21 βιβλία που μας ταξίδεψαν το 2021 (και πρέπει να διαβάσεις, να χαρίσεις, να ξεφυλλίσεις asap!)

Κατερίνα Ιωακείμ
21 βιβλία που μας ταξίδεψαν το 2021 (και πρέπει να διαβάσεις, να χαρίσεις, να ξεφυλλίσεις asap!)

Η πιο ωραία νύχτα του χρόνου, το μαγικό πρώτο ξημέρωμα της πρώτης χρονιάς κι εσύ κάθεσαι αναπαυτικά στην αγαπημένη σου πολυθρόνα με το πιο ακριβό ταξιδιωτικό εισιτήριο στο χέρι. Θα ταξιδέψεις, θα ζήσεις περιπέτειες, έρωτες, αναπάντεχες συναντήσεις. Κι ύστερα θα αφήσεις το βιβλίο στο χαλί, θα κοιτάξεις τον ήλιο που ανατέλλει και θα σκεφτείς όλα τα υπέροχα που σου φέρνει το 2022. 

Ένα βιβλίο, ένα ποτήρι αφρώδες αρωματικό κρασί, η γλυκιά ιδιαίτερη γεύση μιας μεγάλης φέτας panettone με κομμάτια φρούτων και σταφίδες, οι κουρτίνες ανοιχτές να μπαίνει στο δωμάτιο το φως της πόλης και μια διάθεση να τα ζήσεις όλα απόψε!

Αυτές οι τελευταίες νύχτες της χρονιάς, αυτές οι πρώτες ώρες του νέου έτους, δεν έχει καμία σημασία αν είσαι μόνη σου ή με παρέα. Σημαντικό είναι να έχεις μέσα σου τη φλόγα να ζήσεις κάθε στιγμή με ένταση, με πάθος, με μια αχόρταγη διάθεση για πιο πολλά, πιο ωραία, πιο σπουδαία (σπουδαία για σένα, όχι για τους άλλους). Κάνε όνειρα, κάνε ταξίδια νοερά, γράψε σε ένα κομμάτι χαρτί όλα όσα θέλεις να ζήσεις αυτή τη χρονιά. Χωρίς μιζέριες και αρνητικές σκέψεις.

Και τι έγινε, λοιπόν, που ήρθε ο Covid-19 και σου ακύρωσε το ρεβεγιόν; Έψαξα και βρήκα για σένα 21 βιβλία του 2021 για να ταξιδέψεις στις σελίδες τους και να γεμίσει η ψυχή σου συναισθήματα. Θα περάσεις την πιο συναρπαστική βραδιά του χρόνου!



Εκτός λίστας και... εκτός συναγωνισμού ένα βιβλίο που μυρίζει Χριστούγεννα (αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις!).

ta hristoygenna toy irakli poyaro

Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και στην έπαυλη των Λι έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια, ακόμα και μέλη χαμένα για χρόνια, για να περάσουν μαζί τις γιορτινές μέρες. Μετά το δείπνο, όμως, αντί για τραγούδια και ευχές, ακούγονται από το δωμάτιο του ηλικιωμένου Σίμεον Λι ο πάταγος από έπιπλα που αναποδογυρίζουν και, στο τέλος, μια απόκοσμη κραυγή αγωνίας και πόνου. Ο πατριάρχης της οικογένειας κείτεται νεκρός μέσα σε μια ανεξήγητα μεγάλη λίμνη αίματος, ενώ η πόρτα του δωματίου είναι κλειδωμένη από μέσα. Ο Ηρακλής Πουαρό, που βρίσκεται στην περιοχή προσκεκλημένος του διευθυντή της αστυνομίας, προσφέρεται να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου.

Καλή, υπέροχη, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!!!

Ακολούθησέ με τώρα στη gallery να ταξιδέψουμε μαζί απόψε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

8 πρωτοχρονιάτικες ταινίες για να κάνεις ρεβεγιόν με την πιο ρομαντική διάθεση

Year in review: Στιγμές, πρόσωπα, τάσεις και γεγονότα του 2021 που δεν πρέπει να ξεχάσετε

Όλα όσα χρειάζεσαι για το απόλυτο εορταστικό cocooning

7 θρίλερ που διαδραματίζονται στις γιορτές (για να ξεστολίσεις νωρίτερα το δέντρο)!