Αλλαγές σκυτάλης σε ξενοδοχειακές κουζίνες ανεβάζουν το γευστικό ενδιαφέρον

Νέλλη Καλαμαρά
Αλλαγές σκυτάλης σε ξενοδοχειακές κουζίνες ανεβάζουν το γευστικό ενδιαφέρον

Ο Στέφανος Παπανικολάου αναλαμβάνει τη γαστρονομική επιμέλεια του St.George Lycabettus και ο Μίλτος Αρμένης είναι ο νέος Group Executive Chef της Mayor Hospitality.

Ο executive chef είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη συνολική γευστική εμπειρία που παρέχεται σε όλα τα venues ενός ξενοδοχείου και τελικά είναι αυτός που -μαζί φυσικά με τις ομάδες του- "χρεώνεται" την καλή ή κακή γεύση που θα μας αφήσει ένα property. Πρόσφατα ανακοινώσαμε μία πολύ σημαντική αλλαγή σεφ στο νησί των ανέμων, και τώρα επανερχόμαστε και με άλλα νέα.

Γεύση: Τα καινούρια εστιατόρια του 2023 που έγιναν talk of the town

miltos_armenis.jpg

Μίλτος Αρμένης – Mayor Hospitality

Πολύ πρόσφατα λοιπόν η Mayor Hospitality ανακοίνωσε με υπερηφάνεια πως καλωσορίζει τον διακεκριμένο chef Μίλτο Αρμένη στην οικογένειά της στο ρόλο του Group Executive Chef. Ο πολυβραβευμένος chef, προερχόμενος από ένα μοναδικό μείγμα ελληνικής και ισπανικής κληρονομιάς, έχει κατακτήσει την τέχνη να συνδυάζει αυτές τις διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις σε μια αρμονική συμφωνία γεύσεων. Με σημαντική εμπειρία που απέκτησε σε φημισμένα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία, συνεργάστηκε με πασίγνωστα ονόματα της διεθνής γαστρονομίας και εξέλιξε τις δεξιότητές του.

Δυνατή fusion jap κουζίνα, ευφάνταστα cocktails, party διάθεση και ανθισμένες κερασιές στο Κολωνάκι

miltos_armenis_mayor.jpg

Αυτή η εμπειρία του έχει καλλιεργήσει έναν βαθύ σεβασμό για την απλότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών, δύο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται ακράδαντα η γαστρονομική του φιλοσοφία. Η ανεκτίμητη εμπειρία και η αγάπη του για τη γαστρονομία τον φέρνουν πίσω στην Κέρκυρα και στη Mayor Hospitality Management. Ο νέος Group Executive Chef θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επιμέλεια των μενού των ξενοδοχειακών μονάδων, που θα περικλείουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και της Ισπανίας. Η ικανότητά του να ενώνει τις μεσογειακές κουζίνες, πάντα μέσα από την απλότητα και την ένταση των πρώτων υλών, υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες ένα απαράμιλλο γαστρονομικό ταξίδι.

stefanos_papanikolaou.jpg

Στέφανος Παπανικολάου - St.George Lycabettus

Το ιστορικό ξενοδοχείο St.George Lycabettus επίσης ανακοίνωσε πρόσφατα την έλευση του Στέφανου Παπανικολάου ως τον νέο Chef d’ Hotel. Με πάθος για γαστρονομική καινοτομία και αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας, ο Στέφανος Παπανικολάου πρόκειται να ανεβάσει τις γαστρονομικές επιλογές του ξενοδοχείου σε νέα ύψη, αφού έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικο. Ο νέος σεφ δεσμεύεται να προσφέρει υψηλής ποιότητας γεύσεις με υλικά από τοπικούς παραγωγούς, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα, και επιφυλάσσεται να χαρίσει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στους επισκέπτες.

stefanos_papanikolaou_lycabettus.jpg

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο La Suite Lounge Rooftop θα παρουσιάσει τις νέες του δημιουργίες, τον υπέροχο συνδυασμό γεύσεων και το εκλεπτυσμένο μενού «Ελληνική Αρωματική Kουζίνα», ένα μενού που εστιάζει στην υγεία, την ευεξία και τη μακροζωία και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή διατροφή με υπερ-τροφές και θρεπτικά συστατικά. «Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της οικογένειας του St.George Lycabettus Hotel! Πιστεύω στη δημιουργία αξέχαστων γευστικών εμπειριών που δελεάζουν τη γεύση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ταλαντούχα ομάδα του St.George, για να φέρουμε συναρπαστικά και καινοτόμα πιάτα στους καλεσμένους μας», δήλωσε ο σεφ.