Είχες ένα υπέροχο πρώτο ραντεβού; Δες πώς το δεύτερο θα είναι ακόμη καλύτερο!

Είχες ένα υπέροχο πρώτο ραντεβού; Δες πώς το δεύτερο θα είναι ακόμη καλύτερο!

Ο «κόσμος» των ραντεβού δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα και ειδικότερα των πρώτων ραντεβού!

Ο «κόσμος» των ραντεβού δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα και ειδικότερα των πρώτων ραντεβού! Τι σημαίνει αυτό; Πως τα αψεγάδιαστα πρώτα ραντεβού που βλέπουμε σε ρομαντικές κομεντί, με τους πρωταγωνιστές να μην παίρνουν τα μάτια τους ο ένας από τον άλλο, με το σκηνικό να είναι βγαλμένο από παραμύθι και με κάθε φράση του εκάστοτε παρτενέρ, να τηρεί τον κώδικα της γυναικείας -κυρίως- δεοντολογίας στο έπακρον… δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Άλλωστε, όσο και εάν δεν βλέπουμε την ώρα να ζήσουμε εκείνο το αξέχαστο first date που θα σβήσει από τη μνήμη μας όλα τα προηγούμενα, η αλήθεια είναι πως τα ραντεβού στα οποία ο χρόνος κυλούσε πιο αργά και από την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την καλοκαιρινή άδεια, ο συνομιλητής μας μιλούσε ασταμάτητα για θέματα που άπτονταν μόνο στα προσωπικά του ενδιαφέροντα -και ως εκ τούτου η απογοήτευση μας όλο και αυξανόταν- ήταν από τα πιο διδακτικά της ζωής μας. Ποιος ήταν ο λόγος; Μα φυσικά, το γεγονός πως μαθαίναμε όλα όσα ψάχνουμε σε έναν σύντροφο και όλα εκείνα που δεν θέλουμε να έχει, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και συγκεκριμένα μέχρι να χτυπήσει το emergency call από την κολλητή μας.

Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να ζήσουμε το δικό μας παραμύθι όμως, σίγουρα αξίζει να προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε, διώχνοντας από τη ζωή μας τα ημίμετρα και τους συμβιβασμούς. Και σε αυτό το σημείο είναι που το πρώτο ραντεβού μας, θα οδηγηθεί σε μία όμορφη ιστορία αγάπης και πάθους, που μέσα από τις σωστές συμβουλές μπορεί να εξελιχθεί σε μία σχέση ζωής, που θα έρθει σαν «κεραυνός εν αιθρία» να μας αλλάξει την καθημερινότητα. Εσύ, αγαπητή Queenette, είσαι έτοιμη αυτό το καλοκαίρι να γίνεις η πρωταγωνίστρια του δικού σου παραμυθιού;

Στείλε ένα μήνυμα για να δώσεις το «παρών»

Ένα γρήγορο «ευχαριστώ για το όμορφο ραντεβού» ή «ελπίζω να πέρασες μια υπέροχη βραδιά» είναι πάντα μία καλή ιδέα texting, που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Άλλωστε, όσο όμορφο και εάν ήταν το ραντεβού με τον παρτενέρ σου, σίγουρα και οι δύο ψάχνετε έναν τρόπο έτσι ώστε να «σπάσει ο πάγος» και πίστεψέ με, δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από την επικοινωνία. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να πάρεις ως αφορμή ένα γεγονός που είχατε συζητήσει παλαιότερα, ένα μέρος που επισκέφτηκες και θα ήθελες να το δείτε και παρέα ή ό,τι άλλο σκεφτείς, έτσι ώστε να ανοίξεις έναν δίαυλο επικοινωνίας για κουβέντα; Εσύ και εγώ γνωρίζουμε, ότι οι άνθρωποι δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από την κολακεία, ειδικά όταν είναι ειλικρινής και άμεση. Μην παραλείψεις, λοιπόν, να ενημερώσεις το «ραντεβού» σου ότι πέρασες υπέροχα.

kamran-abdullayev-t20aK682La0-unsplash.jpg

Να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματα και τις προσδοκίες σου

Η ειλικρίνεια, ομολογουμένως, είναι «το Α και το Ω» για τη δημιουργία, αλλά και τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης! Ποια από εμάς, άλλωστε, θα ήθελε να «στηρίξει» τη σχέση της σε λάθος βάσεις; Το «Νο1» βήμα είναι, επομένως, να είσαι ξεκάθαρη τόσο απέναντι στον εαυτό σου, όσο και στον παρτενέρ σου για τις προσδοκίες σου. Εάν για παράδειγμα, σε αυτήν τη φάση της ζωής σου μία μακροχρόνια σχέση είναι η τελευταία σκέψη που έρχεται στο μυαλό σου, εάν αναζητάς τον λεγόμενο friend with benefits ή ένα travel buddy, τότε be honest girl και διεκδίκησε ακριβώς αυτό που ψάχνεις από τον άλλον. Τώρα, εάν τελικά οι αρχικές σου προσδοκίες ανατραπούν, εδώ είμαστε και πάλι για να «κυνηγήσουμε» νέα όνειρα και καινούργιους στόχους.

