To Botrini’s κλείνει 12 χρόνια ζωής και το γιορτάζει όπως αρμόζει στην περίσταση

Νέλλη Καλαμαρά
To Botrini’s κλείνει 12 χρόνια ζωής και το γιορτάζει όπως αρμόζει στην περίσταση

To βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι έχει γενέθλια και ο διήμερος εορτασμός περιλαμβάνει κορυφαία μενού, κάθετες γευσιγνωσίες και μοναδικά Riesling.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας μας, το Botrini’s Restaurant, του πολυβραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι, του σεφ που φέτος κέρδισε τον τίτλο του πιο επιδραστικού σεφ με την ψήφο των συναδέλφων του, κλείνει 12 χρόνια παρουσίας στη fine dining σκηνή της πόλης και το γιορτάζει με τον τρόπο που αρμόζει στο χαρακτήρα του. «12 χρόνια ζωής ως μέρος αυτής της μυστικής κοινωνίας ανθρώπων που ρεντουσάρουν ζωμούς, μεταγγίζουν κρασιά σε κρυστάλλινες καράφες τελετουργικά, ταΐζουν το προζύμι τους, φωνάζουν «πάσο», φτιάχνουν φρέσκες παπαρδέλες με ευλαβική προσήλωση, διηγούνται ιστορίες για μαγειρικές παραδόσεις και τόπους, καπνίζουν ψάρια, στήνουν πολύχρωμες συνθέσεις σε λευκά πορσελάνινα πιάτα, τα αφήνουν συγχρονισμένα σε στρογγυλά τραπέζια· ανθρώπων που σας χαρίζουν τα μεγαλύτερά τους χαμόγελα με την ελπίδα πως θα τους τα επιστρέψετε», μας λένε οι άνθρωποι του εστιατορίου, που άλλωστε αποτελούν και την ψυχή του.

Selene Vedema: Η σημαντικότερη «γιορτή» του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει σε λίγες ημέρες

botrinis_2.jpg

Έτσι στις 5 και 6 Οκτωβρίου το Botrini’s γιορτάζει τα γενέθλιά του με δυο εκδηλώσεις ενδεικτικές της αγάπη του για το Riesling, μαζί με το ιστορικό οινοποιείο Dr. Bürklin-Wolf, που παράγει παγκόσμιας κλάσης κρασιά εδώ και 400 χρόνια. Την Πέμπτη 5 Οκτώβρη στις 16:30 θα λάβει χώρα μία κάθετη γευσιγνωσία ενός εκ των πιο εμβληματικών κρασιών του κτήματος «με συγκλονιστική συγκέντρωση και ορυκτότητα», όπως το περιγράφει ο James Suckling: Dr. Bürklin-Wolf, Forster Pechstein G.C. Trocken, με 8 από τις καλύτερες σοδειές ανάμεσα στο 2005 και το 2021 από magnum φιάλες τις οποίες θα παρουσιάσει ο Oskar Micheletti, export manager του περίφημου οινοποιείου.

Προσεγμένη κουζίνα, διεθνείς οινικές ετικέτες και κορυφαία cocktails 289 μέτρα από την Ακρόπολη

BOTRINI'S.jpg

Την Παρασκευή 6 Οκτώβρη μας προσκαλούν σε μια σύζευξη υψηλής γαστρονομίας και οίνου. Σε ένα επετειακό δείπνο με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας 13 σταδίων που περιλαμβάνει κάποια από διαχρονικά πιάτα και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη, όπως τη Gastro Esperanto για την οποία μιλήσαμε πρόσφατα. Τα πιάτα αυτά θα συνοδεύονται από 8 γερμανικά Rieslings σε μια εξερεύνηση της ευρείας, πολυσχιδούς και πληθωρικής ποικιλίας που τυγχάνει να είναι και η αγαπημένη των οινοχόων ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο της γιορτής αυτής θα μας παρουσιάσουν και το νέο τους λογότυπο, σχεδιασμένο από το διεθνώς βραβευμένο G Design Studio. Να σημειώσουμε πως οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες και άρα όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, θα πρέπει να κινηθεί ταχέως. Από εμάς χρόνια πολλά στο εμβληματικό εστιατόριο, στο οποίο ευχόμαστε να μας χαρίζει υψηλές γαστρονομικές απολαύσεις για πολλά ακόμη χρόνια!

Info: Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857323