Night market με ασιατικό αέρα και pasta fresca σεμινάρια από τον μετρ του είδους

Νέλλη Καλαμαρά
Night market με ασιατικό αέρα και pasta fresca σεμινάρια από τον μετρ του είδους

Το Buba Night Market επιστρέφει για μία και μοναδική βραδιά, ενώ ο Giovanni Scaraggi παραδίδει μαθήματα «ζυμαρικών» για ορκισμένους food lovers στο Oz37 Gastronomy Studio by Panos Ioannidis.

Αν δεν έχεις κανονίσει κάτι πολύ σημαντικό για τις προσεχείς ημέρες, έχουμε διάφορα και όμορφα να σου προτείνουμε για να βάλεις στην ατζέντα σου, αφού το πιο cool night market επιστρέφει στις 15 Οκτωβρίου πάντα με Asian διάθεση και ο σεφ-ιδιοκτήτης του ξακουστού Sole Giaguaro, που άνοιξε πριν λίγους μήνες στα Πετράλωνα και έχει ήδη γίνει talk of the town, ο Giovanni Scaraggi θα μας μάθει τα πάντα για την pasta fresca σε ένα διαδραστικό σεμινάριο στο Oz37 Gastronomy Studio by Panos Ioannidis στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου.

Ο Οκτώβριος ξεκινά με βραδιές γεμάτες αστέρια Michelin, αλλά και βραβευμένα ελληνικά κρασιά

buba_night_market.jpg

Buba Night Market Vol. 2

Το φθινόπωρο ήρθε και ένα ολοκαίνουριο Buba Night Market καταφθάνει μαζί του. Μετά το πρώτο night market της άνοιξης, η fall εκδοχή του event έρχεται αυτήν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, από τις 18:00 το απόγευμα και φυσικά με ελεύθερη είσοδο. Μουσική, γεύση, μόδα, ομορφιά και spiritual αναζητήσεις ενώνονται σε ένα πολυεπίπεδο gathering για όλους. Το Buba Night Market στοχεύει κάθε φορά σε μια μοναδική ατμόσφαιρα διασκέδασης και μια διαφορετική "soulful" εμπειρία, ένα περιβάλλον όπου άνθρωποι με διαφορετικά backgrounds βρίσκουν κοινό έδαφος.

Ντάκος, χοχλιοί και σφακιανή πίττα βάζουν τα καλά τους και υπηρετούν την υψηλή γαστρονομία

buba_night_market2.jpg

Έτσι οι Street Outdoors Soundsystem έρχονται στα decks του χαρακτηριστικού νεοκλασικού κτιρίου του εστιατορίου για ένα απολαυστικό DJ set που θα ενθουσιάσει τους χιλιάδες fan τους και τους απανταχού λάτρεις της House & Disco μουσικής. Η κουζίνα του Buba μετατρέπεται σε καντίνα με πάγκους, όπως αυτές που συναντάμε στα παζάρια της νοτιοανατολικής Ασίας, και σερβίρει κλασσικά Buba signature πιάτα και cocktails σε προνομιακές street food τιμές.

buba3.jpeg

Μια ομάδα από influencers, πρόσωπα της μόδας καθώς και άλλα μέλη του τοπικού community διαθέτουν items από τις συλλογές τους από επώνυμα brands, ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, κοσμήματα, καθώς και προϊόντα ομορφιάς σε πολύ χαμηλές τιμές, ώστε μέρος των εσόδων να διατεθεί σε κοινωφελείς σκοπούς. Παράλληλα, το Buba Night Market φιλοξενεί επιλεγμένα μικρά ελληνικά brands φέρνοντας στο προσκήνιο ταλαντούχους δημιουργούς που ενισχύουν την πιο ανήσυχη και ενδιαφέρουσα πλευρά της πόλης. Τέλος, στο Buba Upstairs, το εντυπωσιακό πατάρι με τα δεκάδες ταϊλανδεζικα φαναράκια στην οροφή, θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να βιώσουμε μια μυστηριακή εμπειρία από επαγγελματίες παραδοσιακών πανάρχαιων μεθόδων προβλέψεων.

Info: Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, 210 6231151

GIOVANNI-1920_900.jpg

Pasta Fresca Seminar από τον Giovanni Scaraggi

Το Oz37 Gastronomy Studio με την υπογραφή του σεφ Πάνου Ιωαννίδη δημιουργήθηκε με την προοπτική να φιλοξενεί bespoke events με απόλυτη ελευθερία στον σχεδιασμό τους και έμφαση στις ξεχωριστές και ευρηματικές ιδέες για την ανάδειξη της μοναδικότητας της κάθε εκδήλωσης. Έτσι την ερχόμενη εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου υποδέχεται τον Giovanni Scaraggi για ένα σεμινάριο αφιερωμένο στην pasta fresca.

pasta_fresca_seminar.jpg

Τρεις ημερομηνίες και τρεις μοναδικές ευκαιρίες να μάθουμε τα πάντα για την ιστορία και την τεχνική της δημιουργίας φρέσκων ζυμαρικών. Το σεμινάριο απευθύνεται πρωτίστως σε λάτρεις της μαγειρικής και της γαστρονομίας, αλλά και σε σπουδαστές μαγειρικής. Σκοπός τού είναι όλοι μας να μάθουμε τις βασικές τεχνικές για την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών, ώστε να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε σε κάθε ευκαιρία. Άλλωστε, τα φρέσκα ζυμαρικά στην Ιταλία είναι πάνω απ’ όλα μια σπιτική υπόθεση!

Giovanni_Scaraggi.jpg

Μετά την παρουσίαση τουλάχιστον πέντε τρόπων κοπής ζυμαρικών, όπως cappelletti, tortelli, ravioli, agnolotti, fagottini, pappardelle, tagliatelle, ο σεφ θα περάσει στην εκτέλεση τριών διαφορετικών συνταγών προσεκτικά επιλεγμένων, ώστε να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα των φρέσκων ζυμαρικών, το πλήθος συνδυαστικών επιλογών, καθώς και η μεγάλη ποικιλία των συστατικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη γέμιση. Στο τέλος επίσης λαμβάνουμε και βεβαίωση παρακολούθησης για να είμαστε pasta fresca experts με περγαμηνές!

Info: 6981778800