Πολιτιστική ατζέντα Μαΐου: Δεκάδες εκδηλώσεις για κάθε ηλικία και γούστο!

Πολιτιστική ατζέντα Μαΐου: Δεκάδες εκδηλώσεις για κάθε ηλικία και γούστο!
Giorgos Stylianou

Ο Μάιος είναι εδώ και φέρνει πλήθος εκδηλώσεων εντός και εκτός των τειχών της πρωτεύουσας!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις γλυκιές ανοιξιάτικες νύχτες παίρνουμε τους δρόμους για να ακούσουμε πασίγνωστους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, να εξερευνήσουμε πρωτότυπες εκθέσεις σε αναπάντεχους χώρους και να διασκεδάσουμε σε φεστιβάλ που θα ικανοποιήσουν το κοινό κάθε ηλικίας!

Δείτε αναλυτικά τα highlights του Μαΐου που ήδη έχουμε σημειώσει στην πολιτιστική ατζέντα του Queen.gr!

Θέατρο

Lulu, Θέατρο Μικρό Άνεσις

lulu.png



«Ένα εξπρεσιονιστικό νούμερο του τσίρκο σε λούπα. Ένα κορίτσι που αναβιώνει το θάνατό της κάθε μέρα. Άνδρες που την αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι, σαν αντικείμενο, σαν τρόπαιο εγκλωβίζονται στη μηχανή Λούλου. Μια μηχανή που οι ίδιοι έχουν κατασκευάσει. Άνθρωποι που δεν έχουν μάθει τι θα πει αγάπη. Η Λούλου ποτέ δεν θέλησε να δείξει στον κόσμο κάτι άλλο από αυτό που έβλεπε σε εκείνη. Η Λούλου είναι αυτή που εσείς θέλετε να είναι».


We Are In The Army Now, Μικρή Σκηνή της Στέγης

Απέσπασε 18 χιλιάδες views στην online εκδοχή του, γοήτευσε το κοινό στο εξωτερικό και τώρα, μετά τη ζωντανή πρεμιέρα του στην Ισπανία και τη Γερμανία, ήρθε η στιγμή να δούμε επιτέλους στην Αθήνα το We are in the army now του Ηλία Αδάμ.

Από τις 6 έως τις 15 Μαΐου η Μικρή Σκηνή της Στέγης μεταμορφώνεται σε ένα υβριδικό social medium: κάτι μεταξύ dance video στο Tiktok και αρχικής οθόνης στο Twitter. Ξεχάστε (και) το θέατρο όπως το ξέρατε. Τα πάντα εδώ στραφταλίζουν από την ultrapop αύρα του του ίντερνετ. Τέσσερις θλιμμένοι millennials, internet, video games, smartphones, νέες πραγματικότητες. Ένας campy, προσωπικός στρατός. Θα τους εμπιστευτείτε; Ήρθε η ώρα της «στρατολόγησης».

Παραστάσεις: Τέταρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά.

Κατερίνα Βρανά, Anodos Live Stage

katerina-vrana.jpg



Η Κατερίνα Βρανά ξανά στις επάλξεις σε ένα One woman show, την Παρασκευή 13 Μαϊου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ως Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς στην παράσταση «Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε από τη Γη», με συμπρωταγωνιστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει με το sold out solo της «Staying Alive» (Σχεδόν Πέθανα).

Μια δίωρη απολαυστική παράσταση, προσβάσιμη σε όλους, καθώς θα καλύπτεται με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, όπως και με υπέρτιτλους, σ’ έναν χώρο φιλικό σε άτομα με αναπηρία.

Με σύνθημα: «Λευτεριά στις μπούκλες, δικαίωμα στην ορατότητα και την συμπερίληψη», η Κατερίνα σάς περιμένει όλους σε μια βραδιά γεμάτη γέλιο και συγκίνηση (στη σωστή τους δόση).