Σε κάθε περίπτωση, σε έναν κόσμο όπου αισθανόμαστε συνεχώς ότι θα έπρεπε να κάνουμε αυτό ή εκείνο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τι θέλουμε, τι πιστεύουμε και τι ελπίζουμε για το μέλλον. Και επειδή ο ορισμός των συναισθημάτων μας δεν είναι πάντα μία εύκολη υπόθεση, οι παρακάτω ερωτήσεις μετά από ένα ραντεβού, σίγουρα, θα σε βοηθήσουν:

«Απόλαυσα την παρέα του ή απλώς την προσοχή του;

«Με ελκύει συναισθηματικά ή μόνο σωματικά;»

«Αισθάνομαι ότι θα έπρεπε να είμαι μαζί του ή θέλω πραγματικά να είμαι μαζί του;»

«Ποια ήταν εκείνα τα στοιχεία που μου άρεσαν στον χαρακτήρα του και ποια όχι;»

«Μπορώ να δω ένα ευτυχισμένο μέλλον μαζί του;»

pexels-cottonbro-4769466.jpg

Άφησε το επόμενο ραντεβού να προκύψει αβίαστα

Αν μη τι άλλο, σε μία σχέση, οποιουδήποτε είδους, πρέπει να υπάρχει ένα «πέπλο» μυστηρίου, σωστά αγαπητή Queenette; Επομένως, δώσε χώρο και χρόνο, όσον αφορά στο next date που θα κανονιστεί, έτσι ώστε να είσαι έτοιμη να ζήσεις και το επόμενο level της σχέσης. Μην ξεχνάς πως συναισθήματα όπως η ανυπομονησία, το άγχος και η ανασφάλεια, που υπάρχουν την πρώτη περίοδο μίας σχέσης είναι μοναδικά, επομένως, φρόντισε να τα ζήσεις στο 100%.

Αυτή τη φορά, βγάλε από το μυαλό σου το οργανόγραμμα και σταμάτα να μετράς τις ώρες ή τις ημέρες, καθώς δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Ποιος είπε ότι το δεύτερο ραντεβού πρέπει να γίνει μια εβδομάδα μετά το πρώτο ή ότι το πρώτο φιλί πρέπει να δοθεί στο τέλος μίας όμορφης βραδιάς; Αν υπάρχει ένα «μυστικό» που θα μπορούσες να ακολουθήσεις, τότε αυτό είναι να αφήσεις λίγο χρόνο να περάσει και να στείλεις ένα απλό μήνυμα, συνεχίζοντας να δείχνεις το ενδιαφέρον σου. Μοιράσου με τον άλλον τα πάθη σου, τις καλές και τις κακές ημέρες στη δουλειά, τις ανησυχίες σου, τα όνειρά σου και τον χρόνο που περνάς με τις κολλητές σου. Όλα αυτά δείχνουν ότι η ζωή σου εκτός ραντεβού, εξακολουθεί να είναι γεμάτη, συναρπαστική και κυρίως αληθινή, με τα πάνω της και τα κάτω της. Από εκεί και πέρα, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, να είσαι σίγουρη για αυτό!

matt-mariannelli-_DzD0q2jpAs-unsplash.jpg

Μπορεί συχνά να σκέφτεσαι πως οι πιθανότητες για ένα δεύτερο επιτυχημένο ραντεβού είναι ελάχιστες. Ποιος όμως είναι εκείνος που καθορίζει το πόσο ευχάριστα θα κυλήσουν δύο, τρεις ή δέκα ώρες από την ημέρα σου; Μήπως είσαι εσύ η ίδια τελικά; Όταν έρθει η ώρα για το next date σου, βάλε στην άκρη όλες τις αρνητικές σκέψεις, φόρεσε το πιο γλυκό σου χαμόγελο και σκέψου πως κάθε άνθρωπος εκεί έξω είναι τόσο ξεχωριστός, όσο και εσύ!