Τρεις συμβουλές της Rihanna για να αποκτήσουμε λίγη από την ακαταμάχητη αυτοπεποίθησή της

Τρεις συμβουλές της Rihanna για να αποκτήσουμε λίγη από την ακαταμάχητη αυτοπεποίθησή της
(C)Kevin Mazur

Επίλεξε role models που σε εμπνέουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου και άλλες συμβουλές από τη δυναμική Rihanna. 

Δεν χρειάζεται να είσαι γέννημα θρέμμα της pop κουλτούρας για να διαπιστώσεις πως η εμφάνιση της Rihanna στο halftime performance του φετινού SuperBowl ήταν αυτό που λέμε «iconic» ή καλύτερα, instant classic. Ανεβασμένη σε μία φωτεινή πλατφόρμα, με ένα μάχιμο braided ponytail στην κορυφή του κεφαλιού, ένα κόκκινο εφαρμοστό jumpsuit και ένα άνετο bomber να την «αγκαλιάζουν» με στυλ, η Riri στοχεύει με ένα sassy βλέμμα την κάμερα, αποκαλύπτει και χαϊδεύει τη φουσκωμένη κοιλίτσα της, κάνοντας come back έπειτα από επτά χρόνια απουσίας με τον εμβληματικό στίχο, «b**** better have my money/you all should know me well enough».

Ναι, μπορούμε να κάνουμε σχολαστικές αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς το κορίτσι των Μπαρμπέιντος κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 14 λεπτά να καταρρίψει σε live μετάδοση όλα τα παρωχημένα στερεότυπα γύρω από την εγκυμοσύνη, για το γεγονός πως τοποθέτησε τη μητρότητα σε ένα βάθρο κυριολεκτικά και μεταφορικά, ισορροπώντας επιδέξια και με στυλ ανάμεσα στη larger than life περσόνα της παγκόσμιας superstar και της 34χρονης που με πρησμένα μάγουλα και επίμονες πρωινές ναυτίες, ανυπομονεί κάθε μέρα για τον ερχομό του μωρού της. Ωστόσο, δεν θα σταθούμε σε κάτι από αυτά.

Διότι αυτό που μας έκανε στο 13.50’’ να θέλουμε λίγη Riri ακόμη, ήταν κυρίως το θάρρος της να εκπροσωπήσει όλα τα παραπάνω, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί. Αυτή η πηγαία αυτοπεποίθησή της, η σιγουριά που αναβλύζει από μέσα της και εκφράζεται σε κάθε της εμφάνιση. Και για να μπορέσουμε και εμείς να αποκτήσουμε έστω λίγη από την ακαταμάχητη σιγουριά της, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να ακολουθήσουμε τις πολύτιμες συμβουλές που μας έχεις χαρίσει μέσα από παλαιότερες συνεντεύξεις της.

Ό,τι κάνεις, να το κάνεις πρώτα για εσένα και όχι για τους άλλους

Υπάρχουν παντού φράσεις, εικόνες και βίντεο που σε παρακινούν να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Ωστόσο, καμία από αυτές τις aesthetic αναρτήσεις περί self-love, δεν διευκρινίζει πως η αγάπη προς τον εαυτό σου δεν είναι κάτι εύκολο. Και αυτό είναι κάτι που η Riri το ξέρει καλά, για αυτό μας παρακινεί να μας αγαπήσουμε περισσότερο, κάνοντας πράγματα για εμάς και όχι για τους άλλους. Όπως είχε δηλώσει και σε μία συνέντευξή της στο Emirates Woman το 2020, «το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να κάνεις τα πάντα για τον εαυτό σου, όχι για τους άλλους. Η μόδα και το μακιγιάζ μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως ντύνεσαι και μακιγιάρεσαι για να νιώσεις καλά εσύ και όχι επειδή προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κάποιον». Έτσι και αλλιώς, όλες είμαστε μοναδικά όμορφες και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο σύντομα θα αποπνέουμε αυτή τη σιγουριά και στους γύρω μας.

https://www.instagram.com/p/Ckgm4_8vJ7V

Αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί σου, «fake it until you make it»

Έχω παρακολουθήσει αρκετές συνεντεύξεις και video compilations από savage highlights της Riri στο YouTube, ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο, το οποίο συνηθίζω να ανακαλώ, κάθε φορά που αισθάνομαι πως το σύμπαν και όλος ο γαλαξίας έχουν στραφεί εναντίον μου. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει ερωτηθεί, τι κάνει τις μέρες που δεν αισθάνεται τόση αυτοπεποίθηση. Ετοιμόλογη όπως πάντα, η Rihanna απασφαλίζει με τη λέξη, «προσποιούμαι», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως, «μπορώ να επιλέξω να προσποιηθώ ή να κλάψω μέχρι να με πάρει ο ύπνος και ειλικρινά, ποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν την επόμενη μέρα ξυπνάς με μάτια πρησμένα». Κι όμως, ακόμη και η Riri ή αλλιώς, το ultimate Βarbados babe, όπως την αποκαλούν οι θαυμαστές της, χρειάζεται πού και πού να παριστάνει πως είναι καλά, μέχρι να το πιστέψει. Αντί να τρυπώνουμε, λοιπόν, κάτω από παπλώματα, κλαίγοντας σε εμβρυακή στάση, μήπως θα ήταν καλύτερα να αποκτήσουμε το ίδιο mindset με εκείνη;

https://www.instagram.com/p/CdYlalhrjFW

Επίλεξε role models που σε εμπνέουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Μπορεί η Rihanna να αποτελεί για αρκετές από εμάς το απόλυτο role model, όμως, πίσω από τη δυναμική παρουσία της «κρύβονται» τα δικά της role models, οι γυναίκες που την ενέπνευσαν να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό της, να γίνει ένα πρότυπο για κάθε γυναίκα. Μιλώντας για αυτές τις γυναίκες κάποτε, είχε πει πως, «η γιαγιά και η μητέρα μου είναι οι δυνατές, ανεξάρτητες γυναίκες που έπρεπε να γίνουν, για να κάνουν τις συνθήκες να λειτουργήσουν υπέρ τους και είμαι ευγνώμων που μεγάλωσα πλάι σε γυναίκες όπως αυτές». Και αν υποθέσουμε πως όντως αποτελούμε αντανακλάσεις των ανθρώπων που μας περιβάλλουν, καταλαβαίνεις για ποιο λόγο χρειάζεται να είσαι λίγο πιο picky ή προσεκτική, με τους ανθρώπους που απαρτίζουν τον κοινωνικό σου περίγυρο. Να είσαι σίγουρη πως μέσα σε αυτούς υπάρχει και εκείνο το πολύ ξεχωριστό πρόσωπο, το οποίο θα σε βοηθήσει να οραματιστείς, τη γυναίκα που ονειρεύεσαι να γίνεις στο μέλλον.

https://www.instagram.com/p/CotESMHvkjC

Ανεξάρτητα από το αν είμαστε πιστές ακόλουθοι της Riri ή όχι, η πορεία της αγαπημένης τραγουδίστριας μπορεί να μας εμπνεύσει να μας αγαπήσουμε περισσότερο, πιο ουσιαστικά και με έναν λίγο πιο... unapologetic τρόπο. Διότι όπως πολύ σωστά είχε πει και ο Drake για εκείνη κάποτε, «πέτυχε επειδή έκανε κάτι που κανείς στη μουσική βιομηχανία δεν τολμάει να κάνει, δηλαδή να είναι απλώς ο εαυτός της». Και ίσως, αυτό είναι το σπουδαιότερο και πιο πολύτιμο μάθημα ζωής που μας έχει χαρίσει η Riri.