Ώρα έναρξης στις 21:15

Φράνκενσταϊν – O Χαμένος Παράδεισος. Λίνα Κιτσοπούλου, Στέγη Κεντρική Σκηνή

frankestain.jpeg



Η Λένα Κιτσοπούλου φέρνει στον κόσμο της σκηνής έναν άλλον Φράνκενσταϊν και το τερατούργημά του, διερωτώμενη για το τίμημα της δημιουργίας. Μήπως το Τέρας είμαι εγώ; Ή εσύ;

Συγγραφέας, σκηνοθέτρια, περφόρμερ, εικαστικός και περσόνα του ελληνικού θεάτρου, η Λένα Κιτσοπούλου, στη νέα δραματουργία-σκηνοθεσία της, αντλεί την πρώτη ύλη από το πιο εμβληματικό μυθιστόρημα τρόμου προκειμένου να μιλήσει για τα τέρατα της σημερινής καθημερινότητας. Για τη μοναξιά. Για τον ναρκισσισμό. Για την απελπισία. Για τη βία. Για τους σταρ δολοφόνους. Για τους ηθικούς αυτουργούς που θεωρούνται αθώοι. Για τον χαμένο παράδεισο της νιότης. Και πάνω από όλα, για τη φύση της δημιουργίας. Πάντα με αχαλίνωτο σαρκασμό και έναν ατρόμητο θίασο που μας παρασύρει όλους να δούμε το «Τέρας» –το κάθε τέρας– κατάματα.

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Χριστίνα Αντωναράκη, Γιώργος Βουρδαμής, Χρήστος Καραβέβας, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Φώντας Μίχος, Ηλίας Μουλάς, Πάνος Παπαδόπουλος.

18 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2022. Κεντρική Σκηνή. Παραστάσεις: Τετάρτη έως Κυριακή 20:30. Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά

Ματωμένα Χώματα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου, παρουσιάζει την παράσταση Ματωμένα Χώματα.

Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων, μεταφέρεται στη σκηνή σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Νικήτας Τσακίρογλου, Μιχάλης Σαράντης, Αντίνοος Αλμπάνης.

Όπου Κι Αν Πας Να Μη Χαθείς, Από Μηχανής Θέατρο

OPOY-KI-AN-PAS-NA-MH-XA8EIS.jpg



Η παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά παρουσιάζεται από την Τετάρτη 11 Μαΐου στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα, το οποίο έχει έως σήμερα πουλήσει πάνω από 20.000 αντίτυπα, γίνεται η αφετηρία για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου θεατρικού κειμένου γεννημένου εξολοκλήρου μέσα από τη διαδικασία των προβών.


Μουσική


Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

loizos.png



Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον σπουδαίο Έλληνα μουσουργό Μάνο Λοΐζο με τέσσερις μοναδικές συναυλίες, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και η MINOS EMI, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», στις 4, 11, 22 και 26 Μαΐου

.Οι πρώτοι ερμηνευτές των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου μαζί με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια για να ερμηνεύσουν σχεδόν το σύνολο του έργου του αείμνηστου συνθέτη.

Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά από εκείνο τον Σεπτέμβριο του 1982 στη Μόσχα, που ο μεγάλος συνθέτης έφυγε από τη ζωή, παρουσιάζεται σε 4 παραστάσεις το σύνολο του έργο του, 9 από τους 12 κύκλους τραγουδιών του, από ξεχωριστούς καλλιτέχνες, που βρίσκονται ακόμα σε δημιουργική πορεία, αλλά και νεότερους σημαντικούς ερμηνευτές, που έχουν συμπορευτεί μέσα στα χρόνια με τα τραγούδια του.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το έργο του αυτούσιο και όχι ως ένα αποσπασματικό «best of».

Τετάρτη 4 Μαΐου – Γιώργος Νταλάρας. Μαζί του η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης

Τετάρτη 11 Μαΐου – Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Μαζί του η Μαρία Παπαγεωργίου.

Κυριακή 22 Μαΐου – Μαρία Φαραντούρη. Μαζί της ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Απόστολος Ρίζος.

Πέμπτη 26 Μαΐου – Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Μαζί της ο Γιάννης Διονυσίου και ο Γιάννης Παπαγεωργίου.


