμπεριφορά του άλλου είναι κάπως έως αρκετά δικαιολογημένη. Αν ψάχνεις απαντήσεις για ποιο λόγο δεν έχει επικοινωνήσει, ενώ υπήρχε έντονη χημεία στο ραντεβού σας, σκέψου μήπως εσύ έστειλες κάποιο λάθος «σημάδι» ή δεν έδειξες πως ο τύπος σε ενδιαφέρει αρκετά.

markus-winkler-wpOa2i3MUrY-unsplash.jpg

Κλείνοντας, αν το πρόσωπο με το οποίο βγήκες ραντεβού σε ενδιαφέρει αρκετά και δεν έχει επικοινωνήσεις μαζί σου, μπορείς πάντα να του ζητήσεις τον λόγο, αρκεί να το κάνεις με ωραίο τρόπο. Στέλνοντας ένα μήνυμα που θα εξηγεί ότι σε παραξένεψε η στάση του μετά τη συνάντησή σας, δίνεις στον άλλο το περιθώριο να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντί σου, καθώς και μία δεύτερη ευκαιρία να επιδιορθώσει το λάθος του και να συνεχίσετε από εκεί που το αφήσατε την τελευταία φορά που βρεθήκατε.