Ελληνικές γεύσεις, μεσογειακό ταμπεραμέντο και διάσημες υπογραφές με φόντο το αεροδρόμιο

Νέλλη Καλαμαρά
Ελληνικές γεύσεις, μεσογειακό ταμπεραμέντο και διάσημες υπογραφές με φόντο το αεροδρόμιο

Το εστιατόριο στο rooftop του Sofitel Athens Airport μεταμορφώθηκε στο ολοκαίνουριο Jenny’s Rooftop Restaurant, όπου η ελληνική δημιουργική κουζίνα και τα προσεγμένα cocktails έχουν τον πρώτο λόγο.

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός φιλοδοξεί να γίνει meeting-point των απανταχού foodies του κόσμου, αφού φωλιάζει στο rooftop του Sofitel στο αεροδρόμιο και μόλις άνοιξε τις πόρτες του πλήρως ανακαινισμένος. Το παλιό «Karavi», όπως μπορεί κάποιοι να το θυμούνται, ανανεώθηκε πλήρως, έγινε πανέμορφο, μετονομάστηκε σε Jenny’s Rooftop Restaurant, συνεργάστηκε με σημαντικά ονόματα της ελληνικής γαστρονομικής και bar σκηνής και προσφέρει όμορφες γευστικές εμπειρίες με φόντο τα αεροπλάνα να πετούν στον ουρανό.

Εμπνευσμένες fusion γεύσεις και απίθανα signature cocktails στον πιο τροπικό κήπο της πόλης

jennys2.jpg

Η κυρία Τζένη Μήτση, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Sofitel Athens Airport, το οποίο τμηματικά ανακαινίζεται ολόκληρο στο πλαίσιο μίας επένδυσης άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν εκείνη που έδωσε το όνομά της στο ολοκαίνουριο εστιατόριο. Για τον αρχιτεκτονικό ανασχεδιασμό και για το interior design δε, η ευθύνη δόθηκε στον γνωστό Ισπανό αρχιτέκτονα Lazaro Rosa Violan, ο οποίος οραματίστηκε έναν χώρο κομψό και συνάμα φιλόξενο, πολυτελή και συνάμα ζεστό.

Omma: Το restaurant club με την υπέροχη θέα επιστρέφει ανανεωμένο στο πιο up-and-coming κυκλαδονήσι

jennys_chefs.jpg

Οι ηχηρές υπογραφές όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στο κομμάτι του design, αφού και στην κουζίνα αλλά και στο μπαρ οι συνεργασίες εντυπωσιάζουν. Έτσι η κουζίνα που υπηρετεί με συνέπεια μία δημιουργική ελληνική κουζίνα με μεσογειακό αέρα, βασισμένη στα καλύτερα και πιο φρέσκα εποχικά υλικά, ανατέθηκε σε μία ομάδα ταλαντούχων δημιουργών. Τα πιάτα του μενού επιμελείται η ομάδα των Executive Chef Παναγιώτη Γιακαλή και Πέτρου Φωτείνη, σε συνεργασία με τον Executive Chef του Sofitel Athens Airport Θεοφάνη Στάθη, τον Executive Sous Chef Δημήτριο Δήμτσο, τον Chef Θεόδωρο Υψηλό και τον Executive Chef του ομίλου Μήτση Δημήτριο Στειακάκη. Με το όλο concept να βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Executive Chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, στενού συνεργάτη της κυρίας Τζένης Μήτση.

Jenny's-Rooftop-Restaurant-Bar-Mrs-Mitsis-Team-of-Chefs.jpg

Τέλος το όμορφο bar που έχει στηθεί στο πιο προνομιακό σημείο του εστιατορίου ετοιμάζει ιδιαίτερα cocktails και προσεγμένα ποτά, υπό την φροντίδα του bar manager του ξενοδοχείου Σπύρου Πάνδη, και με την υπογραφή του bar consultant ολόκληρου του Ομίλου Mitsis Hotels, του διάσημου στην ελληνική μπαρ σκηνή Χρήστου Χουσέα.