Ένα Ντουέτο Θα Φέρει την Άνοιξη, Μικρό Παλλάς

Ένα ανοιξιάτικο μουσικό φεστιβάλ στο κέντρο της Αθήνας! Έξι νέοι δημιουργοί και δύο νέα συγκροτήματα που γνωρίσαμε μέσα από τις «Εξερευνήσεις» της αγαπημένης μουσικής εκπομπής Μουσικό Κουτί αναλαμβάνουν να φέρουν την Άνοιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Τετάρτη 4 Μαΐου – Sophie Lies + ΧΑΡΑ, Guest: Ταφ Λάθος
Πέμπτη 5 Μαΐου – Αλέξανδρος Δάικος + Βασίλης Ράλλης, Guest: Πάνος Μουζουράκης
Παρασκευή 6 Μαΐου – Βύρωνας Τσουράπης + Στέλιος Φραγκούς, Guests: Νίκος Πορτοκάλογλου – Ρένα Μόρφη
Σάββατο 7 Μαΐου – Hume Assine + SINEMA, Guest: Παυλίνα Βουλγαράκη

Μιχάλης Χατζηγιάννης, Vox

xatzigiannis.jpg



Ο δημοφιλής τραγουδιστής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Vox, έτοιμος να απογειώσει το κοινό του με ένα αξέχαστο Live την Κυριακή 8 Μαΐου.

Από τα διαχρονικά «Άγγιγμα Ψυχής», «Πάρτι» και «Μόνο στα Όνειρα» μέχρι τα απόλυτα αγαπημένα «Δεν Φεύγω», «Βυθός» και σε «Ποιόν να πω» και από τα ξεσηκωτικά «Για Σένα», «Χωρίς Αναπνοή», «Χέρια Ψηλά» και «Χορεύω» μέχρι το «Όλα ή Τίποτα» και «το Καλοκαίρι μου». Η υπέροχη «Σαϊτιά», η μοναδική «Εκδρομή» όπως και τα άλλα πρόσφατα τραγούδια του «Μην αργείς», «Κανένας μόνος» και... ο κατάλογος ανοιχτός…

Ώρα έναρξης στις 20:30


Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

xanakis.jpg



Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχει στον εορτασμό για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου πρωτοπόρου της μουσικής του 20ού αιώνα Ιάννη Ξενάκη με ένα εκτενές πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων που καλύπτει το φάσμα από τη ριζοσπαστική σολιστική του γραφή ως το σκηνικό του έργο. Τα τέσσερα προγράμματα που απαρτίζουν το Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη θα παρουσιαστούν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 7, 8, 20, 22, 26 Μαΐου 2022. Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30)

Electric Litany, Gagarin 205 Live Music Space

Η Ελληνοβρετανική μπάντα επιστρέφει στον «συναυλιακό τόπο του εγκλήματος». Μετά από μια σειρά sold out shows στο Ηνωμένο Βασίλειο το συγκρότημα βάζει στην περιοδεία του και την Ελλάδα για το Σάββατο 14 Μαΐου, με τους Electric Litany να παρουσιάσουν πολλά νέα κομμάτια από το επερχόμενο EP και δίσκο για πρώτη φορά στο ελληνικο κοινο αυξάνοντας την ανυπομονησία μας για μια συναυλία του αγαπημένου συγκροτήματος το οποίο μας έλειψε πολύ το τελευταίο διάστημα.

Εισιτήρια γενικής εισόδου 15 ευρώ

https://www.youtube.com/watch?v=kWTUXOvnWYc

Dead Can Dance, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Dead Can Dance επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις στα πλαίσια της EUROPA 2022 Tour.

Αυτή τη φορά επέλεξαν να εμφανιστούν σε δύο «κλειστούς» χώρους με εκπληκτική ακουστική και τεχνικές προδιαγραφές, όπου ο ήχος τους θα μπορεί να αποδοθεί στον απόλυτο βαθμό: για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ στις 19 Μαΐου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21 Μαΐου.

Στις συναυλίες αυτές θα παρουσιάσουν ένα best-of από το σύνολο της καριέρας τους, ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες από την, διάρκειας άνω των 40 ετών, πορεία τους!

https://www.youtube.com/watch?v=zReWPjreJzI

Imany, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

imany-megaro.jpg



H μαγική φωνή της Ιmany που μας χάρισε επιτυχίες όπως το Don’t Be So Shy και το You Will Never Know, έρχεται την Παρασκευή στις 27 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. με την εντυπωσιακή παράσταση «Voodoo Cello», βασισμένη στην τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τον ίδιο τίτλο.

