Περί μητρότητος: 10 βιβλία που θα κάνουν πιο εύκολο τον πρώτο χρόνο με το μωρό

Περί μητρότητος: 10 βιβλία που θα κάνουν πιο εύκολο τον πρώτο χρόνο με το μωρό

Οι πρώτοι μήνες της ζωής σου με αυτόν τον μικρό άνθρωπο μπορεί να είναι γεμάτοι απορίες. Ένας τρόπος υπάρχει για να σου λυθούν: το διάβασμα.

«Μεγαλώνει γερά παιδιά»: αυτό ήταν το σλόγκαν διαφήμισης γνωστού εβαπορέ γάλα που όσες μεγαλώσαμε στα 90s το ακούγαμε ξανά και ξάνα. Δυστυχώς δεν υπήρχε τίποτα αντίστοιχο για μαμάδες. Τι είναι αυτό που μπορεί να «μεγαλώσει γερές μαμάδες» και να τις οπλίσει με εφόδια μπροστά στο άγνωστο ταξίδι της μητρότητας; Σίγουρα η γνώμη ειδικών -γιατρών, ψυχολόγων και άλλων- , οι συμβουλές φίλων που έχουν γίνει ήδη γονείς αλλά και η προσωπική «δουλειά» και όπου «δουλειά» βάλε διάβασμα. Όπως ακριβώς διαβάζει κάποια πριν γίνει μητέρα για την περίοδο της εγκυμοσύνης και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της, έτσι τα κατάλληλα βιβλία μπορούν να φανούν εξαιρετικά βοηθητικά και υποστηρικτικά και για το πρώτο διάστημα με το μωρό.

Εργαζόμενη γυναίκα με οικογένεια: Πώς να είσαι νικήτρια Survivor στο σπίτι και Μαχήτρια στη δουλειά

Φυσικά οι απορίες περί διαπαιδαγώγησης και γονεϊκότητας δεν εξαντλούνται στους πρώτους μήνες με το παιδί αλλά πάνε χέρι-χέρι με όλη του τη ζωή. Από τη βρεφική ηλικία, μέχρι την εφηβεία και την ενήλικη ζωή του νέου μέλους της οικογένειας, το να είσαι γονιός είναι μία συνεχής «βουτιά στο άγνωστο». Πάντα υπάρχουν πράγματα να ανακαλύψεις, να βελτιώσεις και να γίνεις πιο ευτυχισμένη μαθαίνοντάς τα και μπαίνοντας στο νέο σου ρόλο. Το να είσαι μητέρα είναι το ομορφότερο δώρο, για όποια γυναίκα το επιλέγει, και την ίδια στιγμή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση.

oleg-sergeichik-MrsbKzRzflo-unsplash.jpg

Για εμείς εδώ στο Queen.gr προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτήν την πρόκληση λίγο ευκολότερη και βρήκαμε τα δέκα must read βιβλία για κάθε νέα μητέρα. Είναι όλα στην παρακάτω gallery. Κάποια θα σου δώσουν χρηστικές απαντήσεις, κάποιες ψυχολογικά tips, κάποια απλά θα σε εμψυχώσουν και θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μία περίοδο σαν και αυτήν που μπορεί συνεχώς να αμφισβητείς τις πράξεις σου. Το να είσαι μαμά δεν έρχεται μαζί με εγχειρίδιο λειτουργίας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να μελετήσουμε κάποια «manuals». Άλλωστε ίσως αυτό που μεγαλώνει «γερές μαμάδες» σήμερα είναι η γνώση. Η extra γνώση για όλα, ακόμα και για τη μητρότητα αυτή καθαυτή.

Δες ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