Καλοκαίρι σημαίνει εμπνευσμένα cocktails και συναρπαστικές γεύσεις κάτω από τα αστέρια

Νέλλη Καλαμαρά
Καλοκαίρι σημαίνει εμπνευσμένα cocktails και συναρπαστικές γεύσεις κάτω από τα αστέρια

Λίγο πριν φύγουμε διακοπές περνάμε τα βράδια μας με πολύχρωμα cocktails, φινετσάτες γεύσεις και φόντο τη φωτισμένη Αθήνα στα δύο κομψότερα rooftops της πόλης.

Οι διακοπές πλέον δεν αργούν, όμως και η Αθήνα μας είναι τόσο όμορφη, ιδίως όταν την απολαμβάνουμε από ψηλά με ένα δροσερό cocktail στο χέρι και θέα που φτάνει ως τη θάλασσα. Δύο από τα πιο κομψά rooftops της πόλης μάς περιμένουν στην κορυφή εμβληματικών ξενοδοχείων για να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές παρέα με τους αγαπημένους μας και να μας κάνουν να μπούμε σε mood διακοπών λίγο νωρίτερα.

Τις Κυριακές δίνουμε ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα για την απόλυτη μεξικανική φιέστα

GB-bar8_0174.jpg

Bar8

Το καλοκαιρινό Bar8 στο GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι ένα ειδυλλιακό open-air μπαρ στον 8ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου, μια γοητευτική όαση με μοντέρνα αισθητική και πανοραμική θέα. Με φόντο τον επιβλητικό λόφο του Λυκαβηττού και το ηλιοβασίλεμα, το Bar8 αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης με φίλες και φίλους σε ένα μοναδικό σκηνικό με ασυναγώνιστα cocktails από τους πιο έμπειρους bartenders. Εδώ παραδινόμαστε στη συναρπαστική νέα συλλογή Clarified Cocktails, όπου μέσω ειδικής επεξεργασίας ενισχύονται οι φυσικές ουσίες των συστατικών του ποτού μετατρέποντας κάθε γουλιά σε μια εντελώς νέα και unexpected εμπειρία.

Ελληνικές γεύσεις, μεσογειακό ταμπεραμέντο και διάσημες υπογραφές με φόντο το αεροδρόμιο

5142t-BitesChef.jpg

Ταυτόχρονα, στο διάσημο πια live food station ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης εμπλουτίζει με fusion επιρροές τις γεύσεις του πολυαγαπημένου Bar Bites menu που συνοδεύει ιδανικά το ποτό μας. Τα χειροποίητα sushi rolls με βασιλικό καβούρι, γαρίδα ή τόνο, τα θαλασσινά και τα στρείδια στον πάγο, τα nigiri με αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι και αυγοτάραχο, τα dumplings λαχανικών, αλλά και το απίθανο brioche με μοσχάρι Wagyu στα κάρβουνα, είναι μερικές από τις γεύσεις που σίγουρα θα αγαπήσουμε.

Bar-8_1919071.jpg

Κάθε βράδυ η μουσική δυναμώνει στο Bar8, προσθέτοντας μια επιπλέον νότα ενθουσιασμού στα σχέδια μας και την ατμόσφαιρα ζωντανεύουν τα City Summer Vibes events με επώνυμα live DJ sets. Η εμπειρία απογειώνεται με ξεχωριστές live εμφανίσεις που ανεβάζουν το ρυθμό και την καλοκαιρινή διάθεση στα ύψη.

Info: Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα, 210 33 30 766

mappemonde.jpg

Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge

Κάτω από τα αστέρια του αττικού ουρανού, το Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge στον 10ο όροφο του Athens Capital Hotel-MGallery Collection, μας περιμένει και φέτος το καλοκαίρι για να ζήσουμε ονειρεμένες νύχτες στη διάσημη βεράντα του με την πισίνα και τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.

drz_athens-capital-II6182jpg.jpg

Σε ένα ιδανικό σκηνικό με arty διακόσμηση για pre ή after dinner drinks, το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge φιλοξενεί μια προσεγμένη wine list, καθώς και πληθώρα επιλογών με signature cocktails και premium spirits, τα οποία οι επισκέπτες του Athens Capital Hotel-MGallery Collection μπορούν να συνοδεύσουν με γαστρονομικές προτάσεις από το sushi μενού ή το ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Μπούτσαλη σε συνεργασία με τον Chef de cuisine, Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη.

Στο νέο μενού ξεχωρίζουν τα signature πιάτα όπως τάρτα «μπριάμ», ολόκληρο ψάρι ημέρας στο γκριλ (για 1 ή 2 άτομα), σαλάτα super food, μπαρμπούνι ceviche και κρεατόπιτα, ενώ από το μενού με τα γλυκά τις εντυπώσεις κερδίζει το cornetto γεμισμένο με διπλή κρέμα κακάο και καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, καρύδι πεκάν και παγωτό αλμυρής καραμέλας.

Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Αθήνα, 214 44 42 000