Την Imany θα συνοδεύσουν 8 τσέλο σε ένα μοναδικό κοντσέρτο για φωνή και έγχορδα.

Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη. Τιμές εισιτηρίων: 13-70 ευρώ. Ώρα έναρξης στις 20:00

Σπύρος Γραμμένος, «Ορφέας»

Ο Σπύρος Γραμμένος και ο Κωνσταντίνος Πουλής, ύστερα από μία μίνι περιοδεία της παράστασής τους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, συνεχίζουν τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο μουσικό στέκι «Ορφέα» στην Κυψέλη, από την Παρασκευή 13 Μαΐου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Μαΐου! Στην παρέα τους ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιάννης Ταυλάς, ο οποίος θα σκαλίσει κιθάρες, μπουζούκια, λαούτα, μαντολίνα και ό,τι άλλο χρειαστεί για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σινεμά

Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή

Από τον πολυβραβευμένο δημιουργό Τζούλιαν Φέλοους έρχεται το κινηματογραφικό γεγονός Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή, την Πέμπτη 5 Μαϊου.

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική επιστροφή ενώνει το αγαπημένο καστ ηθοποιών σε ένα ταξίδι στη Νότια Γαλλία, για να αποκαλυφθεί το μυστήριο της νεοαποκτηθείσας βίλας της Βάιολετ Κρόουλι ως κληρονομιά.

https://www.youtube.com/watch?v=wN0Spmq610Q

Doctor Strange In The Multiverse Of Madness

Η ταινία Doctor Strange In The Multiverse Of Madness αποτελεί τη συνέχεια του Doctor Strange, Avengers: Endgame & Spider-Man No Way Home και είναι η 28η ταινία του MCU. H ταινία θα κυκλοφορεί στους κινηματογράφους την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν το Avengers: Endgame, o Dr. Stephen Strange συνεχίζει να αναζητά την Time Stone. H συνάντηση με ένα φίλο από τα παλιά - που όμως πλέον μετατράπηκε σε εχθρό - θα τον φέρει αντιμέτωπο με το ανείπωτο κακό.

https://www.youtube.com/watch?v=aWzlQ2N6qqg&t=57s


Top Gun: Maverick

TOP GUN: MAVERICK
Tom Cruise plays Capt. Pete "Maverick" Mitchell in Top Gun: Maverick from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films.© 2019 Paramount Pictures Corporation. All rights reserved.



To σίκουελ του Top Gun με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 22 Μαΐου.

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε».

Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ,«Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο.

Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

https://www.youtube.com/watch?v=giXco2jaZ_4



Τέχνη

«Tiny Subjects» της Κατερίνας Μπότσαρη, PS (Μεταξουργείο)

tiny-subjects.JPG



Η νέα ατομική έκθεση της Κατερίνας Μπότσαρη με τίτλο «Tiny Subjects» περιλαμβάνει μια σειρά γλυπτικών κατασκευών που αναφέρονται στην εμπειρία του δρόμου, στον τρόπο που αυτός βιώνεται, καταγράφεται και νοηματοδοτείται. Η ενδελεχής παρατήρηση του αστικού τοπίου, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον της καλλιτέχνιδας για την απαρχαίωση στην αρχιτεκτονική, όπου το νεότευκτο καθίσταται πολύ γρήγορα ξεπερασμένο, τροφοδοτεί τα έργα της.

Διάρκεια Έκθεσης: 5 - 26 Μαΐου 2022. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Σάββατο: 17:30-21:30


Αμαζόνιος του Δημήτρη Τσουμπλέκα, Εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού

amazonios-dimitris-tsoumplekas.jpg



Με τον «Αμαζόνιο» ξεκινά το καινούργιο εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ Extra Muros, το οποίο λαμβάνει χώρα εκτός των τειχών του Μουσείου.

