Ξέρεις ποιος είναι ο δολοφόνος; 7 αστυνομικά βιβλία που θα σε εξιτάρουν

Κατερίνα Ιωακείμ
Ξέρεις ποιος είναι ο δολοφόνος; 7 αστυνομικά βιβλία που θα σε εξιτάρουν

Για κάθε μία από εκείνες τις ημέρες που η καραντίνα σε έχει κλείσει σπίτι και έξω βρέχει ασταμάτητα, υπάρχει ένα καλό βιβλίο να σε ταξιδέψει και να σε ξεσηκώσει. Φτιάξε καφέ και έλα να διαλέξουμε μαζί το αστυνομικό μυθιστόρημα που θα αρχίσεις να διαβάζεις! 

Χειμωνιάζει για τα καλά από σήμερα λένε οι μετεωρολόγοι και τα παράθυρά μας θα μείνουν κλειστά για να κρατήσουν έξω τον παγωμένο αέρα και τις σταγόνες της βροχής. Σα να μην έφταναν οι περιορισμοί και οι καραντίνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και των μεταλλάξεών του, δίνει κι ο ήλιος τη θέση του στις συννεφιές και τις καταιγίδες! Αυτό δεν σκέφτεσαι μόλις τώρα; Ε, λοιπόν, σου έχω εναλλακτική που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Έλα να λύσουμε μαζί μυστήρια, να εξιχνιάσουμε τρομερά εγκλήματα, να λύσουμε τους γρίφους ενός serial killer και να αναζητήσουμε κρυμμένες λέξεις, αντικείμενα, στοιχεία που θα μας κάνουν τελικά να αναφωνήσουμε με δέος και περηφάνια: Αυτός είναι ο δολοφόνος!

Τι λες; Θα τα καταφέρεις;

o kastananthropos vivlio copy

Ο Soren Sveistrup είναι ο σεναριογράφος της πολυβραβευμένης δανέζικης σειράς The Killing, η οποία προβλήθηκε σε πάνω από εκατό χώρες. Εγώ, όμως, τον αγαπώ για τον Καστανάνθρωπο, αυτή την τόσο περίεργη ιστορία που στοιχείωνει τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων που την διάβασαν. Αν κάποιο Νοέμβριο επισκεφτείς την Κοπεγχάγη (είναι για μένα η καλύτερη εποχή να κάνεις αυτό το ταξίδι!) και έχεις αυτό το βιβλίο στη βαλίτσα σου θα λαχταράς σε κάθε βήμα σου!

Δες τι σε περιμένει:

Ένας ψυχοπαθής τρομοκρατεί την Κοπεγχάγη. Σε κάθε αιματοβαμμένο τόπο εγκλήματος αφήνει την «κάρτα» του: Έναν καστανάνθρωπο, μια χειροποίητη κούκλα φτιαγμένη από σπίρτα και δύο κάστανα. Εξετάζοντας τις κούκλες, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη: Ένα αποτύπωμα το οποίο ανήκει σε ένα κορίτσι, την κόρη μιας υπουργού, που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί έναν χρόνο πριν! Προκειμένου να σωθούν αθώες ζωές, ένα ζευγάρι ντετέκτιβ θα πρέπει να κάνει στην άκρη τις διαφορές του, ώστε να αρχίσει να συνδέει τα αποτρόπαια στοιχεία που αφήνει πίσω του ο Καστανάνθρωπος. Γιατί ένα πράγμα είναι απόλυτα ξεκάθαρο: Ο δολοφόνος βρίσκεται σε αποστολή που το τέλος της απέχει πολύ… Και κανείς δεν είναι ασφαλής.

Και αφού διαβάσεις το βιβλίο δες και την μεταφορά του στη μικρή οθόνη για να ζήσεις την ιστορία σε όλο της το μεγαλείο:



Εϊσαι έτοιμη να ζήσεις κι άλλες ανατριχιαστικές ιστορίες; Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις σίγουρα ένα βιβλίο που θα θέλεις να διαβάσεις:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

21 βιβλία που μας ταξίδεψαν το 2021 (και πρέπει να διαβάσεις, να χαρίσεις, να ξεφυλλίσεις asap!)

Ζεστή σοκολάτα και ένα καλό βιβλίο ηρεμούν την ψυχή σου! 7 συναρπαστικές ιστορίες για να διαλέξεις