Αυθεντικές κρητικές γεύσεις κλείνουν το αφιέρωμα του Hytra στις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας

Νέλλη Καλαμαρά
Αυθεντικές κρητικές γεύσεις κλείνουν το αφιέρωμα του Hytra στις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας

Στις 31 Ιανουαρίου δίνουμε ραντεβού στη βραβευμένη με αστέρι Michelin Hytra για τη μεγάλη συνάντηση της Ελένης Λεντάρη με τον Γιώργο Φελεμέγκα.

Το μισελενάτο εστιατόριο στο rooftop της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση κλείνει το μεγάλο αφιέρωμά του στις Κυρίες της ελληνικής τοπικής κουζίνας με γεύσεις και προϊόντα από την Κρήτη. Η Ελένη Λεντάρη από το Οροπέδιο του Ασκύφου Σφακίων μπαίνει στην κουζίνα του Ηytra Restaurant & Bar και μαγειρεύει μαζί με τον πολυβραβευμένο σεφ Γιώργο Φελεμέγκα πιάτα που συναρπάζουν τόσο το μάτι όσο και τον ουρανίσκο. Έτσι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο σεφ και η ομάδα του υποδέχονται την ιδιοκτήτρια και σεφ του φημισμένου εστιατορίου «Πανόραμα» και με τη δική τους δημιουργική προσέγγιση παρουσιάζουν τις συνταγές της, σε ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας.

Σπάνιες ετικέτες και μοναδικά πιάτα ενώνονται σε ιδιαίτερες βραδιές με αύρα από αστέρια Michelin

Lentari-photo.jpeg

Η Ελένη Λεντάρη γεννήθηκε στο Οροπέδιο Ασκύφου Σφακίων από οικογένεια κτηνοτρόφων. Πέρασε τα παιδικά χρόνια της στις απόκρημνες μαδάρες των Λευκών Ορέων, βοηθώντας τους γονείς της μετά το σχολείο. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, μα η γενναιόδωρη φύση, της δίδαξε τα μυστικά της. Φρόντιζε ζώα, τυροκομούσε, μάζευε άγρια χόρτα και βότανα, εξασφάλιζε καλές πρώτες ύλες για την πρώιμη μαγειρική της, πάντα στο πλάι της μητέρας της. Παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία και απέκτησε τρία παιδιά.

Πολυτελής φιλοξενία και διάσημη γευστική υπογραφή σε μία νέα άφιξη με θέα την Ακρόπολη

panorama_sfakia.jpg

Με τη βοήθεια του συζύγου και μοναδικά εφόδια τα χέρια και την ακούραστη θέλησή της, η Ελένη Λεντάρη έκανε τα πρώτα βήματα στο χώρο της εστίασης το 1998, με την παραδοσιακή ταβέρνα «Πανόραμα», στον τόπο τους, το Ασκύφου Σφακίων. Σήμερα, η επιχείρηση, εκτός από την ταβέρνα, περιλαμβάνει και ξενώνες, με πανοραμική θέα στο οροπέδιο. Με την ίδια στο τιμόνι, η οικογένεια Λεοντάρη συνεχίζει την άοκνη προσπάθεια να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη σπιτική μαγειρική, με ντόπια υλικά και εδέσματα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από τα χέρια της οικοδέσποινας.

felemegas.jpg

Με την Ελένη Λεντάρη ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του Hytra στις κυρίες που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές συνταγές των τόπων τους, οι οποίες σε συνεργασία με τον σεφ του εστιατορίου Γιώργο Φελεμέγκα και την ομάδα του δημιούργησαν ειδικά μενού γευσιγνωσίας. Από τον Νοέμβριο του 2023 το Hytra έχει φιλοξενήσει τις Νικολέτα Δελατόλα-Φώσκολου από την Τήνο, την Τασούλα Κουφοπούλου από το «Απόμερο» Καρδίτσας και τη Γιώτα Κουφαδάκη από την «Μπουκαδούρα» Νικήτης Χαλκιδικής.

Info: Λ. Ανδρέα Συγγρού 107-109, Αθήνα, 2103316767