Ο Αμαζόνιος βρίσκεται στο ρέμα Πολυδρόσου. Είναι ένα πολυδιάσταστο έργο του Δημήτρη Τσουμπλέκα, που εκτυλίσσεται στο παλιό εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού, στο κτήμα τους στο Μαρούσι. Αποτελείται από φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους (απεικονίζουν τον χώρο και το τοπίο που τον περιβάλλει, νεκρές φύσεις τοποθετημένες στο εργαστήριο, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες), από γλυπτικές κατασκευές (αναπάντεχες συναρμογές αντικειμένων που κυρίως βρέθηκαν στο εργαστήριο, παλιών υλικών ζωγραφικής, οργανικών υλικών από την περιοχή), καθώς και από μια εγκατάσταση στον χώρο και δύο επιτόπιες προβολές βίντεο.


Ο Αμαζόνιος αναπτύσσεται σε πολλούς χώρους εντός και εκτός του εργαστηρίου του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού.


Πέμπτη, 05.05.2022 από τις 18.00 έως αργά. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Πέμπτη-Κυριακή: 18.00-21.00



Χαρτογραφώντας τη Μνήμη, Alibi Gallery

Η ιδιόμορφη έκθεση «Χαρτογραφώντας τη Μνήμη» ξεπερνά το πλαίσιο της τυπικής αίθουσας τέχνης και θυμίζει περισσότερο ένα αυτοσχέδιο, εφήμερο μουσείο, όπου σύγχρονα έργα τέχνης αλλά και κάθε λογής αντικείμενα, επιφορτισμένα με προσωπικές αναμνήσεις, επιχειρούν να ανασυστήσουν προσωρινά ένα σύμπαν δομημένο πάνω σε θραύσματα του παρελθόντος.

Δέκα εικαστικοί καλλιτέχνες καλούνται να παρέμβουν δημιουργικά πάνω σε χάρτες της συλλογής των ιδιοκτητών της γκαλερί, επικοινωνώντας με τον τρόπο αυτό τις σκέψεις τους πάνω στο θέμα και συνδέοντας τα υπόλοιπα εκθέματα με το σήμερα.

Διάρκεια Έκθεσης έως 21 Μαΐου 2022. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12:00-14:00 & 15:00-19:00. Σάββατο 12:00-18:00

«Αναστοχασμός του Ανδρέα Κοντέλλη, Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Η έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη στην Ύδρα με τίτλο «Αναστοχασμός», θα φιλοξενηθεί στο Ιστορικό Αρχείο -Μουσείο Ύδρας.

Ο Ανδρέας Κοντέλλης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους της γενιάς του. Για την τελευταία ενότητα των έργων του «Αναστοχασμός» η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη αναφέρει: «Εικόνες της Ύδρας και Σύμβολα του Αγώνα συνθέτουν την εικαστική αφήγηση του ζωγράφου, ύστερα από μια εκ βαθέων αναδίφηση στις βασικές έννοιες της αντίστασης και της ελευθερίας».

Διάρκεια Έκθεσης έως 29 Μαΐου 2022.

Φεστιβάλ

Athens Street Food Festival , Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι

Από την Παρασκευή 6 Μαΐου, το Athens Street Food Festival ανάβει ξανά τους φούρνους του για να υποδεχτεί όλους τους foodies!

Μεγαλύτερο από ποτέ, το Athens Street Food Festival φέτος θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα τριήμερα, δηλαδή για όλες τις Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές του Μαΐου (6-8, 13-15, 20-22, 27-29 Μαΐου)!

To Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι θα γεμίσει με μυρωδιές από τις πιο γευστικές συνταγές «φαγητού του δρόμου» από ολόκληρο τον κόσμο και με χιλιάδες foodies που θέλουν να τις δοκιμάσουν!

Η ποικιλία των γεύσεων, οι ιδέες και οι συνδυασμοί, οι γαστριμαργικές εκπλήξεις και αποκλειστικότητες κυριαρχούν φέτος στα μενού! Με ιδιαίτερες συνταγές από Μεξικό, Ιαπωνία, Κίνα, Βραζιλία, Τζαμάϊκα, Πολυνησία, Κορέα, Αργεντινή, Μέση Ανατολή, Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και φυσικά Ελλάδα, το Athens Street Food Festival δεν θα αφήσει κανέναν πεινασμένο! Ανάμεσα στις πολλές επιλογές, υπάρχουν και vegetarian και vegan προτάσεις.


Τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Athens Street Food Festival συμπληρώνει πάντα η μουσική, με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και parties!

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 17:00 - 00:30

Σάββατο 12:00 - 01:00

Κυριακή 12:00 - 00:00

Εισιτήρια: 3 ευρώ



1ο Φεστιβάλ Χοροθεάτρου «Room»

Η LOAD Dance Company με την υποστήριξη του Θεάτρου Arroyo διοργανώνει, για πρώτη χρονιά, το φεστιβάλ χοροθεάτρου «Room» από τις 7 έως 29 Μαΐου, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

‘Eξι διαφορετικές καλλιτεχνικές ομάδες χορού εκκινούν από διαφορετικούς χώρους όπως του σύγχρονου χορού, του butoh, του νεοκλασικού, του musical, του hip hop, του flamenco κ.ά. για να δημιουργήσουν στη σκηνή του Arroyo το δικό τους «δωμάτιο» αλληλεπίδρασης.


Νύχτες Τρόμου – 7o Διεθνές Horrorant Film Festival, ΕΛΙΖΕ

Οι Νύχτες Τρόμου επιστρέφουν για να προσφέρουν στους πιστούς θεατές 11 ημέρες αγνής διασκέδασης.

Όπως κάθε χρόνο, οι Νύχτες Τρόμου δεν πρόκειται να περιοριστούν στην Αθήνα, με τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο να είναι οι πρώτοι -επιβεβαιωμένοι- προορισμοί του, αλλά όχι και οι τελευταίοι.

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτούσιο ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ταυτόχρονα με την Αθήνα, 5-15 Μαΐου, στον κινηματογράφο ΒΑΚΟΥΡΑ, ενώ λίγο αργότερα, στις 12-18 Μαΐου, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στη Ρόδο και στον κινηματογράφο PALLAS.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει 62 συνολικά ταινίες, 25 εκ των οποίων μεγάλου μήκους, όλες τους σε αποκλειστική πανελλήνια πρεμιέρα.

14o Athens Tattoo Convention, Tae Kwon Do

To τριήμερο 13, 14 & 15 Μαΐου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Tae Kwon Do για το απόλυτο φεστιβάλ tattoo στην Ελλάδα.

Φέτος συνολικά 350 καλλιτέχνες: η αφρόκρεμα των tattoo artists από το εξωτερικό (Ευρώπη, Καναδά, Βραζιλία κλπ), all star προσωπικότητες της τέχνης της δερματοστιξίας και οι καλύτεροι Έλληνες καλλιτέχνες συναντιούνται, διαγωνίζονται και προβάλλουν την τέχνη τους, τα είδη τατουάζ που γνωρίζουν έκρηξη και αναγνώριση παγκοσμίως.

Και επειδή πρόκειται και για ένα τεράστιο urban party, το Athens Tattoo Convention είναι μια διοργάνωση/πλήρης εμπειρία που τα έχει όλα. Live Tattooing, Tattoo Contests, Dj sets, Live Bands (η εκρηκτική Πηνελόπη Αναστασοπούλου είναι η «mama sings fire» και θα κατακλύσει το stage το Σάββατο βράδυ!), Food & Drinks, Art Exhibition Experience, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Κids Playground, Body Painting, Show Acrobatics.

Να σημειώσουμε ότι για 6η συνεχή χρονιά το Athens Tattoo Convention δείχνει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία στηρίζοντας από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του τη δράση του Οργανισμού Make A Wish.


Χορός

3 Rooms, Εθνική Λυρική Σκηνή

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ολοκληρώνει με επιτυχία τη σεζόν 2021/22 με την παρουσίαση μιας νέας φιλόδοξης παραγωγής, με τρεις χορογραφίες σύγχρονου χορού. Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος ανοίγει έναν δημιουργικό διάλογο πάνω στη σύγχρονη γλώσσα του χορού με δύο από τις σημαντικότερες μορφές του χορού παγκοσμίως, τον κορυφαίο Τσέχο χορογράφο Γίρζι Κύλιαν και τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ισραηλινό χορογράφο Οχάντ Ναχαρίν.

Για τέσσερις παραστάσεις στις 18, 20, 21 και 22 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή 18.30).