Ο Οκτώβριος ξεκινά με βραδιές γεμάτες αστέρια Michelin, αλλά και βραβευμένα ελληνικά κρασιά

Νέλλη Καλαμαρά
Ο Οκτώβριος ξεκινά με βραδιές γεμάτες αστέρια Michelin, αλλά και βραβευμένα ελληνικά κρασιά

Παγκοσμίως διακεκριμένες ελληνικές ετικέτες έρχονται στο μονάστερο Hytra, ενώ η Σπονδή ετοιμάζει ένα 4-hands dinner με guest chef τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Γιώργο Κατάρα.

Ο Οκτώβριος ήρθε και μαζί του αρχίζουν να καταφθάνουν τα πιο hot χειμερινά νέα, καθώς και τα πρώτα events της σεζόν. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin Hytra φιλοξενεί ελληνικά κρασιά με διεθνείς διακρίσεις για όλο το μήνα, ενώ στις 10 Οκτωβρίου Arnaud Bignon και Γιώργος Κατάρας ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα 4-hands dinner που θα συζητηθεί.

Ποιο ιστορικό μιλανέζικο brand ανοίγει τις πόρτες του στην Αθηναϊκή Ριβιέρα;

HYTRA.jpg

Hytra Bar & Restaurant

Ολόκληρο τον Οκτώβριο το Hytra Bar & Restaurant γιορτάζει τις μεγαλύτερες διακρίσεις που συγκέντρωσαν μέσα στο 2023 οι κορυφαίες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και τις προτείνει στα μενού του. Τα πλέον βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς ελληνικά κρασιά πήραν θέση από την 1η Οκτωβρίου και για όλο τον μήνα στην κάβα του εστιατορίου, δίνοντας την επιλογή στους επισκέπτες να συνοδέψουν σε wine pairing τα menu degustation με ετικέτες που συγκέντρωσαν ζηλευτές διακρίσεις.

To Botrini’s κλείνει 12 χρόνια ζωής και το γιορτάζει όπως αρμόζει στην περίσταση

felemengas_n.jpg

Στην κουζίνα του Hytra ο Γιώργος Φελεμέγκας αναδεικνύει την κληρονομιά του εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την ελληνική γαστρονομία και βραβεύεται σταθερά από το 2010 με αστέρι από τον Οδηγό Michelin. Οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα φρέσκα προϊόντα εποχής, οι μαγειρικές τεχνικές και συνταγές που έρχονται από το παρελθόν και βρίσκουν τη σύγχρονη, δημιουργική έκφραση τους, συνθέτουν το μενού του πολυβραβευμένου εστιατορίου.

Οι ετικέτες και τα βραβεία τους:

APLA 2022, OENOPS WINES, Gold, Concours Μondial de Bruxelles

THEA MANTINIA 2021, SEMELI ESTATE, Gold, Thessaloniki Wine Competition

SANTORINI, MIKRA THIRA, Platinum, Decanter World Wine Awards

ALMA ROSE 2022, PAVLIDIS ESTATE, Gold, Asian Wine Trophy

GRAND RESERVE 2011, BOUTARIS WINERY, Gold, Concours Μondial de Bruxelles

MALAGOUZIA LATE HARVEST 2021, KTIMA GEROVASSILIOU, Gold, Decanter World Wine Awards

Info: 6ος όροφος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λ. Ανδρέα Συγγρού 107-109 Αθήνα, 2103316767

spondi.jpg

Σπονδή

Το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου ετοιμάζει ένα 4-hands dinner υψηλών αξιώσεων την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για μία και μοναδική βραδιά. Πιο συγκεκριμένα, η Σπονδή και ο Arnaud Bignon υποδέχονται τον Γιώργο Κατάρα για να προσφέρουν μία εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες τους. Ο Έλληνας σεφ, που κατέκτησε φέτος αστέρι Michelin για το εστιατόριό του Vanderveen στο Άμστερνταμ, και ο Γάλλος Executive Chef της Σπονδής συνδυάζουν τις τάσεις και τις επιρροές τους για να παρουσιάσουν ένα συλλεκτικό μενού 8 σταδίων και πολλών εκπλήξεων. Με έμφαση στα κορυφαίας ποιότητας υλικά της εποχής και με έναν συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών, οι δύο σεφ υπόσχονται να χαρίσουν μία βραδιά αυθεντικής υψηλής γαστρονομίας.

Kataras.jpg

Ο Γιώργος Κατάρας διετέλεσε σεφ του Hytra Restaurant & Bar. Έχει προϋπηρεσία σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το Geranium της Κοπεγχάγης με 3 αστέρια Michelin, διετέλεσε sous chef στο RIJKS του Άμστερνταμ με 1 αστέρι Michelin, ενώ έχει θητεύσει δίπλα σε διάσημους σεφ, όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κλπ. Το 2016 ήταν finalist στον παγκόσμιο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef. Η κουζίνα του ξεχωρίζει για τη δημιουργική απλότητα και «καθαρότητά» της. H Σπονδή βραβεύεται συνεχόμενα με αστέρια από τον οδηγό Michelin από το 2002 και εξής.

Info: Πύρρωνος 5, Αθήνα, 2107564021