Πάμε για ιαπωνικό brunch, ιταλικό aperitivo ή πειραγμένους γαστρομεζέδες στην πόλη;

Νέλλη Καλαμαρά
Πάμε για ιαπωνικό brunch, ιταλικό aperitivo ή πειραγμένους γαστρομεζέδες στην πόλη;

Η νέα σεζόν καταφθάνει γοργά και μαζί έρχονται ξανά στο προσκήνιο όλες οι αγαπημένες εκείνες συνήθειες που δίνουν γεύση στις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα μας στην Αθήνα.

Το φθινόπωρο είναι εδώ, μπορεί ο καιρός να μας έχει κάνει γενικά το χατίρι, αλλά με τον Οκτώβριο παρόντα πλέον το καλοκαίρι απομακρύνεται σιγά σιγά. Έτσι σταδιακά επιστρέφουμε και στις αγαπημένες μας συνήθειες που κάνουν την πόλη μας τόσο μαγική, όπως τα after office drinks με φίλους, το brunch του Σαββατοκύριακου αλλά και οι έξοδοι για πειραγμένους γαστρομεζέδες και κρασί, μαζί με ωραίες συζητήσεις πάνω από στρωμένα με συναρπαστικές γεύσεις τραπέζια.

Ο Οκτώβριος ξεκινά με βραδιές γεμάτες αστέρια Michelin, αλλά και βραβευμένα ελληνικά κρασιά

Matsuhisa-UMI-Bar_1.jpg

Ιαπωνικό brunch στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα brunch της πόλης επιστρέφει στο μαγικό σκηνικό του Αστέρα Βουλιαγμένης και υπόσχεται για ακόμη μία χρονιά να κλέψει την καρδιά των fan της ιαπωνικής κουζίνας με τις ανανεωμένες γεύσεις του. Το νέο brunch menu του Matsuhisa Athens μας προσκαλεί σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή του Τόνυ Βρατσάνου, Executive Sushi Chef του εστιατορίου, και του Θωμά Κουράκου, Executive Chef, και με signature πιάτα και δημιουργίες που συνδυάζουν ιδανικά τις ιαπωνικές επιρροές με το brunch mentality.

Ποιο ιστορικό μιλανέζικο brand ανοίγει τις πόρτες του στην Αθηναϊκή Ριβιέρα;

MATSUHISA-INTERIOR_1_1920.jpg

Από το Wagyu Katsu Sando μέχρι το Skirt Steak Black Angus και το Donburi με chirashi, σολομό ή τόνο, το ανανεωμένο μενού υπόσχεται να κατακτήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το άνετο περιβάλλον του Matsuhisa Athens, η ανεμπόδιστη θέα στο υπέροχο γαλάζιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ένα μενού υψηλών προδιαγραφών μας μυούν σε ένα μοναδικό brunch experience. Σάββατο και Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι.

Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη, 2108960510

capital_2.jpg

Ιταλικό aperitivo στο κέντρο

Το aperitivo, η αγαπημένη ιταλική συνήθεια που κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας, είναι ιδανικό για after office εξόδους και χαλάρωση με φίλους. Το Gallerie Cafe του Athens Capital Hotel-MGallery Collection αποφάσισε λοιπόν να υποδεχθεί τη νέα σεζόν με μία μοναδική εμπειρία σε στυλ Aperitivo και φόντο την γεμάτη ζωή πόλη μας.Στο ισόγειο του πολυτελούς ξενοδοχείου το Gallerie Café αντανακλά το vibe της Αθήνας και μας υποδέχεται καθημερινά από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα για να μας προσφέρει δημιουργικά cocktails, λαχταριστά bites και upbeat μουσική, όσο εμείς καταστρώνουμε τα σχέδια για τη βραδινή μας έξοδο ή τη χαλάρωση στην άνεση του σπιτιού μας.

IMG_0082.jpg

Premium ποικιλίες από αλμυρά και γλυκά εδέσματα, όπως πλατό με τυριά, αλλαντικά και πιάτα to share, συνοδευόμενα από signature cocktails, αφρώδες κρασί και εξαιρετικά spirits, πάντα με την υπογραφή του Executive Chef του Athens Capital Hotel-MGallery Collection Δημήτρη Μπούτσαλη, του Chef De Cuisine Δημήτρη Αρσενίδη και της Pastry Chef Νάντιας Μακρυγιάννη.

Info: Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλ. Συντάγματος, 2144442000

stoa_gastromeze.jpg

Γαστρομεζέδες στον Άγιο Δημήτριο

Ένα πολύ νέο εστιατόριο, που φιλοδοξεί να γίνει στέκι για τους foodies της πόλης, μόλις άνοιξε τις πόρτες του στον Άγιο Δημήτριο. Το Stoa Gastromeze αποτελεί το «τέκνο» και την εκπλήρωση του ονείρου δύο ανθρώπων με πολλά χιλιόμετρα στην fine dining σκηνή της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Ο Γρηγόρης Τσαντάκος και ο Γιώργος Ζαλοκώστας, με προϋπηρεσία σε βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας, της Σαντορίνης αλλά και της Αυστρίας, ονειρεύτηκαν ένα μαγαζί που θα μιλάει για τη δική τους ελληνική κουζίνα, μία κουζίνα νόστιμη και αληθινή, που θα αξιοποιεί τα καλύτερα τοπικά προϊόντα και θα τα αποδίδει σε πιάτα με όμορφες τεχνικές και μαγειρική αρτιότητα. Ένα gastro-μεζεδοπωλείο λοιπόν, όπως υπονοεί και το όνομά του.

stoa_gastro.jpg

Εδώ μέσα στο ζεστό και οικείο περιβάλλον του νέου εστιατορίου θα δοκιμάσουμε πιάτα όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα με κους κους και ξινόγαλο, το χταπόδι με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, το linguini «καρμπονάρα» με καπνιστό χέλι και αυγοτάραχο, την πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και μπέικον, και πολλά ακόμη και λαχταριστά, ενώ θα τα συνοδεύσουμε με ελληνικά κυρίως κρασιά και αποστάγματα.

Info: Λουκή Ακρίτα 2, Άγιος Δημήτριος, 2109737363