Κορυφαίες γεύσεις και καλλιτεχνικές ανησυχίες σε ένα ιστορικό κτήριο στη Νάουσα της Πάρου

Νέλλη Καλαμαρά
Κορυφαίες γεύσεις και καλλιτεχνικές ανησυχίες σε ένα ιστορικό κτήριο στη Νάουσα της Πάρου

Με υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάουσας, το μοναδικής αισθητικής κτήριο που κάποτε φιλοξενούσε το Ξενία έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο πολυχώρο όπου η γεύση συναντά την τέχνη, το Deck Bar Restaurant | Art Place.

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Πάρου, πάνω από τη θάλασσα και με απίστευτη θέα στον κόλπο της κοσμοπολίτικης Νάουσας, από τον οποίο απέχει μόλις 2 λεπτά με τα πόδια, το Deck Bar Restaurant | Art Place περιμένει τους επισκέπτες του νησιού για να τους χαρίσει μοναδικές all-day εμπειρίες σε ένα ιστορικό κτήριο, όπου η γεύση συναντά την τέχνη.

Άραγε πόσα αστέρια Michelin χωράνε στην ίδια κουζίνα;

deck_paros2.jpg

Το ιστορικό κτήριο του «Ξενία» μεταμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο πολυχώρο υψηλής αισθητικής και λιτού design, αναδεικνύοντας τα μοναδικά πολιτισμικά στοιχεία της Πάρου και των Κυκλάδων. Στο Deck Bar – Restaurant | Art Place απολαμβάνουμε από νωρίς το πρωί τον ήλιο, την θάλασσα και την υψηλή γαστρονομία του chef Γιάννη Λουκάκου, αλλά παράλληλα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις εκθέσεις γνωστών Ελλήνων εικαστικών και να συμμετάσχουμε στις μουσικές αναζητήσεις του Πάνου Σουρούνη και της παρέας του.

Ελληνικές γεύσεις, μεσογειακό ταμπεραμέντο και διάσημες υπογραφές με φόντο το αεροδρόμιο

deck5.jpg

Ξεκινώντας από την γαστρονομική τέχνη, ο καινοτόμος και ευφάνταστος τρόπος που ο chef Γιάννης Λουκάκος προσεγγίζει τη μαγειρική μεταφράζεται σε γευστικά και φινετσάτα πιάτα με κοσμοπολίτικη αντίληψη, που ενσωματώνουν δημιουργικά την παράδοση της κυκλαδίτικης και μεσογειακής κουζίνας. Η προσέγγιση του Γιάννη Λουκάκου, που συνεχίζει για τρίτη χρονιά να υπογράφει το μενού του εστιατορίου, σε συνδυασμό με το location και την υψηλή αισθητική του χώρου απογειώνουν τη γαστρονομική εμπειρία και τη μετατρέπουν σε βίωμα για όλες τις αισθήσεις.

deck.jpg

Από τις 10:30πμ για brunch μπροστά στην θάλασσα, το μεσημέρι για ένα ελαφρύ γεύμα και το βράδυ για δείπνο κάτω από τα αστέρια, το Deck Bar – Restaurant | Art Place αναδεικνύεται στον απόλυτο γευστικό προορισμό για το νησί της Πάρου.

D85_1970.jpg

Περνώντας στον χώρο των εικαστικών τεχνών, το Deck Bar – Restaurant | Art Place φέτος το καλοκαίρι φιλοξενεί μερικούς από τους πιο γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Ήδη τον Ιούλιο εκτέθηκαν οι μεταξοτυπίες και τα χαρακτικά του Δημήτρη Μυταρά, η Fleria Νίνα Ιωαννίδου παρουσίασε τη δουλειά της ενθουσιάζοντας το κοινό και παράλληλα φιλοξενήθηκαν εδώ οι ακουαρέλες και τα κεραμικά του γνωστού Παριανού κεραμίστα Στέλιου Γκίκα που το εργαστήριο του ΥΡΙΑ αποτελεί σημείο αναφοράς της τέχνης στο νησί.

deck_paros7A.jpg

Ολόκληρο τον Αύγουστο εδώ θα απολαμβάνουμε την ξεχωριστή εικαστική περιήγηση του Θανάση Λάλα που εκθέτει τα έργα του στο Deck, ενώ ο γνωστός παραγωγός Πάνος Σουρούνης παίρνει πάνω του το Bar του Deck και το απογειώνει, καλώντας τους φίλους του και δημιουργώντας αναπάντεχα μουσικά παντρέματα που θα συζητηθούν. Ονόματα όπως ο Γιώργος Ρους ή η Rosanna Mailan είναι μερικά μόνο από αυτά που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας ολόκληρο το μήνα, ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες του νησιού.

Info: Παραλία Πιπέρι, Νάουσα, Πάρος, +30 6986515817